26

Гиб Мелсън

преди 1 година

Много години трябва да минат докато стигнем стандарта на живот, който имахме по време на комунизма. Ама много години! Продължителността на живота в България следсвие на лошата храна, която преобладава по магазините и стреса от демокрацията и т.н и т.н екстри в България е 72 години, като мъжете рядко стигат до 70 годишна възраст. Преди нас с по-дълъг живота с страни като Колумбия, Никарагуа, Тонга, Китай, Палестина и т.н още 86 държави преди нас.

25

До31

преди 1 година

"Рентиерче"- пак се оплете в личните местоимения!Последно какъв си-Ти,Тя,То или Той???А относно завистта,ами ти въобще не си за такава,ти си за съжаление бе пооомиярче!!!

24

Анонимен

преди 1 година

До 33 Били сме 9 мил. Има история когато сме чествали 9 мил. жител , дори мисля че човека си е жив и здрав .

23

Анонимен

преди 1 година

През 1895 кренвирша се произвежда от месо , сиренето и кашкавала от мляко . Тоест сега даваме пари за храна , която не е много храна и не се знае какво има вътре . За да е коректно изказването трябва да се сравнява и по рецептурника . В стара готварска книга за ястие с месо е записано , сложете месо за 50 стотинки ! ! !

22

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен13ти Каскет, 9 мил. никога не сме били, а факта е, че 8 мил. бяха в заграден концлагер. Как така ще бягат от Рая на коммунделите?

21

до 30

преди 1 година

Както вие мрънкотите и викате неволята, той идва и ви казва обратното- че сами сте си виновни. Двупосочна е вината. Не взимам ничия страна. Просто ми омръзна да чета всеки ден едно и също. Едни и и същи платени мрънкалници и се появи някой да ги обори и моментално бил еди какъв си. А надали са 1-2 мрънкалници и надали само 1 ги оборва...

20

До26

преди 1 година

Няма лошо да си"преуспял"ама да се подвизаваш ежедневно в анонимни форуми и да търсиш някаква завист,а всъщност най вероятно става на въпрос за избиване на комплекси е меко казано вид ментално увреждане!

19

Анонимен

преди 1 година

Както и в по-долните коментари е написано- ако давате 33% от доходите си за храна, нещо не е наред при вас. Нещо, за което сте отговорни само и единствено вие. Взимаме най-нископлатения труд у нас за хора с трети клас образование- касиерка в магазин. Из големите вериги заплатите варират, но най-ниската е около 1500лв. бруто + 200 ваучери за храна. Искате да ми кажете, че ще давате около 400лв. храна на месец?! Ако ядете всеки ден рибай от Аржентина, може.

18

до 16

преди 1 година

Абе той може да е програмистче, земеделче, рентиерче или там каквото се подигравате, ама поне се развива, пък вие цял живот функционални неграмотници викате неволята. Факти, факти. А и надали само един човек влиза да ви заяжда и да ви се подиграва.

17

Анонимен

преди 1 година

Този човек се е постарал , но е пропуснал да направи сравнение между кренвирш от 1985 и 2023

16

Анонимен

преди 1 година

До 16 : Добро утро и на теб. Архитект съм.

15

Милионер

преди 1 година

То, това за месечното отделяне за храна си зависи от доходите. Щом като лидерът им на тези от Герб яде суджуци, неговото отделяне за храна ще е доста повече. А пък, дори и за магистрали и детски градини си дава от собствените пари. Те затова и тези от партята му, личната, едвам успяха да се регистрират за поредните извънредни предсрочни парламентарни избори.

14

До15

преди 1 година

Добро утро и Добре дошъл"програмистче,рентиерче земеделче"Абе и аз не знам вече какъв си!

13

Анонимен

преди 1 година

ако отделя 33% от доходите за храна си ще се гътна от преяждане бе :) Не повече от 5% давам за храна, и то качествена и скъпа. Проблема не е в поскъпването на храните, а че пролетариата е евтин и нискоквалифициран. Всъщност и това не е проблем - това ще му е стимул да се постарае повече над книгите, и по-малко над ракията и киселото зеле.

12

Мен

преди 1 година

Как е правилно да се казва " Не ми се яде сирене" или "Сирене не ми се яде"

11

Анонимен

преди 1 година

Факта,че от Девет милиона останахме около Шест милиона,говори кога се е живяло по добре,всичко друго са ала-бализми!

10

Анонимен

преди 1 година

До пишман "анализаторите"Първо,през ония години,цената на хляба беше-0.15 стотинки за типовият и 0.26 стотинки за белият!А кога се е живяло по добре и дали българинът е по богат сега или преди е друга тема!

9

Анонимен

преди 1 година

Гледам съседа ченгесай КАТеричок плаща с карта ,теpлика му неук. Явно няма кеш,а преди вадеше по една баля стотачки,за да си плати баничката. Съсипаха я тая държава,нищо не става.

8

Край

преди 1 година

Как се развива един народ не се измерва спрямо преди. Ясно е, че сега имаме плоски телевизори и много коли. Развитието се измерва спрямо другите държавии народи. В състезанието с тях ние тотално изостанахме в последните 30 години. Преди 30 г. турци, румънци бяха далеч след нас.

7

до 8

преди 1 година

Баце, дори пенсионерите ми родителите не дават повече от 20% от пенсиите си за храна... Айде по-сериозно.