40

Митко

преди 1 година

Легализирайте и тревата. Няма по-голяма глупост да се харчиш парите в заведения. Мисля, че нормалните хора разбраха, че могат без заведения и хранене навън, а това спестява 800 лева на месец.

39

111

преди 1 година

Този един път не е казал нещо с ума си. Само ламти, то не бяха намалено ддс, то не беше чудо, ама цените само ги увеличават за потребителя, а иначе ползват облекчения.

38

Гошо

преди 1 година

Ричард Алибегов ако даваш малки заплати е нормално да искаш това от клиентите, които ти толкова обичаш.

37

Анонимен

преди 1 година

Защо бакшишът да е необлагаем ако е узаконен? Тогава цена на сметка 20лв и бакшиш 40лв ли?

36

D

преди 1 година

Иска да не се облагат, ама искат задължително да ги има в бележката. Половината заплата на сервитьорите е от бакшиш. Е, и аз искам заплатата ми да е бакшиш тогава.

35

От хората

преди 1 година

Тоя има ли мозък.Защо трябва да давам бакшиш.Достатъчно ме скубят с цените. Човек може и да не влезе в заведение ,тогава няма дори консумация, за бакшиш да не говорим.

34

НКК

преди 1 година

Бакшиша е бонус, награда за пефектно свършена работа над това което трябва да извърши по задължение обслужващият персонал. На мен като ми дадат награда, премия или бонус някакъв ми го включват в дохода и съответно облагат със всички данъци и удръжки а на тях директно в джоба безотчетни пари. Не става така. Едни ще плащат а други не.

33

Анонимен

преди 1 година

Всъщност и сега може да се обложи. Има ресторанти и хотели, които си водят отделна номенкратура за бакшиша и си го облагат като приход. Само работодателите трябва да го дават на служителите си

32

Анонимен

преди 1 година

до 24 - Паричните дарения се декларират и облагат с данък по закона за местните данъци и такси. :D Ако пък са към заведенито, то трябва да ти пусне документче и да го регистрира.Никой не прави нито едно от двете. Та затова НАП настръхват, щото и сумите не са малки.

31

31

преди 1 година

а, ша плащат данък на бакшиша, как пък не! Най-много още да вдигнат цените. Бакшиша може и задължителен да го направят

30

Анонимен

преди 1 година

Ива държави, в които пък е приета да не се дава бакшиш. Ако сервитьорите имат хубави заплати, нямат нужда от бакшиш. Иначе бакшиш и на магазинера в магазина да узаконим.

29

Анонимен

преди 1 година

Това е наглост.........Цените в кръчмите станаха необоснователно високи ами сега и бакшиш искат.Ако ги питате ще кажат,че тока поскъпнал ама няма да кажат,че държавата им плаща.Ако искате повечето хора да не ви посещават си въведете ако искате бакшиш и 50%.

28

Хбб

преди 1 година

Тия от ГЕРБ само далавера им е в главата

27

Анонимен

преди 1 година

Идва нацупена сервитьорка,която дъвче дъвка. Носи ти без желание поръчката и отгоре на всичко и бакшиш трябва да и дам ! Няма как беце!

26

Анонимен

преди 1 година

Бойкот на кръчми и заведения, фалирайте нагли и алчни капиталисти...

25

до 24

преди 1 година

Виж, как не са се сетили и за това още))):

24

Анонимен

преди 1 година

abe няма ли електротехника, машиностроене, само с тия мехаджии ни занимавате? Въртите от пустов прзно едно и също- 3 -4 мафии - лекарска, учителска, ресторанти, курорти.

23

Анонимен

преди 1 година

Ако зависи от тоя, ще иска да легализира и побоя на сервитьор над клиенти, както става в неговите заведения

22

Анонимен

преди 1 година

Бакшиша е един вид дарени/подарени пари. Даренията не се облагат с данък. Това е все едно просяка да ти издава фискален бон ако му дадеш пари. Или парите които давам на детето да ги облагат с данък.

21

Тея па се

преди 1 година

фанаха за дребните стотинки - легализирайте рушфета и комисионната на депутатите - те там са големите пари.