34

Анонимен

преди 1 година

Единственият вариант е, като си се натъкмил да се правиш на народен избраник и влезеш в парламента, да работиш и да се държиш възпитано. Не да си подхвърляте приказчици всякакви, да искате или не искате тоя и оня. В парлемента се влиза за работа в името на народа, не да си ги мерите срещу добри заплати и да се чудите какви системи да сменяте. Ако народът излезе на улицата и поиска такава смяна, това вече е друго. А не разни псевдополитичета да се правите на умни.

33

Анонимен

преди 1 година

Търпим едни и същи чалгари 30 години. Да сменим тях. Те винаги са участвали в изборите. Гергйвден, Новото време, Кунева, Бойко, Симеон. Кого ли не са подкрепяли? Но "лудд умора няма" и "***, но упорит"

32

Анонимен

преди 1 година

Когато закон,минал през федерален референдум и утвърден на републиканско ниво от независим съвет,няма как да бъде лобиски закон и в интерес на малка част от гражданитеТова всъщност е истинската демокрация а не партокрация,както е в моментаИ в Конституцията е записано,че властта произлиза от народа и се упражнява от народа,а не от отделна личност или от"сбор"(партия)на личности с еднакви интересиВ момента сме в криворазбрана демокрация и всеки докопал се до партиен и държавен пост върши глупости

31

Анонимен

преди 1 година

Когато закон, минал от през федерален референдум и утвърден на републиканско ниво от независим съвет,няма как да бъде либийски закон и в интерес на малка част от гражданите. Това всъщност е истинската демокрация а не партокрация,както е в момента. И в Конституцията е записано,че властта произлиза от народа и произлиза от народа, а не от отделна личност или от"сбор"(партия)на личности с еднакви интереси.

30

Анонимен

преди 1 година

При федералния принцип на управление,референдуми те ще са на две нива.Първото ще е във федералния регион а следващия,(ако регоналния е успешен) ще е на републиканско ниво и няма да минава през партийте а през държавния орган,т.е.през национален съвет.А отделния федерален парламент ще е само законодателен орган,като Закона гласуван в него ще се утвърждава и от7чления съвет на държавно ниво и ако не противоречи на Конституцията тогава ще влиза в сила.Така референдума добива значение.

29

Анонимен

преди 1 година

Само федералния принцип успешно решава проблемите в държавата,защото създава условия за конкуренция между регионите.А тя е"майката"на пазарната икономика.Така българските граждани вместо да ходят да работят,пазаруват или на почивка в съседните държави ще ходят да пазаруват,почиват и работят в друг федерален регион в България.А стоките, услугите изобщо животът ще е по-качествен от колкото е сега защото има централно управление във всяка сфера на живота.

28

Анонимен

преди 1 година

Най успешните икономики са тези с федерално устройство на Държавата,т.е.създадени са условия за независимо от партийната аристокрация,икономическо устройство чрез което се създава и конкуренция между регионите без участието на партийните"велможи"и личния им интетерес.А това е само в полза на гражданите.

27

Анонимен

преди 1 година

Аз пък ще направя референдум за монархия,щото крадливия дедо много ми харесва.Като сме тръгнали да се надцакваме с референдуми,поне да видим кой е по-по-най.

26

Анонимен

преди 1 година

За да се смята избора за законен би следвало да има на изборите заНС поне минимум2/3мнозинство ако не 3/4(т.е.75%ако не 67%от избирателите)което се счита за законен интетерес.А когато3пъти резултата е един и същ,би следвало системата да се смени,поради безисходица.А това вече е факт.Затова е нужно свикване на ВНС за да се реши проблема.В противен случай ще се възпроизвежда същата ситуация многократно и в бъдеще.

25

Анонимен

преди 1 година

Ех,Ивайло,какво търсиш в тая пропаднала партийка и защо се занимаваш с глупости,да ти се чуди човек?Не разбра ли,че за вас повече далавера няма да има?

24

Ром'с

преди 1 година

И аз тъй мисля, президентска република за да знаем кой Пие, кой плаща.. Поне за 20 години да е президенска република България, а след това реферндум за или против президентска република.. Видя се, че, бЪлгарина не готов, рано му е за парламент.

23

Анонимен

преди 1 година

За Има Такъв Народ,може,но за народа е пълна глупост!

22

Анонимен

преди 1 година

Настоящата държавна система е така създадена,че да се самовъзпроизвежда и да е вечна с утвърдено статукво от едни и същи партииНе е ли очевидно,че това е така,защото и след3поредни избора заНСвсе едни и същи партий(утвърдено статукво)са в него а някои депутати са вече със стаж за пенсия вНС,и нито е народно нито е законно при положение,че на последните избори са участвали само около1/3от имащите право на гласТова може ли да се признае за законно представителство след като2/3не гласуват на избори

21

За кво говорим?

преди 1 година

(П)резидетът ни не е изкарал 2 лева през живота си, само е лежал на заплата. Във ВВС влезнал с връзки. Семейството му е провалено. Морала му е под нулата. .....

20

Анонимен

преди 1 година

Видяхме колко разбират от политика и какви кадри имат! Да си гледат шоуто и да не подлъгват повече хората!

19

Анонимен

преди 1 година

В президентска република президента ще е един и същ избори след избори.. Вкопаване във властта.. Диктатори много!

18

Мъка

преди 1 година

Коя система ще сваляш бе Вълчев ? И ти ли като Костадинов искаш социализъм.*** той умря бе . Почина скоропостижно.

17

Анонимен

преди 1 година

Аз предлагам избори за ВНС,с последващо изменение на Конституцията,само в частта за территориялното разпределение и формирането на местни парламенти на федерален принцип с двукамерно устройство на Управляващ орган на принципа на речубликата и върховен съвет от 7 члена, без никакво участие на партийте в него. Т.Е.ФЕДЕРАЦИЯ състояща се от 6 федерални региони(икономически) със самостоятелно управление под надзора на един държавен орган,като федерален съвет от две камари.И мажоритарни избори за тях

16

Батискаф

преди 1 година

До Така е ..Държавата не бе ли управлявана цели 12 години еднолично от Бойко Борисов,който даже не ходеше в парламента?!

15

Анонимен

преди 1 година

Ама любимите сащ са президентска република защо и ние да не сме като батко?