17

Айдуци

преди 1 година

Тия защо мислят, че заплата на техните сервитьори е задължение на клиентите?

16

Бакшишо

преди 1 година

Никой не ги е забранил да го включат в цената и клиентите да избират къде да ходят.

15

ахахаха

преди 1 година

Скоро ми поднесоха полусурови картофи в стара мазнина, но оставих бакшиш.Познайте защо:)))

14

Анонимен

преди 1 година

Днес хапнах пържени картофи, сервирани полусорови запържени в мазнина, която не се знае откога не е сменяна с топинг от имитиращ сирене продукт, шкембе чорба в която мръвките се брояха на пръстите на една ръка, една кола и една питка хляб. Та сметката беше 16.75. Едвам преглъщах и наблегнах на хляба. Та и бакшиш ли да им оставям. По-скоро те трябва да възстановчват парите на излъгалите се да си поръчат.

13

Анонимен

преди 1 година

Ковода премина! Няма ли да им върнат ДДС ставката, като на всички останали търговци?То помощи за ковид, намалено ДДС, помощи за ток и газ, а заплатите на трудещите се в сектора са най-ниски

12

Ицето

преди 1 година

Ами аз съм сервитьорче и съм протиф щот от бакшиши вадя по 4-5 хилиядарки на месец без до се ублагат и от делно заплатката варви 850 чисто. Та 5-6 хилиядарки секи месец.

11

Анонимен

преди 1 година

Ами малко са ми нагли! Един сервитьор изкарва повече от един учител, инженер, архитект, доктор! В каква държава живеем?

10

Анонимен

преди 1 година

Много му се чудех вчера на тоз бакшиш 10% дето Алибегов искаше да се узакони. Сега стана ясно, че било само негова мечта и фантазия.

9

Анонимен

преди 1 година

Докато ходенето по заведения не е задължително, няма проблем. Ако искат може и 100%процента бакшиш да сложат.

8

Възмутен

преди 1 година

Не им стъпвайте по заведенията на тез алчници ненаяли се!Бакшиши...пфуууу!Тоз Рашид какво мине не мине изпбува от помията и ни го навирате?

7

Любо

преди 1 година

Първо си оправете обслужването което е на кота - 10 , а после мислете за бакшиш.......защото никой, ама никога не ме е карал насила да оставя бакшиш в Италия или Франция, ама оставям с удоволствие, защото там сме КЛИЕНТИ.....с главно К!!!!

6

Анонимен

преди 1 година

В САЩ получаваш около 3$ на час като сервитьор и другото идва от бакшиши .

5

Анонимен

преди 1 година

От години настояваме единствено бакшишът да бъде легализиран.Баси клоуните !!!Че сега бакшиша да не е нелегален ??

4

Анонимен

преди 1 година

"Задължителна" е сметката бе пичове

3

що бе,

преди 1 година

предложете да стане задължителен, та съвсем да се опразнят kопторите ви с нискокачествена храна, менте напитки и кофти обслужване.

2

aZ-ът

преди 1 година

Тия стават нагли бе.. За хората, които не са наясно. В САЩ сервитьорите работят на много ниска заплата. Под минималната, не знам как го позволяват, но е така. Затова и там е прието да се оставя бакшиш. Идеята е (освен че шефовете им са същите алчни г...ове, като нашие) служителя да осъзнае, че ако не обслужва вежливо и добре клиена - просто няма да има пари. Просто е. И работи. При нас обаче - освен че получават заплати, искат и бакшиш. Аз затова и рядко оставям.

1

Анонимен

преди 1 година

Който иска да поклонничи, да си дава бакшиш. Има хора всякакви. Тяхно право е, но не могат да ме задължават да им оставям бакшиш. Това е вид просия по целия свят.