95

Анонимен

преди 1 година

Минималната заплата вече е към 2300 евро е Люкс .За тази година се предвиждат две или три индексации на заплатите.Всичко се следи и изчислява.Политиката на правителството е изцяло насочена срещу бедността. Дизел,бензин,газ ,алкохол и цигари са най-евтини тук,за това в петък трансграничните работници от Германия ,Франция и Белгия зареждат до горе от всичко по магазините на границите.Храната е от цял свят,при строг контрол влиза и при стотици ежедневни тестове и проверки!

94

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията е умишлена. Тия цени не са нормални. Някой е дал указания да се надуват цените и правителството също участва защото нищо не правят по въпроса.

93

супермаркетите

преди 1 година

Чуждите супермаркети защо продават по-скъпо, отколкото в техните държави? Сравнете цените там и тези в България. Все пак управниците какво правят или си пълнят банковите сметки в сговорната дружина?

92

Анонимен

преди 1 година

Докато няма арестувани и влачени от полицаи, а най-вече осъдени прекупвачи няма да има страх. Важното е на Гешературата да си прави имидж и да удря неудобни на ГЕРБ компании и хора, а народът - кучета го яли

91

Анонимен

преди 1 година

При валутен аборт и скрита инфлация лева става много скъп докато вносната стока е евтина зашото $ и евро се обесцениха. Трябва да се семни лева и валутния курс и се обесцени лева за да се забрани вноса. В бг има и вътрешна инфлация че няма производство беше закрито по мзаповеди на МВФ и се внася и инфлацията на $ и еврото от вноса. И така държавата ще задлъжнее и не може да се издържи системата от хората, фалити от дълговеъе и хиперинфлация.

90

до 99

преди 1 година

В Италия готвят от столетия само с маслиново олио и не боледуват, живеят с орлите. Така че приказките за зехтина (базирани на доста стари и оборени данни) си ги запази за себе си. Купувай гранясало румънско олио (Калиакра е румънско, ако не знаете) и така.

89

do 110

преди 1 година

Всъщност е 2300 евро според Гугъл бруто. Нето не знам колко е, но си прав, че там е адски скъпо. Живях сума години по проект там и 14к евро (преди 8 години) не ми стигаха да живея както искам.

88

до 110

преди 1 година

1750 евро бруто. А за домашно си провери колко е нето и каква е покупателната способност с нетна минимална заплата там. Ще останеш изненадан. С тях спиш по тротоарите и 1 кафе не можеш да си купиш/.

87

Анонимен

преди 1 година

Няма какво да спорим. Ако дам линк към Лидл Германия, Франция, Австрия, Великобритания- всичките ги проверих откъм актуални брошури, ще го премахнат. Проверете си цените и не се връзвайте на празни приказки. Да, някои неща там са по-евтини, но масовите плодове, зеленчуци, месо са доста по-скъпи в ЕС спрямо тук. Е, не споря, че сирената в някои случаи са по-евтини в ЕС (но рядко). Вече полуфабрикати и отровни храни в ЕС са една идея по-евтини заради големия пазар там.

86

до 103

преди 1 година

Малко е смешно нацията с най-ниска продължителност на живота в Европа от столетия насам (заради "хубава" храна) да плещи за зехтина. *** обясни в Италия и Испания, които пържат и готвят САМО със зехтин как не може да се готви. А и това са държавите с доста висока продължителност на живота.

85

до 104

преди 1 година

Зехтинът става за готвене до определени температури и още как. Малко ела в 2023-та, а не чети вестник Трета възраст от 1995. А за уок (обожаваме азиатска храна) използвме сусамово олио- дали е мръднало и с 5% като цена.

84

Анонимен

преди 1 година

Само работата на българина да беше като тарикатлъка му... Щяхме да сме повече от Люксембург.

83

Анонимен

преди 1 година

Бъдещите пенсионери няма да имат пенсии ако не се индексират осигуровките от БНБ.

82

така е

преди 1 година

Но сте пропуснали да напишете и каква е минималната и средната заплата там и тук. Тогава на човек ще му стане още по-весело.

81

Анонимен

преди 1 година

Бързо сравнение с текущата брошура на Лидл Германия. T-боун стек 400 грама струва 9 евро (без кокала- 250 грама). Извинявайте, ама за тия пари купувам 10 пъти по-качествен 400 грама аржентински рибай отново от Лидл в България. Моркови, червен лук, ябълки- на двойни цени в Германия. Отворете и вижте де. Аз поне ям качествена храна, а не замразени лазани и шоколади... Не че и пазарувам много в Лидл де, ама отворих, понеже се коментира.

80

до 95

преди 1 година

И аз така правя, купувам си италиЯнско сирене и холандско брашно, на по-тънки цени. И норвежката сьомга също е по-евтина. Живея в Горно Ойно, третата къща откъм края, към пътя за Газъ Маала. Остави ги тези селяни да се оплакват от високи цени, ние знаем как да се оправяме.

79

Анонимен

преди 1 година

Люлсенбур субсидира цените и собствено производтсво докато бг закри ТКЗС и няма субсидии за да свалят цените. Валутния аборт прави и вноса на чужда стока евтин и бг заводи фалират. Не се дигат от БНБ и лихвения % и пенсиите се изяждат от цените.

78

до 96

преди 1 година

Викаш, ние не можем да проверим с 2 клика в сайта на Лидл Франция и да кажем отрковено, че говориш тотални глупости. У нас почти всичко е по-евтино. Брошурата на Лидл Франция е на 2 клика разстояние. Напъни се мааалко да отвориш и да видиш какви глупости приказваш. Плодове, зеленчуци- много по-висока цена. А как в курортните градчета било по-скъпо дори няма да коментирам. Цените на Лидл за фиксирани навсякъде в дадена държава.

77

Анонимен

преди 1 година

Лакомията на българския "бизнес" и безкрайна. Доказано е през последните 33 години и не виждам защо сега някои чиновници се правят на изненадани.

76

Иванов

преди 1 година

Мръсни долни гадни монополисти всичките са за белене