60

все тая

преди 1 година

значи напълно съм съгласен!освен това да се добавят и 20% към сметката за всяко едно от ползваните седящи места, 30% за влизане през главния вход, 40 % за използване на санитарен възел и ако случайно искате въздух без цигарен дим да се добавят още 50%.

59

Ром"с

преди 1 година

Абе този голям артист.Ако си доволен от обслужаването и хранта се оставят 10% ,това е по-евролпейско.Ти си плащаш с карта и отделно оставяш от сметка 50 лв -5 лв ,е ако искаш и повече,товоя си работа,може и по-малко разбира се.. Ами този бг "герой" иска да се узакони бакшиша с 10% към сметката ,така се получава ,че цените са по-евтини ,но плащаш и за келенера..интерсно,като платиш 10% те за заведението отиват или за него))как мислите.Във Япония не се оставя бакшиш,това е обида за келнерите ..

58

морски

преди 1 година

Напудрени закусвални ни пробутват за ресторанти. Разрушиха старата държава, за да строят нова със заведения само.

57

Анонимен

преди 1 година

О-ле-ле, селянина с бухчата се изкрещя.Бантустан, бате!!

56

Към Айде бегов

преди 1 година

Задължителен бакшиш...Може ако има и Задължителна тръба от сервитьорка !

55

Анонимен

преди 1 година

Как ще има задължителен бакшиш,ако не си доволен от обслужването? Освен това,може да реша да оставя 5%. От къде на къде 10%? Преди да се измислят подобни предложения, смятам че първо заведенията трябва да се научат винаги да издават фискален бон, не само при напомняне от клиента.

54

Емигрантка

преди 1 година

Бакшиш се дава за добро обслужване. В развитите държави сервитьорите, фризьорите, козметиките, масажистите, маникюристите са на основна заплата според курсовете им и работата която вършат. Ако клиента е доволен от обслужването те сами решават колко да остават бакшиш. Задължителни бакшиши са само при обслужване на големи групи и то регламентиран до максимум 20% от сметката и то оак клиента преценява процента, ако е доволен

53

зер

преди 1 година

начи аз за всеки лев, който заработя, трябва да платя данък, а пък кръчмари да са с необлагаем доход от бакшиш.Впрочем, правих сметка, че в едно обикновено заведение ако 1 сервитьор за една вечер обслужи 5 маси и му оставят по 10лв бакшиш - това е почти една средна работна заплата в сивия сектор.

52

Анонимен

преди 1 година

Аз призовавам: де-легализирайте Алибегов! Вреден е за клиентите, вреден е за служителите си, вреден е и за НАП. Махайте го тоя, и да няма право да се показва по телевизия и уеб-сайтове също, че не спря да се натрапва!

51

До този на снимката

преди 1 година

Ти още малко ще поискаш парламента да гласува и задължителен бакшиш ! И който не даде бакшиш да му запорират имуществото. Алчен к. ре.тен. Нали държавата те компенсира, после ти премахна данъците...И пак ревеш !

50

Анонимен

преди 1 година

Да де но келнера не е на заплата в тези държави

49

Анонимен

преди 1 година

Защо сервитьора да получи , а готвача не . Цените са високи , ако има бакшиш , съвсем ще станат високи .

48

Анонимен

преди 1 година

Плащам с карта и давам на сервитьорката 10 или повече лв на ръка като бакшиш. Вярно, в други държави ти го добавят към сметката (ако се съгласиш да има бакшиш) и плащаш с карта вече увеличената с бакшиша сума, но при нас не се знае как ще бъде реализирано.

47

Прозтаг

преди 1 година

Ами както сте тръгнали узаконете и рушвета!

46

До Сту

преди 1 година

Като цяло трябва да има бойкот на всички заведения и ресторанти, защото са място, където работещите си провалят целият живот. Да работиш в ресторант е да си роб и да бъдеш унижаван цял живот. Спрете да ходите по заведения и ще видите колко много пари ще спестите, а хората работещи там най-накрая ще си намерят нормална работа и ще са полезни с нещо в този свят.

45

Браво Убавец

преди 1 година

Така искаме всички да е легална дрогата и да има сертификат за качество. Също платеният секс и проституция по нощните заведения да се отчитат с касови бележки и да си плащат данъци и проститутките да са осигурени на трудови договори.

44

Я бе

преди 1 година

Бат Лоренцо си измил косата

43

Juls

преди 1 година

И накрая бакшиша в джоба на чорбаджията, а в супата на клиента голям мазен с0пол от сърдитият сервитьор

42

До гошо

преди 1 година

Смятам, че работещите по заведения получават прекалено много за нискоквалифицирана работа, където само мързелуваш.

41

Анонимен

преди 1 година

Да не би да има впредвид "хашиша"?