66

Върл Левскар

преди 1 година

Ние сме Българи , а не славяни !

65

Върл Левскар

преди 1 година

Продължавай да се учудваш нещастнико!ЧЕТИ документи , а не партийни директиви !

64

Мирослав

преди 1 година

Ако нямаше 681-ва год. и хан Аспарух нямаше да има и 3-ти март и 6 септември и 22 ри. Ха сега да видим професоре... много хора забравят,че България не е създадена на 3 март 1878 г,а я е имало много преди това.

63

Анонимен

преди 1 година

"Българино, знай своя род и език". Нека всички българи прочетат История славянобългарская и да запалят искрата на родолюбието в деца и внуци, защото има за какво да се гордеем. Смел народ, стара държава, дала началото на Европа. Силата е в нас самите и нека бъдем сплотени, само така можем да защитим родината си. Слава на България!

62

71.

преди 1 година

Проф. Христов е евразийски илюминат.

61

70 до 69.

преди 1 година

Никакъв трети март!24 май е празника!Опашки не виждаме нещо.Шепа неграмотни люде,Възхваляват Руския окупатор.

60

Абсолютно е прав

преди 1 година

да питам тези писачи тук, защо народът прави пет километрови опашки да се поклони на опълченците и всички воювали за Свободата ни герои към Шипка, а в градовете разнася трибагреника ни. Не съм видяла на 6 ти или 22 септември такава навалица. Ако питаш някой какво се е случило , никой няма да отговори. Трети март е национален празник, и колкото и да се мъчат някои, на които им се плаща за това, няма да ни разединят.

59

Анонимен

преди 1 година

Проф. Христов е евразийски рептил!

58

До 64.

преди 1 година

Глупости на търкалета!Нацията е оцеляла заради буквите, а не заради поредния окупатор. 24 май трябва да е национален празник!

57

7

преди 1 година

И с Левски като че ли е спряло излъчването на лидери в България!Но не! В Нова България имаме плеяда от лидери ,макар и силно оспорвани,като Стамболов,Съединистите,Стамболийски,Благоев,Димитров,Никола Петков!

56

Толкова е просто!

преди 1 година

Ако нямаше 3 март, нямаше да има и 24 май, и 6 септември, и 22 ноември. Толкова ли не можете да направите връзка между причина и следствие?А имам и друго предложение - нормалните хора са продължим да си празнуваме 3 март, а противниците на тази дата да си празнуват 2 февруари. И - всички доволни!

55

Анонимен

преди 1 година

От наглосаксонските краварофили нищо не може да ме учуди.

54

Днес е паметна дата

преди 1 година

Единственото релевантно събитие на датата 03.03 е подписването на договора от Брест-Литовск през 1918г., с което съветска раZZша капитулира пред царство България, Австро-Унгарската империя, Германската империя и Османската империя. Датата е символична и специално избрана от българските представители.

53

А аз

преди 1 година

Се учудвам, че тоя е професор!

52

Анонимен

преди 1 година

Черна гора има за национален празник датата на подписване на Берлинския договор. Трябва ли и България да приеме тази дата, при договор отрязъл половината български земи от България?!

51

ДА

преди 1 година

И ще се отмени !

50

Анонимен

преди 1 година

Освобождението на България. Договорът е подписан на 3 март (19 февруари по стар стил) през 1878 г.Всичко да се отменя!

49

ПЕТКО

преди 1 година

До Хмм..Ами то влиянието от 100 години е само от едно място Трябва да се запази 3 март но като празник при подписването на брехския мирен договор с които Русия капитолира

48

Хмм...

преди 1 година

Е какво има да се чудиш професоре, при толкова много *** в бг политиката, при толкова много чуждо влияние, при толкова много натрапени псевдо ценности отвън...Какво има да му се чудиш?

47

Анонимен

преди 1 година

Въпрос - Какво значимо за всики живеещи на територията на България българи, македонци, турци, румънци, молдовци и други етноси историеско събитие е станало на 24 май за да се предлага за национален празник