102

Анонимен

преди 1 година

Първо в западните Арми много рядко има дезертьори щото не използват престъпници и затворници майна

101

Анонимен

преди 1 година

Русия и тя нахлу в Полша и сия разделиха с първия му приятел хитлер

100

до анонимния

преди 1 година

До Анонимен "Пак казвам като няма воина няма и дезертьори" Ми то така и за украинците няма война и няма защо да си трепят хората, ама го правят. А и да попитам за хипотетична ситуация. Няма обявена война, но примерно началото на ВСВ Германия нахлува в Полша. На границата поляк, ако избяга, дали е дезертьор? Германец? Ако е операция на спец части без обявена война и някоя барета започне да бяга? При военни действия бягството от частта ти винаги се счита за дезертиране.

99

Анонимен

преди 1 година

И нали лавров казваше че украинци с украинци се стрелят. И постоянно си сменят изказванията въобще се чудят какво да измислят за пред своите

98

Никола Стефанов

преди 1 година

По принцип дезертьорството по време на военни действия се наказва именно със смъртна присъда. Между другото, същото е положението и при западните наемници.

97

Анонимен

преди 1 година

Пак казвам като няма воина няма и дезертьори

96

хаха

преди 1 година

По военните закони ДЕЗЕРТЬОРСТВОТО с какво се наказва? Със забележка ли? Може би става въпрос изобщо дезертьорите да не бъдат гонени и да се оставят да отидат, където си искат? Във всяка армия по света наказанието е смърт като цяло. При украинците при бягство или даже развяване на бял флаг роти, които стоят зад фронтовата линия, разстрелват от джиповете си. Това отдавна е излязло като видеа. Защо за тях няма новини?

95

Анонимен

преди 1 година

То затова и не се справят добре от затворници воини не става

94

Колелото на времето.

преди 1 година

Спрете войната ,че готвят Чеченски сценарий за Украйна.Путин ще изравни Киев със земята както направи с Грозни след съмнителен атентат в Русия.Русия все още ползва оръжия от 70 те години в Украйна и изпраща затворници,неуки бедняци и чучкчи -все ненужен матрал според властта.Не са започнали тотална война заради наличието на все още нормални и вярващи хора в Русия ,които знаят ,че са братя с украинците и тотална война би ги потресло.Посейдони, Циркони,Кинжали.... ще има много жертви .

93

И

преди 1 година

Украински воени правят същото..

92

Анонимен

преди 1 година

Руски военните кореспонденти анализираха показанията на освободени руски военнопленници и заключиха ,че 95 % от военнопленниците са били бити. Най-тежка е съдбата на ранените: около половината са разстрелвани на място, особено ако са били дончани от ДНР и ЛНР.Всички военнопленници се изпращат на служители на СБУ и ГУР, където се провеждат разпити. Най-често срещаните тормози са електрически удари, прищипване на пръсти с клещи, удушаване с торбички и жици, отрязване на пръсти и уши, поставяне на предмети в отворени рани и на горещо желязо.

91

Анонимен

преди 1 година

Не русия никого не използва или цеди

90

Анонимен

преди 1 година

Израел си има работа спирам в Сирия а там господства путин

89

Анонимен

преди 1 година

Да но не ни беше забранено на медиите да казват воина с Ирак или в Афганистан а на вас ви е забранено

88

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Боби казва: "Стигнах до РОЙТЕРС и спрях да чета... Хорица от ДНЕС вземете намерете няколко по-различни източника на информация от АПФ, Ройтерс и Гардиан -... /// Как да го разбираме!? Не искаш инфо от РОЙТЕРС, а след това предлагаш, АПФ, РОЙТЕРС и Гардиан??? Ти явно знаеш, че има няколко РОЙТЕРС-а. Ты герой нашего времени.

87

Анонимен

преди 1 година

Проблема е САЩ !Използват че в ЕС лидерите са прекалено ПРИМИТИВНИ , и доят ЕС като по книга .

86

Анонимен

преди 1 година

Даже падне една бомба върху цивилни загинат 12човека русия веднага мрънкаше русия бутне няколко ракети върху жилищни сгради нищо не се еслучило

85

Анонимен

преди 1 година

Е , има малка разлика , войните на НАТО по цял свят , са ''операции'' , а тези на Русия са войни .''Операция'' ПУСТИННА БУРЯ , не беше ''война''!

84

Гиб Мелсън

преди 1 година

Украинците правят същото само че с редовните украински бойци. При руснаците това е само при затворниците. Така наречените заград отряди на Украйна.

83

Анонимен

преди 1 година

Забравих , че ''операциите'' на нато са ''хуманни'' / както си ги наричат те / , а ракетите били ''прЕятелски'' !