37

Анонимен

преди 1 година

кой ти вярва алибегов, *** :)))

36

Анонимен

преди 1 година

Пак ли тези хоремагчии.Стига вече!

35

баба мара

преди 1 година

решението е много просто пълен боикот на заведенията фалит и кои от къде е

34

Маринов

преди 1 година

Абе тия от бранша и другите подобни браншове изобщо да забравят думата БАКШИШ !!! Иначе няма да ни видят по заведенията !!!

33

к

преди 1 година

95% от заведенията предлагат негодна или некачествена храна. Те не само са за спиране, а са за затвора.

32

Анонимен

преди 1 година

ами по-голямата част от заведенията са перачници на наркопласьори и сутеньори, които искат да ги улеснят в озаконяването на парите. Те за това и не се стараят да предлагат качествена храна и добро обслужване. Ако го приемат ще почнат да подават едни огромни суми само от бакшиши.

31

Анонимен

преди 1 година

В Бг сервитьорите са мн зле-намръщени,нелюбезни,нагли , а сега може и да те напсуват и набият, ала си му длъжен 10% ? -абсурдистан !

30

морски

преди 1 година

Тези алчни печалбари са платили най-ниски данъци (по-малко не може) за заведенията им. Категария 1 звезда - бистро. Затова и табелката със категоризацията са я скрили някъде, а трябва да е на видно място отпред. Не върви пред ресторанта да пише BEST, а наблизо табелка със една звезда.

29

Анонимен

преди 1 година

Ами като ги глобяват за разлики в касовите наличности заради бакшиша, просто да не вземат бакшиш. Толкова е просто. Тогава касовите наличности ще са перфектни.

28

Анонимен

преди 1 година

Що за глyпост? Тия десет процента да си ги включат в цената, ако мислят, че клиента трябва да ги плати и да плащат данъци върху тях. Ако въобще издават документи, защото ресторантьорския бизнес е наполовина в сивия сектор. И да спрат да им правят намаления на данъците, които не са справедливи спрямо останалите граждани и останалия бизнес. Това не можах да го разбера - държавата да прави жестове и да финансира криминални типове (повечето са такива).

27

Ицо

преди 1 година

Питам се откъде на къде трябва да има задължителен бакшиш, сравнението с други държави не ме интересува тик е България и бакшиш се оставя само ако клиента е доволен . Също защо само в ресторантския , хотелиерския и таксиметровия бранш се говори , че трябва да има . С какво е по различен един сервитьор от един фризьор или касиер в магазин или механик на автомобил , всички обслужват клиенти и са на договор с обозначено трудово възнаграждение .

26

морски

преди 1 година

Кръчмари по брега вземат от сервитьорите бакшишите от години. Затова вече сами сервират - хора от родата им.

25

Анонимен

преди 1 година

Бакшиш се остава САМО когато клиентът е удовлетворен и прецени да направи това. И е в размер според удовлетворението и възможностите си. Ако направят бакшиша задължителен може и да си поспестя посещенията в заведение.

24

преди 1 година

Ако тук предложиш бакшиш ще обидиш човека, и или ще те напсува или ще ти го върне. Същото е и в Западна европа където един таксиджия ме гони мислейки че по погрешка съм му дал в повече. Така е в цивилизованите страни, а не в ориенталски Бангладеш. Поздрави от Сидней Аавстрашоя!

23

Анонимен

преди 1 година

Бакшиша не трябва да го има, а трябва да си влиза в сметката като цена на обслужването. Обаче искат да го има за да има вратички за недекларирани доходи.

22

сериозно

преди 1 година

Бакшишът е проява на доброто възпитание и не бива да се регламентира:)

21

Анонимен

преди 1 година

Баз ли са,бъз ли са не знам ,но е ясно,като бял ден,че се опитват за пореден път да намалят отговорността си като работодател в заплащане труда на работниците си.Долни рекетьори,клиентите да плащат заплатите на персонала,вместо работодателя!! Срам!!!

20

Тъпанари

преди 1 година

С печалбата от наркотици някои откриха ресторанти, щото от друго не разбират и станаха големи шефове, вече закони предполагат.

19

А

преди 1 година

Значи под 10% не го считат за бакшиш. Повече няма и 1 ст. да дам на тия нагли просяци.

18

Ха ха

преди 1 година

А клиентът трябва да доказва произхода на парите за бакшиш. И като не си плати тока, ще му държат сметка, колко бакшиши е дал и колко пъти е черпил приятелите си в ресторант.