107

АЕГ

преди 1 година

Държавата не трябва да определя заплатите, защото това е двустранен договор,аз се чудя, защо до сега, работниците не се жалват в съда, може някой да иска да заплати повече,но при тази намеса няма как, само минимален осигурителен праг да има, ако иска да помогне, държавата да дотира заплати.

106

Анонимен

преди 1 година

Да ви имам и базата за изчисление,когато се касае за заплатата на депутат,средната е 1860 лева,когато се касае за МРЗ средната е 1700 лева!Къде я учихте тая "висша математика"

105

100% бай Ганьо

преди 1 година

Аз под 5 хиляди лева заплата ако взема,значи съм работил напразно.Само веднъж съм работил за минимална заплата,когато бях на 22-23 години.

104

Българин

преди 1 година

Браво!

103

До104

преди 1 година

Колко са трайно безработните в България на които им се налага да си плащат здравните осигуровки,не повече от 50 хиляди,така че аргумента ти е смешен!

102

Въй

преди 1 година

Пак ли вдигат заплатите?Не ви ли писна ,само Путин ша ви оправи ,като върне заплатите по 200 долара,като в Русия!

101

Тираджията Z

преди 1 година

Ай спрете се малко бе.Аз не взимам българска заплата ама плащам издръжка спрямо минималната заплата.Постоянно ме набутвате

100

Анонимен

преди 1 година

Стига с тази минимална работна заплата бе! Който го приемат с такава заплата въобще не работи или не иска та се хване на работа! Престанете да я казвате, нека си остане заплата!

99

Не на увеличението!

преди 1 година

Това е удар по безработните-ще им се вдигне здравната осигуровка. Пак най-бедните са прецакани

98

АЕГ

преди 1 година

Към "Чичо Леля", сега след Нова Година,местя едно дружество в Румъния,и Ти гольо, ще плащаш, заплатите на 20 работника които, ще съкратя,що все гледате в джоба на бизнеса,незная, впрочем зная, защото си некадърен

97

навахо-македоноид

преди 1 година

Маршал жужен трябва да наложи вето, защото всеки лев похарчен за заплати, пенсии и социални разходи, е лев неоткраднат от рубладжиите.

96

против!

преди 1 година

Тъпо. Това ще вдигне здравната осигуровка за безработните. В северозапада ще има още безработица. Свободните професии ще плащат повече осигуровки. Ще се напомпа инфлацията.

95

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

А ДЕПУТАТИТЕ С КОЛКО ЩЕ И СЕ ВДИГНЕ ЗАПЛАТАТА ОТКЪДЕ ИМА ПАРИ ЗА ТЕХНИТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ ПОСТОЯННО А ЗА ПЕНСИИ ЗАПЛАТИ СОЦИАЛНИ ВСЕ НЯМА ТЕЗИ ВЪПРОСИ КЪДЕ СА ОТГОВОРИТЕ

94

Анонимен

преди 1 година

Добре бе,заплатата на депутатите се изчислява три средни за страната 5580 което означава,че вземат за база средна заплата от 1860 лева,което автоматично прави 930 минимална работна заплата!Защо тогава предложението е за само 850 лева?

93

цирк

преди 1 година

сега нинова ше има да обикаля медиите и да се хвали че това е благодарение на нея :)

92

АБСУРДИ

преди 1 година

ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ СТАВА 504 ЛЕВА ЧИСТО, А ЛИНИЯТА НА БОГАТСТВО ( при която спират детските ) Е 610 лв. БРУТО ИЛИ 473 ЛЕВА ЧИСТО > ТОЕСТ "БЕДНИТЕ" СА С 31 ЛЕВА НАД "БОГАТИТЕ"

91

До96

преди 1 година

Основната заплата на депутатите е също вързана със средната,три средни заплати и следват клас прослужено време и доплащане за участие в комисии!Така че ако искаш 10% от неговата основна заплата ще трябва да се задоволиш с 510 лева!

90

Чичо леля

преди 1 година

До От БизнесаПросто намали любовниците от 16 на 1-2 макс и ще ти стигат парите за заплати по 5000 лвСтига сте ревали бизнеса сте най привелегировани цялата държава бачка за вас и пак не ви стига , бачкай си сам и ще си плащаш 15000 лв заплата на себе си ***

89

Анономен

преди 1 година

ТОШЕВ И БОТЕВА. Василке, млада невесто. Българин съм по рождение. Обичам я тази страна, но не и нейните политици и тарикати. ЗНАЕШ ЛЮ ЛЮБЕ. Тошев.

88

Хм

преди 1 година

Защо минималната заплата не се определя от депутатската? Примерно 10% от депутатската? Така ще е лесно за всички - Всеки път като си гласуват увеличение - всички ще го усетят! В момента депутатската е към 8500 - 10% са си точно 850 лева, ама догодина като им стане 920-930 - минималната няма да мръдне....