За трети път в България се провежда състезание за най-добър джелато майстор. Сред оригиналните рецепти са сладолед със синьо сирене и баклава.

Николай и Добромира се обучават в Италия, а наученото пренасят в собствена сладоледена къща у нас. Днес създават оригинална джелато рецепта.

Още по темата

"Ще приготвим ориенталско, френско, българско - много интересен сладолед ще бъде, нарекли сме го "Ориент експрес", тъй като съчетава няколко различни вкуса, подобно на влака, който пътува през няколко държави, за да стигне до Ориента. Основният вкус ще бъде халва ще бъде гарниран с лек привкус на ванилия, малко натрошена халва, шамфъстък и пишмание", разказа Николай пред Bulgaria ON AIR.

Дванайсет майстори на джелато в България представят най-добрите и нетрадиционни вкусове сладолед. Сред нетрадиционните вкусове са пуканки, баклава и синьо сирене Тайната на добрия сладолед е в текстурата и богатото въображение на майстора.

"Трябва да си прецизен, но и креативен, когато правиш джелато. Трябва да развиеш вкусовата си палитра, за да може да миксираш разнообразни вкусове, по този начин яденето на джелато се превръща в преживяване", поясни шеф джелатиерът Андреа Дебелисза.

"Не е важно само как изглежда на външен вид, а каква му е структурата и дали е кремообразен. Следващият критерий е креативност - дали вкусът е нов, или съществуващ", категоричен бе организаторът на конкурса Даниел Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase