Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Коментари Напиши коментар

158

Мухаха

преди 1 месец

Че е скъпо скъпо е . Спор няма... Ама дано никой не отваря темата за КАЧЕСТВОТО на тая скъпа храна че мнозина ще тръгнат с брадвите и сопите по магазините ..... А дам пример. Шотландско уиски купено в София и същата марка уиски купено в Единбург ИМАТ РАЗЛИЧЕН ВКУС.Или белгийски шоколад купен от Брюксел няма нищо общо като вкус с такъв купен в България.Накратко : Не само са раздути цените ами и ядете най-долнокачествения възможен внос.... Но никой не протестира. Българина е послушен и наведен .

157

До174

преди 1 месец

Факт ли е че България е страната с най ниските доходи в ЕС,последната година факт ли е че цените на хранителните стоки във България са с едни от най високите цени в Европа,за какво тогава блеееш глупостиии?

156

Анонимен

преди 1 месец

Това за най-бедна държава е изключително български комплекс за малоценност. Факта е, че средно българите могат да си позволят приблизително толкова, колкото и средните европейци. Ако сравним по брой на личните жилища, брой на автомобилите и колко ходим по екскурзии в чужбина, изобщо не сме толкова зле. А бедни и такива които се лишават има навсякъде.