88

Готин

преди 1 година

Иска ми се финансисти, икономисти и фирмени ръководители да се замислят на този факт. През последните 5-6 години средната заплата се увеличи съществено, в сравнение с предходните години. В същото време държав ният бюджет и БВП се увеличаваха съразмерно с процента увеличение на СРЗ. Защо мислите че е така!? Подсказвам (изчезна зависимостта: За толкова пари, толкова работа) Кой и как ще ви работи, ЗА ТОЛКОВА ПАРИ!?

87

hah

преди 1 година

Единствената причина, поради която заплатата ми расте, е че сменям работните места и се договарям за по-висока. При 20% годишна инфлация настоящият ми работодател не направи НИ-ЩО. Затова сега работя 20% по-малко. Съветвам който може да си регулира така индексацията.

86

Реалист

преди 1 година

В последните 33 години има сериозно изоставане на заплатите от ръста на икономиката, което може да се нарече дисбаланс спиращ развитието на икономиката в България.

85

Анонимен

преди 1 година

Според заглавието , ТОВА НЕЩО НОВО ЛИ Е ?ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е все ТАКА !

84

Анонимен

преди 1 година

До 83 : Не знам за какво говориш. Математическите ми умения и заложби са доста силни, и не съм посочил нито едно число, което да е под съмнение. Какво те кара да мислиш че съм зле със сметките?

83

Анонимен

преди 1 година

До АНОНИМЕН 84 : Не драги, не аз а ти скоро ще разбереш че си излишен. Всъщност вече се досещаш, и това не ти харесва нали? Всеки ден правя нови автоматизации, и съм оставил хиляди пролетарски герои като теб на улицата. И още ще излетят. Защото "скапаните програми" не стачкуват, не излизат в обедна почивка, не искат заплащане, работят денонощно и не мрънкат за условията на труд. Бизнеса харесва това.

82

Тошо

преди 1 година

Дисбалансът ражда ....същото!А чух сентенцията...ами ако искаме да сме богати, дайте да увеличим заплатите!Ето защо ни са ниски заплатите с такива "мъдреци"!

81

АНОНИМЕН

преди 1 година

До Анонимен 74....Хубаво, ама що не ядеш дистанционно, някак ток и вода не ти се доставят дистанционно, нали и т.н. Абе ползвай всичко виртуално, да те видим. Пак тези програмисти. Трябва да си много ***, да не разбираш, че ти не можеш да оживееш без реално производство, а без скапаните ви програми може. И дано не го разбереш по трудният начин.

80

До82

преди 1 година

Анонимен Неграмотнико,Не е лошо да"инвестираш"и малко средства в обучението си по математиката,поне до четвърти клас!

79

Анонимен

преди 1 година

До 74 : Всъщност живея в малко населено място - малко над 10 хиляди човека. Само че съм инвестирал в знания и умения, които ми позволяват да работя дистанционно, и да изкарвам добри пари. Кой за каквото е учил...

78

Анонимен

преди 1 година

В нормалните държави се дават помощи на хората. Защото се знае, че ако дадеш на един човек 2000лв за една година, той ще ги изхарчи за храна, дрехи, обувки. Парите ще отидат в икономиката. Ако ги дадеш на бизнеса, 10% ще отидат в икономиката, 40% в банките, останалите в офшорки. Тая година бизнеса забогатя МНОГО! Банки, застрахователи, енергийни дружества, хранителни стоки, дрехи, горива, мебели итн. Всичко скочи с поне 50% никъде с основание. 5% да, 50% НЕ! Напук на това им дадохме и субсидии!

77

Анонимен

преди 1 година

Каримански,дисбалансът е че държавата наля в джобовете на бизнеса на десет милиарда лева във вид на субсидии само тая година,обаче същият тоя бизнес не иска да се раздел с част от печалбата си и да увеличи доходите било то средни или пък минимални!Само за справка,според БНБ през 2022 година имаме ръст на бизнес депозитите с рекордните десет милиарда лева!

76

Анонимен

преди 1 година

Защо в другите страни от ЕС отпускат енергийни помощи на всички, а в БГ- не? Парите за енергийна подкрепа са заложени в Плана за възстановяване. Украинците ли ще храните с тези пари?

75

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 76 "Парите за енергийни помощи идат от ЕС Такава точка е била предвидена в Плана." - и от къде виждаш другите държави да ти дадат пари за помощи след като влизат в Рецесия( изолиране на тяхната икономика и съкрашения да не дават преразход на бюджета си). Рецесия - оправай се САМ няма пари да ти давам!!!!!

74

Анонимен

преди 1 година

Българския бизнес залага печалби по 30%, залага увеличение в разходи за заплати 1% и залага на експлоатация. Къде тук е нормалната заплата? Къде в нормална държава бизнеса има печалба 30%? Евреите дето все ги плюем в Израел средна печалба залагат от 7%. Тук нашите ако не ударят 30% искат помощи от държавата! Всяка седмица нов сектор отчита РЕКОРДНИ печалби за на 2022-ра. Само заплатите не са мръднали. Това ако не е грабеж! Мин заплата и да стане 1500лв пак ще печелят, но робите мълчат!

73

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 72 Парите за енергийни помощи идат от ЕС Такава точка е била предвидена в Плана. Ако не дадат на бедните хора, пенсионерите, инвалидите, ония "горе" ще си ги "усвоят". Всички държави от ЕС подпомагат гражданите за енергийни разходи още от есента, само в Бг разни завистници реват срещу всяка подкрепа за хората.

72

До 68

преди 1 година

Кой си е избрал ниско образование и заплата? Софиянец ли си или си от голям град? Я ела в един малък град, намери си работа за повече от 700-800 лева и тогава говори че хората не търсят работа... Ще кажеш *** на друго място си намери по-хубава работа - Не всички желаят да напускат местата където са отрасли. Ако го направят всички, няма да останат населени места с население под 100 - 150 хиляди,т.е. в България ще има 7-8 града - другото пустиня..Желая всеки да може да живее и работи където иска.

71

РОМИТЕ

преди 1 година

ХЕМ КРАДАТ ТОК, ХЕМ ПОЛУЧАВАТ ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ ! РАЙ ПОД НЕБЕТО ...

70

Анонимен

преди 1 година

При очаквани РЕЦЕСИИ от страни в Европа и то Германия къде видя намаляне на инфлацията!!!! Дайте да дадем без инвестиции и се чудиш как да въртиш колелото с пари при НАРОДНА МАФИЯ или да не даваме и който оцелее!!!. Някой даже не знае на коя ПЛАНЕТА СЕ НАМИРА

69

Анонимен

преди 1 година

Помощи за отопление трябваше да се дадат на пенсионери с минимална пенсия, вече са под линията на бедност, на многодетни семейства с ниски доходи, на хора в неравностойно положение и т.н. На украинците проверява ли се имотното положение, доходите, от зона с война ли идват, или не? Или просто се настаняват в хотели, с 3 хранения на ден и парична подкрепа им се дава? На бизнеса, като се отпускат енергийни помощи, таргетира ли се дали има нужда от тая помощ, или е пребогат и имотен?