35

Анонимен

преди 1 година

в софия има и 259000 празни съборетени. А населението в София е намаляло с 20000 човека. Построени са нови 120к единици Отделно има много хора около 5,5 милиона души които не живеят в София и нямат никакво желание да идват тук. Разбирам на къде биеш , но цените са тройно надценен както по цял свят и това ще се промени защото икономиката е силно изкривена. Затова и сделките се сринаха и ще се сриват. Трябва търпение

34

Стамат

преди 1 година

Как е инвестицията в недвижими имоти, дами и господа? Спасихте ли си паричките от инфлацията, като купихте имоти и прецакахте ли финансовата система с ниските лихви по кредитите? Спите ли спокойно след подобни финансови решения?

33

Аз Кочо

преди 1 година

Coбcтвeницитe нa жилищa в CAЩ ca зaгyбили oбщo 2,3 тpилиoнa дoлapa oт cтoйнocттa нa имoтитe cи

32

Анонимен

преди 1 година

Сделките с имоти в София за 3то тримесечие 2022 = -15.6 пр., четвърто тримесечие = - 17,2 пр.В бг четвъртоти тримесечие по дефолт е най силното. При този спад на сделките не разбирам оптимизма на тази брокерако строителна статия. След спад на сделките следва спад на цените. Продавачите в момента са в фаза на отричане, те все още живеят в 2022 март месец. Нека им дадем време около 2 до 4 години. Когато ще разберат че мантрата е свършила, но вече ще е късно. При срив на пазара първите продали са печелившите.

31

Мен

преди 1 година

Продавачите никога не повишават цените може да искат, но не могат. Те се нуждаят от купувачи, за да направят това. Ако купувачите не искат да купуват, защото цените са твърде високи, продавачите не могат да продават и цените трябва да паднат, докато купувачите не започнат да купуват. Но ако купувачите се борят помежду си за това кой може да плати най-много за къща, тогава цените скочат. просто e

30

Аз Кочо

преди 1 година

Едно нещо мога да кажа на хората които четат тези статии и коментарите. Четете чужди ИКОНОМИЧЕСКИ публикации. Дори да не говорите и не четете на чужд език има гугъл преводач. Не взиматйте под внимание коментарите, статиите на хора които са пряко заинтересува от това цените да са високи и сделките да вървят. По цял свят цените падат сделките са се сринали. В близкото десетилетие ще има относително висока инфлация и високи лихви. Целта на централните банки е цените на активите да паднат за да се охлади инфлацията. Обикновено обаче банките се престарават. Възможно е да има рецесия. Цените от 2012

29

Лопе

преди 1 година

Имотният балон в България гони най големият балон в Канада

28

Анонимен

преди 1 година

По-точно е че софийските имоти подгониха цените във Варна по пътя НАДОЛУ!!Имотите се сриват НАВСЯКЪДЕ по света но само бг брокерчетата сънуват покачване.

27

Алекс

преди 1 година

Варненските брокерчета завидяха на софийските и искат да прибират същите комисионни.А дано,ама надали

26

Старата тухла

преди 1 година

До 20-25% спад на цените ще има. А тези многознайковци, брокерите, ще духат супата! Толкова от мен!

25

До 24

преди 1 година

Паркоместата във Варна са в евро, приятелю :DНай-евтините почват от 20к. Понякога това значи просто очертание през входа с номера на закупения апартамент. Покрито паркомясто или зад бариера е поне 25-30к

24

Анонимен

преди 1 година

30 000 лева за паркомясто! Вие луди ли сте? В Германия едно паркомясто струва между 8 000 и 12 000евро като последното е подземно със зареждаща колонка за е-автомобил! Не броя Мюнхен, който отделна графа! Но мисля, че не сравнявате Мюнхен с Варна! Разликата е, че в Мюнхен ако напуснеш работата си на другия ден намираш две нови! Във Варна . . . сами знаете!

23

Дон Балон

преди 1 година

До 9 - това в така, но купуват много и имигранти. Всичките ми познати имат по един или два апартамента във Варна. Аз също. Затова 2/3 от сделките с имоти във Варна са в брой.

22

Анонимен

преди 1 година

За сметка на това пък заплатите гонят тези в Папуа Нова Гвинея.

21

Анонимен

преди 1 година

Варна, както и останалата част от България, прилча на разграден двор. Строежи навсякъде - ако можеха даже и върху сградите щяха да добавят още етажи. Плажа презастроен...градините също. Няма нужда да ходиш до съседа за сол, просто може да му свирнеш от терасата и да ти я подаде оттам.Купуваш апартамент и не виждаш повече слънце, понеже веднага след това на 5м от теб почва нов строеж.Не се наядоха горе, ламтят за повече. Майка си и баща си ще продадат за пари.

20

Анонимен

преди 1 година

Джефри Гъндлах ,краля на облигациите пред Yahoo finance ,вчера -Приготвяме се за ТВЪРДО ПРИЗЕМЯВАНЕ -Агресивно вдигане на лихвите от страна на Централните банки ,стагнация ,това предствои ,защото такава инфлация ,излязва вече от контрола на банките се укротява само с криза А ТАКИВА СТАТИИ КОИТО СА ПЛАТЕНИ ,НЕ ГИ ЧЕТЕТЕ.

19

Анонимен

преди 1 година

Местя ... аз пари за бензин нямам, кви имоти кви 2000 евро...

18

Гадняр

преди 1 година

БНБ не повишава лихвите заради наближаващите избори. В момента България е с най-ниските лихвени проценти с ЕС. Колкото по-дълго се задържа ниския лихвен процент, толкова повече необслужвани заеми ще се появят след време. Банките направиха добри печалби през 2022. През 2024 ще станат собственици на много недвижими имоти. Тогава ще се появят жилищни инвестиционни фондове (собственост на мутри), които ще изкупуват жилища от ЧСИ и банки на половин цена...

17

до 11

преди 1 година

1200лв. взима чистачка, която работи на 2 места, като на 2рото е на половин работен ден. Айде по-сериозно. Никой кадърен образован човек без снишена главица не взима 1200лв..

16

Не само те

преди 1 година

Държавни чиновници с достъп до разпределение на бюджета и евросубсидиите; съдебната система и всички звена подложени на корупционен натиск; емигранти желаещи да вложат част от парите си в България и други.