31

Анонимен

преди 1 година

Не може едеотчетата да викат на учителката ***, и половите им създатели да не са виновни! Виновни са че изобщо са се срещнали!

30

До33

преди 1 година

1710 лева не да 400 Евро!

29

До 31

преди 1 година

А колко са държавите в ЕС където средната заплата е 400 евро?

28

Ти

преди 1 година

Работата с деца не е никак лесна, особено във времена на разхайтеност, липса на общество и нисък морал. Всички ние сме виновни за пълния провал на държавата ни, а образованието е много важна част от държавата на благоденствието, към която се стремим. А учителя в образованието на България е последна дупка на кавала.

27

Анонимен

преди 1 година

Колко да държавите в Европа в които учителската заплата е с 25 % по високо от средната?

26

Анонимен

преди 1 година

А 3 месеца платен отпуск не иска ли да го направят като на другите . По 2 седмици.

25

Анонимен

преди 1 година

Майка ми е учител по математика и физика на 70 г. Учениците нямат дисциплина, не учат, преминават от клас в клас, заради издръжката на бр. децата. Няма родителски контрол, напротив "учителите са виновни за всичко", че децата им нямат знания, възпитание и култура. Не е нормално 5 клас да не знаят таблицата за умножение, тя да ги учи на дроби, а ученикът да пише жалба до МОН, че го тормози. Дадоха им неконтролируеми права с това евро-ненормално образование. Младите учители се плашат от реалността

24

Анонимен

преди 1 година

За кво е образование, да ходят всички в казармата старшината да ги учи на ум и разум!

23

Анонимен

преди 1 година

Във България със всичките доплащания,едва ли има учител който да взема по малко от средната заплата за страната 1710 лева,всяка година се начислява клас прослужено време от един процент върху заплата,при пенсиониране се прибират 11 брутни заплати!Колко българи могат да се похвалят с такива придобивки?

22

Любо

преди 1 година

Този *** кога ще спре да говори глупости

21

До22

преди 1 година

Нали това ти казвам,че учителите могат да се пенсионират с три години по рано от всички други с трета категория труд!Докато при теб е задължително,имаш евентуално право да се пенсионираш една година по рано като вземеш с 4.8% по малка пенсия!

20

До 15

преди 1 година

Нещо си в грешка и мъжете и жените учители се пенсионират три години по рано от всички останали с трета категория труд!

19

излишен 12-ти клас

преди 1 година

Учителите днес са два пъти пховече от времето на Тодор Живков, а учениците са ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО. Ученици няма, поради демографския срив, но на държавна хранилка-назначенията не спират. Необходими са съкращения-като се вземе предвид тройно по-малкото ученици в днешно време. ВТОРО-има излишен 12-ти клас-ПЪЛНОЛЕТНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ на 19-20 г. са държани като ученици. Пълнолетно лице трябва или да работи или учи в университет, а не да бъде държан заедно със 7 годишните. 1 година се краде от чуждия живо

18

СРОЧНИ ДОГОВОРИ!

преди 1 година

Редно е трудовите договори за учителите да са срочни-9 месеца. През лятото през дъъъъългата ваканция да се получава заплата без работа е перверзия. Може да работи друго-срамна работа няма. Къде го има това-заплата без работа. Редно е текущия отпуск да се ползва през зимната и пролетната ваканция. През септември е редно да има конкурси, а през юни-атестационни изпити за учителите. При провал-да връщат заплатата-с лихвите, при успех-да получават бонус точки за конкурса през септември.

17

ИЗПИТИ ЗА УЧИТЕЛИ

преди 1 година

Всеки учител трябва да бъде ежегодно изпитван-с цел атестация на знанията. Редно е на ученическите матури да бъдат изпитани и учителите. Изпитът е анонимен, и проверяващия да не знае дали проверява работата на учител или матурант. Подготвения не се страхува от изпит, но да не се окаже, че некомпетентността е масова и потресаваща? Високи заплати-по -висока от професорската в БАН, никакви конкурси при назначаване, липса на атестационни изпити-прекалено е. ВЪВЕДЕТЕ АТЕСТАЦИОННИ ИЗПИТИ ЗА УЧИТЕЛИ!

16

Анонимен

преди 1 година

Тия даскали наглея вече! Не стига че нищо не работят, ами искат и заплати от 3000лв. Добре, ако е така, то в същото пропорция да са на всички останали служители и работници. Щото сега някои се скъсват по 12 часа на ден за 1000-1200 , ама няма как да протестират, а тия само плашат състачки изатваряне на училища и за тях винаги има пари

15

БЕЗКОНКУРСИ

преди 1 година

Учителите се назначават СКАНДАЛНО-БЕЗ КОНКУРС. Непрозрачно, тайно, със съмнения за връзки, роднинства, приятелства ,ходатайства. В целия бюджетен сектор са въведени конкурси, под формата на изпит. Ако искаш да си дипломат, полицай, военен, съдия, чиновник-ходиш на конкурс, под формата на изпит. Теглиш въпрос, и отговаряш като студент-например на конкурсите за дипломати, магистрати, чиновници. Само учителите се назначават БЕЗ КОНКУРС, и са с големи претенции. Първо-конкурси, после претенции!

14

555

преди 1 година

Постоянно пишат за недостиг на учители, а като подадох документи за кандидатстване, ме отрязоха, не ме извикаха на интервю дори за селска учителка. Свободните места са за връзкарите.

13

Анонимен

преди 1 година

Абе"приятелю"в Унгария заплатите на учителите варират между 930 и 2700 лева или средна 1800 лева,във България стартовата заплата на учител е 1486 лева а средната гони 2000 лева!

12

Аз

преди 1 година

Учителските заплати да се повишат още от месец март с 50% най-малко.... Работи се денонощно... И престанете вече с тези нови платформи, които осигуряват заплати на ваши близки и роднини!!! Никакво дистанционно обучение. И.... между другото някои, които не са разбрали да ви кажа- ваканцията .1.02-5.02. не е за учители, а само за ученици.