126

Анонимен

преди 1 година

Който не гласува увеличава шансовете на коалиция магнитски начело с БУЦИ.

125

Анонимен

преди 1 година

На изборите през 2014 година, имаше 218125 бюлетини обявени за недействителни, а през октомври 2022 бяха само 9042 хартиени бюлетини обявени за недействителни. При машинното гласуване няма недействителни гласове, но не навсякъде се гласуваше с машини. Сега колко ли ще са недействителните бюлетини? През 2014 бяха 6,6% от бюлетините в урните.

124

Анонимен

преди 1 година

До Радослав 127___НИМА ТВЪРДЯ НЕЩО ДРУГО? ПРОЧЕТЕТЕ НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ Е НАПРАВЕН ОТ АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ,НА КОИТО НЕ ЗНАМ ЗАЩО ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ!!!...

123

според мен

преди 1 година

Да не гласуваш не е решение, защото това ще улесни американското посолство да си назначи техните крадливи политици на власт които ще споделят краденото от вас с тях! И когато тези крадливи американски *** ви пратят повиквателна и ви пратят в украйна да защитавате американските интереси, няма да ви питат дали сте гласували или не сте! СЕГА ОТ ВАС ЗАВИСИ, ДАЛИ УТРЕ ЩЕ ВИ ПРАТЯТ НА ФРОНТА И ДАЛИ ДЕЦАТА ВИ ЩЕ РЕВАТ ЗА ВАС НА ГРОБИЩАТА! ВЗЕМЕТЕ СЪДБАТА СИ И ТАЗИ НА ВАШИТЕ ДЕЦА ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

122

Радослав

преди 1 година

До 125: колега, в НС няма нито един закон приет като хората. Виж, че докато приемат нещо и го връщат за преразглеждане защото законите се пишат от некадърници. Закона за движение по пътищата е с 4 цифрен брой поправки за 20 години, изборният кодекс след всеки избор нов ремонт, даже плана за възстановяване още не го бяха депозирали в ЕП и вече ревнаха за ремонт защото приели нещо без да го четат. И после очакват ние да гласуваме за тях.

121

Анонимен

преди 1 година

От негласуващите зависи кой колко печели на изборите. Странно, но факт.

120

Анонимен

преди 1 година

До Радослав__ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОПРАВКАТА. В НЕЯ ИМА РЕЗОН. РАЗБИРА СЕ ИДЕЯТА МИ Е ПРОСТО В ЗАРОДИШ,ДАЛЕЧ ОТ ПЕРФЕКТНОТО. ЕТО КАК ДОБРОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МОЖЕ ДА СПОМОГНЕ ЗА НАИСТИНА ДОБРИ ЗАКОНИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ИМПОТЕНТНИТЕ ОТ 30 ГОДИНИ ПАРЛАМЕНТИ!...

119

Анонимен

преди 1 година

Какво трябва и какво е да различни неща. Даде коментира сега какво трябва е за отвличане на вниманието.

118

Анонимен

преди 1 година

Гласовете на негласувалите, на гласувалите с не подкрепям никого и на обявените за недействителни, намаляват общия брой на действителните гласове и увеличават процентите на партиите с твърд електорат и намалява процентите на другите партии. Не случайно при гласуване с хартиена бюлетина има по 4-5% недействителни гласове.

117

Анонимен

преди 1 година

Аз ще гласувам!! За Възраждане!!

116

Радослав

преди 1 година

Просто трябва една малка промяна в закона: избори за парламент да не се признават за валидни докато няма поне 50% избирателна активност! Когато партиите успеят да убедят гражданите, че си заслужава да се гласува за тях, тогава да има парламент. Докато няма 50% избирателна активност, изборите се касират и се насрочват нови избори! Все пак трябва да има мнозинство за да е демокрация!

115

Анонимен

преди 1 година

115 Е ПОРЕДНИЯТ МАНИПОЛАТОР И ЛЪЖЕЦ. НА КОЙТО ЦЕЛТА МУ Е ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА

114

Анонимен

преди 1 година

Няма да гласувам е глас за ДПС и ГЕРБ, т.е. глас за статуквото. Такива хора не са за уважение.

113

До 115

преди 1 година

Бъркаш. Гласовете на "Не подкрепям никого" никъде не отиват и не се преразпределят. По твоята "логика" гласовете на негласувалите се преразпределят, както и недействителните гласове. По закон се гледат само действителните гласове за партии и коалиции или независими депутати и коя партия, коалиция и т.н. колко действителни гласа има.

112

Мен

преди 1 година

"Няма да.гласувам" е с най-големият процент от имащите право на глас.Нека се уважава и нашето мнение.

111

Анонимен

преди 1 година

приемаме, че няма смисъл да се гласува. ТОГАВА ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ТУК ВИ УБЕЖДАВАТ ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ. ЯВНО ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ ГЛАСУВА.

110

Анонимен

преди 1 година

Процентите от "Неподкрепям никого" се разпределят пропорционално между партиите. Най-много отиват при партията спечелила изборите, по-малко във втората и така нататък. Без да променя изборния резултат. Просто партиите имат малко по-голям процен.Тоест ако зачеркнеш "Не подкрепям никого" твоята бюлетина така или инъче ще отиде при някоя партия без това да промени крайния резултат.

109

Анонимен

преди 1 година

Не е заради скандалите, а заради продажността им.Това не са никакви политици.Ако бяха, щяха да говорят като Вежди Рашидов и Георги Марков.

108

Радослав

преди 1 година

До 109: това е другият абсурд в българското законодателство. За парадна фигура каквато е президента се изисква поне 50% избирателна активност иначе се ходи на балотаж, а за парламент който е най главният орган в държавата може да има 0.1% избирателна активност и пак ще се признаят за валидни.

107

Анонимен

преди 1 година

Имам дестки познати, които ми дължат пари или услуги, и тях винаги ги ги карам да гласуват на избори.