147

Анонимен

преди 1 година

Правиш модел и гледаш при каква минимална заплата тя ще е над 50% от средната. Не е сложно.

146

ЛЕЛЕ

преди 1 година

До Анонименколко далеч си от истината !

145

Анонимен

преди 1 година

Чакай, чакай малко! Повишаваме минималната заплата, което естествено вдига средната заплата. А щом се вдигне средната, вдигаме и минималната. И така - до края на света. Сами сметнете след колко години минималната ще стане 5000 лева. Кво правим сега!?

144

Анонимен

преди 1 година

Би трябвало минималните осигурителни прагове да се определят според средните заплати.

143

Анонимен

преди 1 година

А би трябвало минималната да е над 1400 лева, за да има голяма вероятност минималната да не е по-ниска от 50% от средната заплата. При минимална заплата 1400 лева за 2023 година, средната заплата ще е около 2700 лева.

142

Анонимен

преди 1 година

Доста хора наистина са на минималната заплата, но и доста хора се водят официално на минималната заплата и получават допълнително пари на ръка, за да могат дебеловратите работодатели да плащат по-малко за осигуровки, което сумарно за година е няколко милиарда загубени от здравеопазването, от пенсионерите и т.н.

141

Анонимен

преди 1 година

Ниската минимална заплата прецаква най-бедните, а не обратното, както лъжат дебеловратите демократи. Вдигането на минималната заплата ще осветли част от сивата икономика, което е много важно за България.

140

до 151

преди 1 година

Поетапното качване на МРЗ води до борба със сивия сектор. Няма какво да си чешем езиците, минимална не взима и ученик, бутащ и редящ колички в Икеа или пържещ картофи в Макдоналдс. НИКОЙ не работи на минимална у нас, освен единици (дори на овчар дават 1500). Но вече всеки се осигурява на нея- така е модерно да се краде ежедневно от държавата и да се сочат с пръст депутатите как те крадели.

139

Реалист

преди 1 година

При 850 лева минимална заплата за 2023 година, средната заплата за 2023 ще е около 2200 лева, т.е. минималната ще е 38,6% от средната, а в последните години минималната беше 42-44% от средната. Реално предложението на БСП води до по-ниска минимална заплата.

138

Анонимен

преди 1 година

Това предложение за 50% от средната за минал период, осигурява минимална заплата доста под 50% от средната за един и същи период. Разумното решение е всяка година минималната да се определя на база прогноза за средната заплата за същия период и да е да кажем 60% от прогнозната. Сега това би означавало над 1200-1400 лева минимална заплата.

137

Анонимен

преди 1 година

Като гледам по улиците на София има все повече просяци и бездомни хора. По това вече приличаме на редица други западни държави. Само по това, обаче.

136

Анонимен

преди 1 година

Абе тук все скотове ли сте се събрали,оревахте света че ще трябва да внасяте пет лева(една кутия цигари)повече на месец здравни осигуровки?Ама иначе били със Свободни Професии!!!

135

До142

преди 1 година

Хората със свободни професии плащат здравна осигуровка върху минимален осигурителен доход,сега остава да му кажеш и колко от тия 800 хиляди лица реално изкарват по 710 лева на месец и колко от тях се осигуряват на същата сума?Аман от селски хитрини!

134

arsenalfc

преди 1 година

То пък едно увеличение. 2лв ти е хляба, а нето ще взимаш 660лв. Пак прецакаха самоусигуряващия човек! Тази страна никога няма да се оправи!

133

Анонимен

преди 1 година

Прецакаха най-бедните. РаБотещ не работи за МРЗ. Но безработен и свободна професия се осигурява на МРЗ. Най-бедните са ударени. Свиреп, мощен удар. Жестоко е това, което го правят.

132

До141

преди 1 година

Вземи се хвани на работа,и престани да ревеш в анонимните форуми,че ще трябва да плащаш 5 лева отгоре здравна осигуровка!

131

Анонимен

преди 1 година

Пълно безобразие. В бюджета трябва да има предвидимост. Беше обещано,че три години МРЗ ще е 710 лв. Не може правилата да се променят така внезапно.Точно най-бедните са прецакани, като им се вдигат осигуровките.Облагодетелствани са богатите-ще се вдигне коефициентът за пенсия.

130

до 139

преди 1 година

800 000 човека сами си внасят здравната осигуровка-безработни и свободни професии. Тоест това касае всяко семейство в България. Ударът към най-бедните е мощен и жесток.Чиновниците не им пука-нали са наготово осигурени.

129

преди 1 година

Тъпо. Така ще скочи здравната осигуровка за безработните. Най-бедните са прецакани.Да не се вдига МРЗ тази година. Стига са прецаквали най-бедните!

128

Анонимен

преди 1 година

850лв. заплата взима само пенсионер "охрана" на паркинг и чистачка в детска градина в провинцията. Даже и чистачките минават 1000 вече по малките населени места, ако сложим прослужено време и прочее. Реално Никой не работи на минимална. Това е инструмент на сивия сектор да се осигуряват наглеците, укриващи данъци, на тези пари. Извинявайте, ама касиерките в магазините взимат близо 2000 начално. За квалифициран труд да не говорим.