11

Неефективната БАН

преди 1 година

Качеството на работата в БАН се влошава още повече, макар че през последните 78 години всяка година хората си казват, че не може да стане още по-лошо, ама става.

10

Анонимен

преди 1 година

не стават даскалите, не стават и учебниците, въобще по-добре човек да се самообразова, желанието е всичко , университета те занимава с класификация на неприложно знание, а хлеб треа се яде на 3 часа, те искат да зубриш 100 теми и чертежи , а не ти плащат едни витамини да си възстановиш нервната система от стреса дори

9

Иванов

преди 1 година

Да се разглежда образованието отделно от цялостния живот в страната е най-малко сюрреалистично. Няма как да мотивираш човек за по-висока степен на образованост, след като живота му поднася свята гнусота. С малки изключения не успяват най-образиваноте, а тези, които най-скъпо продават труда си. Всяка година около 60 хиляди ученици завършват средно образование. Какво би станало, ако всички решат да се обучават за Ай-Ти? Кой тогава ще до машините, ще заварява или ще се обучава за инжинер?

8

Христо Христов

преди 1 година

Но пък има банани.

7

та така

преди 1 година

по цел ден у фейсо , клипове как някой/я малтретира друг/а , цигарки , биричка ,,,, за кво обучение говорите

6

Анонимен

преди 1 година

Лошото образование е един от факторите за високата емиграция.

5

Анонимен

преди 1 година

И със здравеопазването е така, просто трябват реформи. ГЕРБ, ДПС и БСП е ясно че реформи не правят, имали са възможности да правят.

4

Анонимен

преди 1 година

Aми тука е така: колкото повече плащаш накого, толкова по-малко работи.

3

Анонимен

преди 1 година

Глоби, ***, глоби. Ха отрочето ти само е мръднало непозволино в час - и удръжка от заплатата ти. Хората отдавна го практикуват. Другият генерален проблем освен безнаказаността на ученика са абсурдните учебни програми, наложени ни от МОН"мъдреците" - Шекспир и теория на вероятностите в 8 клас, биология като за първи курс в Медицинска академия...

2

Иван

преди 1 година

"нарасват" ???? Сериозно ли, драги списвачи?

1

Това категорично

преди 1 година

Не е вярно. Който си учи знае. Вие какво искате? 32 г. умишленото съсипване на образователната система само с едно щракване с пръсти да да изчезне. За 1-2г. да убедите младите хора, че грамотните и можещите е нормално да печелят повече и да живеят по добре. Има какво още да се направи. Трябва време.