95

Ние

преди 1 година

При Георги Димитров и Вълко Червенков ли сме, че да говорим за македонска нация преди Втората Световна!? Този е за съд за Държавна Измяна!

94

Мартин Кръстев

преди 1 година

Тия хора са премълчали истината че тази традиция е в всички бивши български земи отворете карта на България от времето на Кан Крум!Така че това си е Българска традиция

93

Шарлатанин

преди 1 година

Не, македонска е, братята македонци са я заимствали от североамериканските индианци, а те от своя страна от англосаксонските каубойци.

92

Анонимен

преди 1 година

До Петър - Да, има. Вземи енциклопедията "Българска народна медицина". Там има един интересен текст по темата "Цветосъчетания и цветови опозиции", посветен на българските традиции в този аспект. Ще прочетеш интересни факти, за които дори и не подозираш. Но толерираните глезли и глезльовци от БАН не пишат по тези теми, защото ги мързи да съберат необходимия емпиричен материал, а този материал е до такава степен красноречив, че изводите и дете може да ги направи.

91

Анонимен

преди 1 година

До Лекар ихтиманец - Ти не си срещал по-антибългарско заглавие, но в БАН за такива изцепки дават научни степени и звания. Тази традиция бе основоположена през 1947 г., когато разритаха учените и назначиха другари с благонадеждни партийни препоръки. Оттогава се научиха да се кланят на силните на деня и да нагаждат уж-научните си концепции по препоръките на големците. И така - до днес.

90

АЗ СЪМ БЪЛГАРИН

преди 1 година

Честването на Баба Марта и носенето на мартеници е чисто българска традиция, а изброените по-горе страни като: Молдова, Румъния, Македония и Северна Гърция от далечни времена са стари български земи на Велика България.

89

Анонимен

преди 1 година

Баба Марта си е чиста Македонска традиция.

88

Много Интересно

преди 1 година

Единствено българите са народ със стара и древна държава околовръз 300-500 километра,говоря за Дунавска България,не за онази Голямата дето почва от Москва,и свършва чак до Персия.За там даже и не говорим.Обаче всички балкански племена и чергари които имат претенциите днес да са ,,велики държави",малко по малко отнемат култура и традиция.В Гърция няма един елин останал,в Турция са 83 племена,румънците даже незнаят от къде са,а сърбите са си северно племе/германци.

87

Не пипайте и това!

преди 1 година

Мартеницата не била Българска, а се свързва с идването (по-скоро завръщането) на Българите на Балканите... как стана така? За това ли напоследък статиите бълват "история на мартеницата" с някакъв ритуал срещу злото?! "Легенда" на 2-3 години :D Мартеници имат в много държави - все бивши Български земи. Нормално. Нека празнуват-историята си е история - сега са нови държави, това не изключва историята. Мартеницата е ИЗЦЯЛО ИЗКОННО БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ! Авторите на статията и тезата в нея, внимавайте!

86

Баба Марта

преди 1 година

Има навсякъде по българските земи.

85

Анонимен

преди 1 година

Някак си е странен въпроса, да не кажа думата с буквата г.. Щом го празнуват Българите ,значи е Българска традиция.Ако някой друг също така го празнува от години значи е и тяхната тради ия.Ако някой сега започва и празнува в бъдеще години наред и там ще стане традиция. Много сте задърстени Българчета!!! И за този ли празник искате да спорите? Хелуин вече в България си е традиция,празнува се над 20 години. Както и деня на влюбените,както и шаферките и бешите рокли. Смотан народ.

84

Не е възможно

преди 1 година

Съжителство със смесени етноси във България застрашаващи националната сигурност на Българският народ.

83

Петър

преди 1 година

Някакви исторически доказателства да има някой за съществуването на празника преди 19ти век?

82

Кюрдин от Анадола

преди 1 година

Охааа,каква нова тема отворих на аудиторията!Напразно ли се мьчим тука,сред чукарите?Я ми докарайте няк'ва млада,бяла бьлгарка,че тука само с кози и овце не вьрви тая работа!

81

az

преди 1 година

До ЖебокНикой не се "прилепва"! Погледни пак описанието на регионите, в които се почита - всичките тези райони са част от средновековна България поне в продължение на едно столетие (Северна Гърция)! Повечето - по няколко века! Всичко това ясно подсказва прабългарски произход на обичая! Останал дори след разпадането на средновековна България.

80

Анонимен

преди 1 година

Такава жьлто синя мартеница ще ви удари вас,бг червени д...давци и вашите лилипутски ***,че повече няма и да се чуе за вас!Зеленски е политика на деня,всички цивилизовани хора и дьржави по света го поддьржат и страната му ще победи!К'во стана с вашето джудже,нали показваше някакви бабаитльци по коне,самолети,рибарски лодки за да си избие комплексите?!Пьлна изолация и не смее да излезе от бункере!Украйна ще победи страната на злото!Слава Украине!!!

79

Анонимен

преди 1 година

До Тургут Йозал - Бегай на тутуна и остави на други хора задължението да правят обобщения и изводи.

78

Ма молъ ви съ,

преди 1 година

Не ругайте Илийчо Вълев. Те в БАН повечето са такива - недоучени или живописно на..дy..ne..нu според актуалните изисквания,наложени от някой нов Голям брат.Допреди 80-100 години българските етнографи са залагали главите си, за да доказват чрез анализи на народни традиции докъде се е простирала българската етническа територия, в кои чужди земи са се озовали части от българския етнос и кои райони са били части от старата Велика България.Сега *** "мулти-култи" и ги настаняват на научни длъжности

77

зелвнски

преди 1 година

Мартеницая йе украинска!Преди беше жълто / синьо ама едното избледне, а другото почервене от яд, мъка и глупаи жертви.Ние ще казваме кое в правилно и кое не.Ей на цял свят ни гледа, слуша и ни се възхищава на неверояният ни темп на харчене и инвестиране от нашият екип.Всички ни идват на крака, след САЩ, ние сме следващата сила, жандар и пазител на демокрацията.

76

Всички Български

преди 1 година

Царе са-(Куртили,къртили)дивашки орди които са посягали на Българският народ и преди Спартаковото време,наши владетели са пазили народа ни от набези от нашествениците.