17

Анонимен

преди 1 година

От цялата тая пандемия излезе, че колкото повече им намалиха данъците на хотелиери и ресторантьори, те толкова повече надуха цените. А сега отгатнете дали най-евтиния квартален ресторант няма да ви цопне сметчица като във западен ресторант със звезда на Мишлен.

16

мак

преди 1 година

Когато банкянския им намали ддс-то, нали цените по кръчми не паднаха, а точно обратното. А тогава нямаше 100 кризи, както сега. И защо трябва да се тревожим за хотелиери, на които държавата им плаща за едни специални гости, защото от алчност се съгласиха да ги пуснат и обгрижват?

15

Анонимен

преди 1 година

Не е чесно спрямо другите. И данък печалба трябза да се дигне за ИТ и ФК.

14

7373

преди 1 година

ДДС за ресторантьори да се вдига.Мога подробно да опиша консумация в ресторант в центъра на Солун и ресторант в центъра на София. Цената в София е около 20-25% по-висока. Сервитьорите те гледат като 50 лв. бакшиш. В Гърция с усмивка доволни, че искаш да седнеш при тях. И допълнението-ДДС в България 9%, ДДС в Гърция 24 %.

13

морски

преди 1 година

Достатъчно перат пари, а укробежанци ги посещават вече цялата година...Смешен плач !

12

Катерина

преди 1 година

Тия хотелиери и ресторантьори как пък не се задавиха от алчност последните години? То не бе рев, то не ме мрънкане държавата да ги издържа, те само да трупат пачки. Това е частен бизнес, свободна инициатива, пазарна икономика - едни печелят, други губят. Като не ти върви бизнеса и фалираш, това е. То не може само да печелиш, нали? Капиталистите в България искат за тях да има социализъм и обществото да ги издържа. Не може така.

11

Очаквайте Сезон 2023

преди 1 година

В новия БГ туристико-комически летен сезон очаквайте няколко дневната ви почивка по БГ курортите да ви излезе колкото седмична ваканция на Малдивите.

10

Бибо

преди 1 година

До Любо На 100% съм съгласен с теб!!!!!!!!

9

Петко

преди 1 година

Аз дори бих им премахнал ДДСто и задължил всеки български гражданин да харчи поне 50 лв един път седмично на ресторант. Ако не иска да ходи на ресторант, просто да им превежда парите и готово.

8

Бибо

преди 1 година

Само ревете. НЕ чух един да каже на печалба съм. Като получавахте парите мълчахте и вдигахте цените. Аре марш веднага на 20%. Баси нахалните и наглите!!!!!!

7

Любо

преди 1 година

Няма ковид, няма ограничения, няма привилегии. Точка.

6

Митев

преди 1 година

Като че сега не ги вдигат постоянно.

5

Истина

преди 1 година

Истината е, че не ходим на кръчми заради невъзможните цени, и малък грамаж, имитиращи продукти, стига да ревали ,какво специфика има в заведенията, това да не е нещо жизнено важно, не е болница,Социално заведение или училище

4

Анонимен

преди 1 година

не знам, аз къдто видя ресторант и всичко е пълно даже и онези в които супичката е по 20лв. На запад дават субсидии за ученици, майки, родители, книги, деца но явно на плиткоумния българин само кюфтета са му в главата. Някой учуден че се топим и хората емигрират

3

Анонимен

преди 1 година

Няма за какво да остава, след като качиха цените два и повече пъти

2

Анонимен

преди 1 година

За Български производители на местни храни 9% дава шанс. Заведенията да се оправят.

1

Анонимен

преди 1 година

Тези все се хвалят с много успешни сезони, а все за пари реват