122

Трейдър

преди 1 година

До 137 - ще падат още ;)

121

Анонимен

преди 1 година

До 136 - Честно ли ще захапиш 85+ годишни старци, показващи признаци на деменция?

120

Едноличен инвеститор

преди 1 година

Като цяло е прав. В момента НАСДАК и СП500 са на близо -20% спрямо миналата година и е много подходящо да се купува, ако човек има средства. Истинската печалба ще се реализира след 5-10 години и не бива да се очаква че до 1-2 години инвестициите ще са на голям плюс. Аз самия правя DCA веднъж седмично към SPY, което ми се струва най-смислената стратегия. Мнения?

119

Ивелин Михайлов

преди 1 година

Ако беше финансово грамотен нямаше да си мята спестяванията през балкона и да дарява пари за операция на онлайн любовници, които са нигерийски принцове...

118

Анонимен

преди 1 година

Пълни неграмотници!

117

Анонимен

преди 1 година

"същество това си е законна измама - акциите не създават (почти) добавена стойност" - Акциите са частична собственост над компания. Ако са закуоени от директо лт компанията, то парите с които са купени, стават част от финансите на компанията и тя ги ползва за нуждите си. Хайде - не е толкова трудно.

116

Анонимен

преди 1 година

До 121 - Аз като им казах, че имам брокер през банка в чужбина и ми се хилиха. Те ползвали Еторо и Кракен ... Аххахахбабабабажажжажа

115

Копейкин

преди 1 година

За българите не знам, но аз трупам пачки. И то не в рубли, а в евро.

114

Ивелин Михайлов

преди 1 година

Ако беше финансово грамотен нямаше да има половин милион хазартно зависими...

113

Исторически парк

преди 1 година

Ако беше финансово грамотен нямаше да набива и последните си стотинки в шано онлайн казина и после да тегли бързи кредити, че да играе пак да си "върне" парите...

112

Българин

преди 1 година

НЕ!

111

Георги

преди 1 година

Хора, вече има толкова възможности за залози, толкова много букита. Парите само ви чакат да ги вземете. Слагате на Реал, Барса, Байерн, Манчестър че ще бият, тоест на най-твърдите фаворити. Слагате 1000 лева плюс бонуса, и печелите 20 000 лева. Дали е зле? Ако по случайност не стане, другия път пак, тогава ще успеете. Тия отбори губят само 2-3 пъти през сезона, а първенството има над 30 кръга. Това е моята схема. Няма да казвам колко пари съм направил, че няма да ми повярвате.

110

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости за наивници, всеки който има акции много добре знае като опъне накрая чертата за 2022 всичко е на загуба, чакаме да се възстановят поне да сме квит.

109

Анонимен

преди 1 година

Акции? ок някой пак иска да ви окраде спестяванията колкото и малко да са

108

Анонимен

преди 1 година

До 119. CFD ли ги имаш акциите, еторо мисля са само CFD, можеш ли да купиш акции без хебел? Ако ги държиш, без да ги продаваш да кажем 2 години, плащаш ли лихви? Получаваш ли дивиденти? Щото с тези платформи не е баш така. С тях играя на спекула. Дългосрочните инвестиции в акции си ги държа другаде, в продукт който не е достъпен в България. И да трябва с външен брокер, където не всичко е ако си с позволено жителство в БГ.

107

От нашите писатели

преди 1 година

Какви акции бе , Ангеле.? Хващай мотиката и на полето.Ще ти дам аз едни акции.

106

до 115

преди 1 година

Човек, не мога да те разбера защо държиш да го правиш в българска банка? В онлайн брокера пращаш лична карта, каквато ще покажеш и в банката. Вече всичките онлайн брокери са с нулеви такси за търговия с реални акции. Аз имам акции от 13 европейски борси, от Уолстрийт и от Хонг Конг. Накрая на годината ти пращат финансов отчет за печалбите ти за пред данъчните. Всичко е чисто и просто. Обясни ми моля те, защо държиш на български банка. Тази статия е за точно такива неграмотници като теб.

105

11

преди 1 година

НЕ. И функционално е неграмотен, и буквално е неграмотен.

104

Анонимен

преди 1 година

Финансово грамотен ли е българинът? Разбира се, че е финансово грамотен щом оцелява с 2-3 пъти по-ниски доходи от нужните за оцеляване.

103

Акции срешу инфлация

преди 1 година

До 111. Не говоря за CFD, не говорим за Крипто, Форекс и прочие. В заглавието пише Акции. Хайде кажи ми голяма финансова институция в България през която като частно лице мога да си закупя акции за дългосрочна инвестиция?