86

Анонимен

преди 1 година

Колко са щастливите?

85

Анонимен

преди 1 година

Нормално! Не всички са образовани и умни!

84

П.Бутанов

преди 1 година

Ми то няма друг начин, знаете ли какво ще стане ако милиардеирте си раздадат парите на бедните? Хипер инфлация.

83

Анонимен

преди 1 година

ами нали това искахте - получихте го- сега няма измъкване

82

Анонимен

преди 1 година

А как са натрупали имането - всеки различно. Някои с хитрост, други с интересни идеи, трети с много работа. Има и богатства, които са въпрос на късмет. Но късмета не помага. Статистиката показва, че голяма част от хората спечелили от лотария, много скоро се връщат в изходна финансова позиция.

81

Анонимен

преди 1 година

Проблемът е, че комунизмът не работи по принцип. Вземете всички ресурси,пари и блага и ги разпределете по равно между световното население. Изчакайте сто години. Резултата ще е същия - огромна концентрация на пари и власт в малък процент от населението.

80

Хахаха

преди 1 година

Нима богатите са натрупали имането си с работа?!? Що да не гледаме в канчето на чорбаджиите.., които постоянно ни водят от криза в криза, вдигат цените, възрастта за пенсиониране и т.н. Да зарием глави като щраусите казвате г-н "антикомунист"?!?

79

Анонимен

преди 1 година

Това да не ви е комунизъм бее?!?!Много ясно че ще има бедни и богати. Който не работи НЯМА да яде!!!Това е положението!! И не гледайте в камчето на богатите!! Имате си свое. Напълнете го и му се радвайте.

78

Наблюдател

преди 1 година

чрез пландемията отклониха печалбата от малкия и среден бизнес - към мултинационалния бизнес. Вместо да купуват хората в местните магазини, трябваше да купуват в интернет от амазон и няколкото големи компании, които на практика отнеха пазарния дял от малките бизнеси. Богатите станаха още по-богати, а средната класа отиде в кана ла към бедната. Собственика на амазон може да направи кръгче в ниска орбита около земята по този повод. Парите ги изсмукват няколкото големи играчи. За останалите трохите

77

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 81 : Благодаря, това беше полезно. Учили сме го по история, и учителката държеше на това "Т". Отнесох тройка, задето не го произнесох. И не, не си грък :) Според НЯКОИ всички сме македонци :D

76

В.

преди 1 година

Направете сивата икономика 10% и тогава си слагайте прогресивен данък.

75

Помня

преди 1 година

че така беше и по времето на СССР ако не се лъжа.Никой нямаше нищо свое.Явно заразата се е разпространила.

74

Анонимен

преди 1 година

Драконови мерки - Български фрази и изрази

73

Анонимен

преди 1 година

Дракон е първият създател на писани закони в древна Атина, живял през 7 век пр.н.е.. Законите, останали в историята на правото и известни като Драконови закони, са записани през 621 пр.н.е. и са изключително строги. Предвиждат смъртно наказание дори и за най-малките провинения.Т може и да има, може и да няма. Не съм Грък все пак.

72

Анонимен

преди 1 година

Само в Бг , крадците станаха повче от парите , И ... всеки иска да е шеф !

71

Анонимен

преди 1 година

Транзакция или трансакция? - БЛОГодаря

70

Анонимен

преди 1 година

И тук идва второто възражение в трансакция транс не е представка. Случаят е съвсем различен от трансграничен, трансатлантически и т.н.

69

Анонимен

преди 1 година

Хората не са равни и никога не са били и не трябва да бъдат! Винаги е имало и ще има глупави и умни, красиви и грозни, способни и некадърни, родени с добър късмет и родени с лош късмет. Тия глупости за това как социалните неравенства са голям проблем ги измислят комунистите. Цялата тая левичарска линия е измислена с цел да ограбят умните и способните и тези които са успели в живота и да раздават на некадърници и мързеливците. Абсолютно съм против всякакви опити за изравнявания в социален план.

68

Анонимен

преди 1 година

До В. 75 : Първо, казва се драконТовски мерки. Идва от цар Драконт, който е прилагал тежки наказания за най-малкото. Второ, не се поставя главна буква в средата на изречението, ако не става въпрос за име. И трето пише се транЗакции. Със З. Седни си, двойка. Не се надявай на работа с добър доход с тази липса на грамотност.

67

В.

преди 1 година

Драконовски данък върху Финансови трансакции.