62

Анонимен

преди 1 година

До АнонименРимски/византийски гражданин не е равносилно на етнически грък. Понятието славянин е късна руска пропагндна формулировка на името СЛОВЕНИ (хора на словото), което също не е етнос, а обобщаващо понятие. Днес като кажеш балканец или европеец даваш ли си сметка колко обширно понятие е това?

61

Факт е!

преди 1 година

До НеразбралТой е продукт на тези, които създават и разпространяват подобни опорки. Той е един много дребен тарикат на руска служба, подобно на Пендаровски. Да напомням ли, че коммунистите в България, които дойдоха на власт благодарение на руските окупатори и до днес борят някакъв "монархофашизъм"? Македонистващите край Вардаро, саздадени пак от Русия, пък формулираха откаченото понятие "татарофашисти". Путин пък "денацифицира" Украйна, като избива украинците.

60

Реалист

преди 1 година

До Анонимен: Нещата с македония са ги засрали най-вече англичаните и австро-унгарците като я оставят на Турция, заедно с част от Тракия.

59

Анонимен

преди 1 година

А разлика между езика на славяните в границите на тогавашна България и езика на славяните в Римската империя на практика е нямало. Може да се каже че славянското пространство по онова време е било диалектален континуум.

58

Анонимен

преди 1 година

Кирил и Методий действително са гърци -- родени са от смесен брак -- бащата е грък, а майката е от солунското местно славянско население. Славяните са пристигали на Балканите, които са били в границите на Източната Римска империя на вълни от централна европа през 6-ти век. Тогава Балканите са били обезлюдени след епидемия на чума. В древна Гърция и в античния свят жените са нямали националност. Самите Кирил и Методий са били билингви -- говорели са от малки гръцки и славянски от майка си.

57

Влад

преди 1 година

Костадинов, Джамбазки...добре си изпълняват поставените путиньски задачи да създават омраза между българите. Макетата си имат техни, ние - наши.

56

Анонимен

преди 1 година

на всичките ни тъй нарекли се патриоти мястото им е в комедийно шоу.

55

До 50

преди 1 година

Впрочем и гееей не е бил. Имал е много жени и деца. Забранява хомосексуализма и педофилията в армията си(предимно сред гръцките наемници) под страх от смъртно наказание.

54

Хаха

преди 1 година

Е добре де, нека червеноидни да ги наречем !

53

Хаха

преди 1 година

Северномакедонски *** смешници !

52

A1

преди 1 година

Пиринска,Егейска или Вардарска са настоящи или бивши територии на една държава-България!

51

Анонимен

преди 1 година

А в България кога? На тези тюмбели мястото им е в матушка Рус.

50

Анонимен

преди 1 година

Четете ли си заглавията и имате ли връзка ,между мозъка и пръстите , докато ги пишете.

49

Ами ДА....

преди 1 година

Костадинов и Джамбазки разиграват "Украинската карта" в РС Македония по руски образец!!!!

48

Анонимен

преди 1 година

Темата за Македония е изпусната. И от двете страни на границата има популистки индивиди, че и цели партии, които имат изгода да напомнят за себе си. Просто македонците са промити мозъци. Една шепа народ, която се мята отчаяно във времето да си измисли собствена история и идентичност. И поради липса на враг - открива такъв в българите. Но.. ние нямаме за втори официален език албански, нали? Нямаме и огромен паметник на Ал. Македонски в София. Ааа. Да. Бил е грък и обратен. Иронично, нали?

47

Анонимен

преди 1 година

И как да покажем на Европа, че в Северна Македония преследват българите? Европа ще прочете тези еничарски, сръбско-фашистки резюмета на тези просръбски мекерета и ще разбере.

46

Анонимен

преди 1 година

Албанците македонци ли са?

45

Анонимен

преди 1 година

Прадължавайте с простотиите на показния патриотизъм и чакайте македонците да си признаят че са българи. Тия шестиматахи и аз не ги понасям в България, загясям телевизора когато се появят защото простотията им е заразна, така че ми е през оная работа че искат да ги натирят от Македония

44

Анонимен

преди 1 година

Петър Стоянов: Нашият национален интерес не е едновекторен! Той е разположен в много вектори

43

Анонимен

преди 1 година

Петър Стоянов: Не. Нашият национален интерес е да защитим правата на хората с българско самосъзнание там. Да, в наш национален интерес е да кажем категорично, че Северна Македония е политическо понятие на новосформираната държава, но не е географска област, за да има претенции към Пиринска Македония. Да, трябва да защитим истината за нашата история, но в наш национален интерес също така е Северна Македония да стане член на Европейския съюз.