24

Анонимен

преди 1 година

Възмутен, Никой не се интересува с какви документи и на каква стойност е закупена стоката в чужбина и защо често стока достига крайният потребител от 200 до 1000% надценка. Не вярвам големите вериги да имат много посредници.Явно нас ни смятат за токущо слезнали от дърветата.Крайно време е Митниците да публикуват фактурите с които "големите вериги" внасят"Златните плодове и зеленчуци"!

23

Насо

преди 1 година

Всички вериги магазини в БГ надуват цените яко. Ако през 2000-та година цените на хранителните стоки бяха обложени с максимум 10-15 % надценка, то сега същата е около 50%. За това и цените в магазините, особено в големите са толкова високи. Абсолютно неоправдано и чиста проба ПЕЧАЛБАРСТВО! Нооо... докато има овце, ще има и вълци. Това е простата истина. Спрете да пазарувате от големите хипермаркети!!!

22

Анонимен

преди 1 година

До Дааа Щеше да си прав, ако не ставаше въпрос за български продукти! Какви 2000 км? Не си в час и си представяш нещата по някакъв розов идеализиран начин. Те си правят договори с близките производители още като започват да строят нов супермаркет, с които договори ги карат да им финансират строежа, за да им продават после продукцията! После като им извият ръцете и с таксичките и ей ти го скапване на българския бизнес и изнасяне на парите на българите в чужбина.

21

Дааа

преди 1 година

""Вие виждате как в една и съща търговска верига един и същи продукт в Германия е значително по-евтин отколкото в България", каза Маринов." - произведено в Германия блъска 2000км камиона да го докара на Бай ***... няма как да ти го даде като на германска цена... едно е 200км друго е 2000км...

20

Анонимен

преди 1 година

Нали не мислите, че унищожаването на дребните търговци и бизнеси като цяло по време пландемията са случайност.

19

Анонимен

преди 1 година

Ако имахме истинска държава щеше да задължи тези *** да продават на средни цена веригите им в ЕС и точка.

18

Анонимен

преди 1 година

Това си е чиста проба рекет. Спрете да им продавате. Правете кооператив.

17

препърс

преди 1 година

Бойкот на веригите и спекулантите,купувайте от малки производители дето не продават във веригите,търсете земеделски производители около вашия град,по добре парите в тези които работят за нашата прехрана отколкото за търговци дето изнасят печалбата в Германия и други държави.Но няма смисъл понеже масово хората нямат мозък в главите.

16

Анонимен

преди 1 година

Едно не може да им се отрече на големите ТВ и то е, че не са в сивия сектор. Плащат си реални данъци и осигуровки на работниците. Малкия магазин на Бай Вълчо я чукне касовия бон, я не. Персонала му на половин работен ден и занижена заплата, другото под масата. Факт е, че една Софийска верига продава по-евтино от кварталния магазин до мен. И това е, точно защото натиска производителите за ниски доставни цени. Просто 50% е много, трябва да се намали надценката до 20-30. Няма да фалират от това.

15

Анонимен

преди 1 година

Бля бля, всички взимат двойни печалби, а за веригите е вярно, вдигат всяка една стока която купувам и то с поне 50% не със стотинки или 10-20%, 50% и нагоре след което спирам да купувам това нещо или го взимам много по-рядко.

14

Анонимен

преди 1 година

Е като големите верига слагали такси, то защо в малките магазини е още по-скъпо и без таксите?

13

Анонимен

преди 1 година

До 1 Бат СалиВ малките магазини на една и съща стока,получена на определена цена за десетина дни лепят нови етикети с цени.Нагоре.

12

Б. Г.

преди 1 година

На спекулантите не им допадат онлайн доставките, защото няма да могат да лъжат народа...

11

Р.Овч.

преди 1 година

Окрадохте държавата ,ей!!!

10

Б. Г.

преди 1 година

Нещата се менят, преди имаше стационарни телефони и супермаркети, а сега има gsmи и онлайн доставчици. От интелекта зависи, кой какво ще ползва...

9

ЩЕ СЕ НАУЧИМ !

преди 1 година

Така ще бъде докато не се забранят търговията и банките !

8

Viho

преди 1 година

За бога братя , не купуеайте от големите вериги и те сами ще намалят цените!

7

Видяхте ли

преди 1 година

Като ви казвам че картела на големите хранителни магазини е причината за инфлацията, не ви лъжа. Извинения много. Корона, Война, Енергийна криза - все прах в очите. Дефакто е икономика. Мениджърите си гонят бонуса и печалбата, пък вие трябва да ядете. Квартални магазинчета вече няма. Дефакто нямате избор и им плащате. Производителите и те нямат избор, ако искат да продават плащат и те за място на рафт. Това че нямате пари за дрехи, обувки, кола си е ваш проблем.

6

kirilenko

преди 1 година

има една стара мъдрост ;ТЪРГОВИЯТА Е УЗАКОНЕНА КРАЖБА

5

Б. Г.

преди 1 година

Скоро или ще изчезнат магазините и веригите в България и само онлайн ще пазаруват българите, защото е по-евтино и по-удобно или ще се нормализират цените. Ползвам предимно онлайн доставчик и съм много доволен.Стоките ми ги носят до вратата, не губя време, цените са нормални, дори по-ниски, обслужването е на високо ниво, не се блъскам с хората по щандове и,... това мисля, че е предостатъчно.Магазините имат много разходи и затова надуват цените-наеми, заплати за служители-касиери, охрана,ток...