86

Анонимен

преди 1 година

Цената на имотите включена ли е в количката ? Цената на тока ?

85

Анонимен

преди 1 година

Разделението на влиянието след ялтенската конференция е 75% влияние на СССР и 25% на Запада в България. Да влиянието на СССР беше по-голямо от това на Запада, но в сравнение с Румъния имахме по-голямо западно влияние. В Румъния влиянието на СССР е 95%. Сега е обратно 75% влияние на Запада и 25% на Русия, през 90-те някъде се бяха изравнили. В държавите от Вишеградската четворка и ГДР разбира се западното влияние беше по-голямо през соца, а Югославия си беше почти западна държава.

84

Българин

преди 1 година

Да е жив и здрав г-н ИЛИЕВ. С него сме преживели какви ли не партии и кризи. Младите дружбенци и дружбенки не трябва да се плашат от нищо. Тя, инфлацията си е за икономистите. А според мен, си е нормално явление. Повече от ясно е, че обедняваме, но пък си имаме приятели и приятелки. А пък, те са си истински. А и струват повечме от обезценяващите се левчета на тези от БНБ-то и техния управител или гуверньор. Но пък, Радевците станаха прекалено много. Особено тези от политиците.

83

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 82, нормално! Вече не си млад и милееш за други времена, защото животът ти е бил интересен. Сега е по-хубаво!

82

Г-жа Хазартова

преди 1 година

Пичуе, живея в Париж, който е сред най-скъпите градове в света. Всеки път като съм в София се хваща, за главата как в възможно такова нещо да съществува. Хем някакси умрело и провинцялно, хем цялто порутено, хем цените гонят френските, хем храната гадна, хем заплатите мижави. И като добявим и щъкащите батки "три морета" направо тичам обратно на летището. Както казва един приятел БГ е вече скъпо и тъпо!!!

81

Иван

преди 1 година

Това се случва най-вече заради големите вериги, високите цени на горивата и електроенергията, като допълнителен бонус е и войната. Един кг. кашкавал веригата го купува за 17,50лв. и го продава за 29лв. За такава надценка от 40% чувал ли е някой в търговията?

80

до 84

преди 1 година

За какво ти е интеренет и телефон като са ти ниски доходите, не разбирам?! Че и компютър имаш сигурно. Не си беден значи. А доходите си зависят от теб.

79

Име

преди 1 година

Не смея да отворя хладилника, като пестя - за останалите, нямам думи. Всичко съм преживявал - ама - както и да е. При това - работната ми норма не е намалена - 8 часа съм на линия, един вид. Доходите са ниски, а имаш разходи, интернет, ток, телефони.

78

001

преди 1 година

некФи 10% от населението може и да заделя 33% за храна, НО ОСТАНАЛИТЕ едва смогваме с 70% от доходите да се изхранваме . Другата седмица може да станат и 80% както е тръгнало...

77

Анонимен

преди 1 година

Всеки нормален човек живял поне 65 години, може да забележи, че сега живеем два пъти по-зле в сравнение с 80-те години. Какво от това че живеем по-добре отколкото през 1992-ра или през 2000-та година. Засега още не можем да достигнем нивото от преди 1989 година

76

Име

преди 1 година

Живеем в диктатура - не притежаваме свобода на работа и на административни разрешения, за да упражня своята дейност съм длъжен да спазвам невероятни изисквания, това е непоносимо, като е следствие на ГЕРБ - те един вид позволиха това да се случва навсякъде, да има терор и тормоз, честно - слушал съм за фашизъм, но е неприятно.

75

Анонимен

преди 1 година

Да дам още малко инфо на тия, които нямат реална представа особено за късния соц. Нашите тогава 1987 г,млади хора ме взимаха от детската градина и ходихме на кино и гледахме "Кинг Конг".Малко по-късно,но все още беше социализъм те ходиха и гледаха "Умирай трудно 1" също на кино и си спомням,че ме хвана яд леко, че не са ме взели и мен да го гледам.Аз съм от София де,макар че баща ми ми е разказвал, че в началото на 60-те на село е идвал влак и на прожекционен екран е гледал Спартак с К.Дъглъс:)

74

Абсолютно!

преди 1 година

Всеки нормален човек може да забележи, че през последните 20 години имаме възход. Притежаваме повече, пътуваме, учим, развива ме се! Разбира се има и една част от обществото, която основно мрънка.... там също има промяна...просто са мрънкачи. Дори тези с минималките живеят по-добре(не забравям и пликовете под масата). Само болните хора заслужават подкрепа, лично мнение.

73

ОнанисТ

преди 1 година

и аз съм програмист!

72

Програмист

преди 1 година

До 28 : Каквито и пренебрежителни местоимения да използваш - личи си, че се самоизяждаш от завист и злоба. Защото си знаеш че си opъфляk, и такъв ще си останеш. ЦЯЛ ЖИВОТ.

71

Хехе

преди 1 година

Акциз върху захарта би решил много проблеми. Когато една близалка стане по-скъпа от кило ябълки ще имаме по-здрави деца и по-пълна хазна.

70

Анонимен

преди 1 година

Някои мислят че през соца се е учил само руски, това не е вярно. Бях в детската градина сигурно е било 86-87 г и идваше младо момиче студентка учещо английска филология и ни учеше на английски. Носеше фигурки на животни - крава, куче, кон, овца итн и ни казваше всяко животно как се изговаря на английски. Иначе съм учил руски май беше до 2-ри клас и в училище, когато падна соца, след това разбира се минахме на английски. Давам ви го информативно, че някои имат нереални представи за онова време:)

69

Анонимен

преди 1 година

" Консумира се много по-малко хляб и тестени изделия. Консумира се много повече сладко и алкохол. " .... Консумира се и много по-малко месо, яйца, млечни продукти, олио, ориз, боб, леща, грах, ...

68

Анонимен

преди 1 година

Само да ви зсветна че 90% от ИТ сферата е преливане от пусто в празно и един ден това ще свърши.

67

Анонимен

преди 1 година

Увеличаване на приходите става с ПОВЕЧЕ работа!!!А не с (Тигре-тигре, дайте ми пари) !!!А като не искаш да работиш повече, НАМАЛИ разходите!!! Това е положението!!!