21

Да си припомним

преди 1 година

Канцлерът на Прусия и обединител на Германия Ото фон Бисмарк е казал: Най-добрата политика е честната политика. За съжаление неговите наследници в западно Европейската политика забравиха за това. Меркел като канцлер на Германия и Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Това беше пътят към мира. Но си признаха че не са мислели да ги спазват.

20

Малко за политика

преди 1 година

"Всички наши страни трябва да отстояват една позиция - тази на зачитането на суверенитета и на териториалната цялост... независимо какви приятелства или съюзи поддържат". Звучи добре, но едно приказвате, друго вършите. Защо не направихте същото за Сърбия. НАТО води война до самата ни граница за да отдели Косово от Сърбия. Къде тогава беше зачитането на суверенитета и териториалната цялост?

19

БГ

преди 1 година

Затова съсипаха Либия, заради петрола основно. А бабин Макрончо ще говори с Москва, ако му вдигнат телефона. Щото май не му вдигат, откакто за ъж разговор на 4 очи беше напълнил стаята с бурналисти, без Путин да знае.

18

ПЕНКО

преди 1 година

ФРАНЦИЯ СЕ ИЗДЪРЖА С ПЕТРОЛ ОТ ЛИБИЯ . ПЕТРОЛЪТ В ЛИБИЯ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ БЕНГАЗИ -ПРЕДИМНО , А БЕНГАЗИ И ПЕТРАЛА СА ПОД РУСКИ КОНТРОЛ !!!!!!!!!!!!!!!

17

Зе

преди 1 година

Макрон едва дочака Меркел да си отиде. Мераците му са да управлява ЕС и затова е на всяка манджа мерудия. Всичките му "разговори" са за трупане на престиж. А Шолц е много бледо копие на Меркел. Може би водеща роля на Париж да е за добро. Влиянието на САЩ там е много по-слабо.

16

Албания

преди 1 година

има право да се анексира Косово.

15

Мда

преди 1 година

Както намесата на Сащ толерира отделането на Косово от Сърбия - така и намесата на Русия толерира и подкрепя отделянето на Донбас от Украйна. Няма разлика!!! И в Косово, и в Донецк имаше доста агресия - съответно от сърбите към косовари, и съответно - от украинците към местните руснаци.

14

Според мен

преди 1 година

Прецедентът " Косово" направи и прецедентът " Донецк И Луганск"!!! Отговорът на Русия към Сащ.

13

Обективно

преди 1 година

ЗА ДА ИМА МИР - ТРЯБВАТ ОТСТЪПКИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ. Пр. Донецк и Луганск да бъдат признати за Независими като Косово, извън рамките и на Украйна , и на Русия. Не виждам друг начин???

12

Анонимен

преди 1 година

"Макрон ще продължи да говори с Русия" не е точна информация. Микрон каза, че иска да продължи да разговаря. Казва го за десети път, защото най-вероятно от половин година телефонистката на Кремъл не го свързва с Президента Путин. Президентът Путин не разговаря с ланкаджии, които записват лични разговори и ги предават на либерастичните медии.

11

Макрон ще макарони

преди 1 година

Путин. Макрон обича бабички а Путин като сложи една кърпа минава за бабичка и Макрон ще му го намакарони..ха.ха ах ах ха

10

гого

преди 1 година

а Минските споразумения ? Германия и Франция гаранти ? Моли Китай да осъди,стрхотни преговори. Невероятни Европейски Лидери !

9

Анонимен

преди 1 година

Макроне, а какво за "суверенитета и териториалната цялост" на бивша Югославия - тях ще ги зачетеш ли ?

8

Анонимен

преди 1 година

Бабофила пак се прави на необходим, а всъщност никой не го бръЪсне за нищо даже вече и в Африка биха шута на франсетата.

7

Ха ха ха

преди 1 година

И какво може да му каже, като Франция е олицетворение на лъжа. Всеизвестно и " Гаранция - Франция". Между другото и ние приехме френското предложение за С.Македония.

6

Анонимен

преди 1 година

Путин отчаяно се бори за свободата си, хвърляйки в огъня стотици хиляди жертвени агънца!

5

Анонимен

преди 1 година

На путин трябва да му говорят 1 милион човека едновременно, за да му регистрира антената!

4

да, бе

преди 1 година

той пък путин, като го заслуша, като се замисли....

3

Анонимен

преди 1 година

Щом му се говори с радио, да го прави.

2

И?

преди 1 година

Да говори, но върши ли нещо? Нали ден преди войната, беше в Москва на дългата маса. И на сутринта Путин започна. Толкова за дипломатическите му умения. Щял да говори.