Тъжно е че вече го няма оня сладолед, но също така че тези след нас никога няма да са опитвали истинската боза, дето на третия ден става "резлива", онова кисело мляко с издутите капачки, истински банички, истински хляб от селската фурна....
Има ли хора да го купуват? До нас има един цех за сладолед и всички съставки са в чували. В съседното село някакъв гордо написал майстор - сладоледажия и преди две недели и на него му занесох един палет от същите чували.
НАЙ ВКУСНИЯТ СЛАДОЛЕД СЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ ОТ СЕРДИКА СОФИЯ И СЕ ПРОДАВАШЕ НА КОЛИЧКИ ПО УЛИЦИТЕ.....ЧИСТ СМЕТАНОВ СЛАДОЛЕД.....СЕГА ПРОДАВАТ МАЗНИ КРЕМООБРАЗНИ НЕЩА,ИГАРНИРАНИ С СИНИ,ЗЕЛЕНИ,И РАЗНИ ДРУГИ ЕСЕНЦИИ,СИРЕНА И ДРУГИ,ЗА ДА ПОЛУЧАТ ТЪРГОВСКИ ВКУС,НО НЕ И ИСТИНСКИ СМЕТАНОВ ВКУС
Когато се объркате и сложите салата Снежанка във фризера, вместо в хладилника, се получава чудесен сладолед с копър и чесън.
До Анонимен: трябва и малко соев лецитин или яйчен жълтък. Само каймака не е достатъчен за емулгатор и "сладоледа" ти ще стане с ледени кристали.
Най-добрият сладолед в България е този, който се внася от братска Русия. Най-ароматен, най-вкусен и най-качествен е!
Най добрият сладолед го правя аз с мляко масло ванилия и каймак от млякото на кравата. Всичко в магазина е химия и прах от скаклци и хлебар ки.
'Сред оригиналните рецепти са сладолед със синьо сирене и баклава' --- нито едно нито другото са български
Състезание за най-добрия сладолед в България