24

БгДебилиЕвропеиди

преди 1 година

Значи целата тая работа с данъците е голямо обиране.... Не руснаците ви обират а приятелите ви от ЕС... По-точно Холандия и Швейцария... Нооо продънихте ушите на българите че Лукойл не плаща данъци ... След има нема 20 години най-сетне дадохте и втората половинка от инфорамцията... ЛукОйл плаща данъците си в Холандия и Швейцария около 350 000 000 евро... А го умножи по 20 (може би 35) и хоп - всичките помощи от ЕС са равни или по-малко от данъците на ЛукОйл платени в Европа...

23

Анонимен

преди 1 година

Ако няма износ, печалбата ще се търси от вътрешния пазар. Т.е. очакваме повишаване на цените. Ако поради някаква административна причина цените се подтиснат, тогава ще има съкращаване на производство и освобождаване на служители, плюс по-ниски данъчни постъпления в държавната хазна (нали все пак в България ще отчитат данъци). Т.е. няма печеливш за България вариант от това решение. И резонно въпросът тук е българи ли взимат решенията за България и българския народ?

22

350MlnEvroZaES

преди 1 година

швейцарския посредник Litasco, който е и мажоритарен собственик на "Лукойл Нефтохим Бургас". Поради това рафинерията не плаща данъци в България, което е трън в очите на българското правителство. Сега обаче "Лукойл" предлага от 1 януари 2023 година да започне да облага приходите си в България, а не както досега в Нидерландия и Швейцария.

21

Анонимен

преди 1 година

Да работят браво!, ЕС няма да умира заради Брюксел, щом САЩ внасят преработени от руски петрол продукти, защо не ЕС!?, бюрократите в Брюксел не са целия ЕС!

20

Анонимен

преди 1 година

Рафинериите на Лукойл са в Сицилия и България. Сигурно не е случайно . Но това знае само Дон Корлеоне.

19

Случаен

преди 1 година

Нямам автомобил и не ме интересува.

18

Гражданин - боклук

преди 1 година

Италианския Лукойл няма 10-15 партии и 2-3 в Парламента на Италия. За разлика от България.

17

Анонимен

преди 1 година

Ликойл е основен концисионер на нефтодобивните полета в Ирак и Либия. Преди това беше френския консорциум Тотал. Но след нелепата смърт на генералния директор на Тотал, когато частния му самолет, бе блъснат от снегорин на летището в Москва. Лукойл се наложи като основен концисионер на нефтените кладенци в Северна Африка.

16

Анонимен

преди 1 година

Ако пипнем от активите на Русия , след време ще платим с Територия. Русия не и пука на кой ще препродадем Нефтохима .. Тя ще накаже крадеца..

15

Анонимен

преди 1 година

До USAСУПЕР КИРО Е НОФЕ тука вече се обърка.Италия си е Италия,а бой сме евроатлантически кавали...

14

Неразбирам

преди 1 година

Разликата е че Италия го национализира, а ние ще го предостъпим на Сащ, защото на България не и трябва такъв девидент. Ако преди Русия ни управляваше, то сега Сащ също няма да ни простят. Но кой сме ние, че да имаме мнение или интерес за каквото и да е било?

13

Анонимен

преди 1 година

Рафинерият е модернизирана с над 5млрд евро през последните 6 години, това което се говори пак е кьор фишек. Въпроса е, ще заживеем ли нормално някога в България?

12

Анонимен

преди 1 година

Италия може да си позволи да открадне активите на Русия , ние не можем Русия от другата страна на Черно Море , ще дойде и ще вземе цялото черноморие , и с право те са платили.

11

Анонимен

преди 1 година

След началото на войната износа на Руски петрол за САЩ се е увеличил с 40%..

10

Анонимен

преди 1 година

ЛукОил бензинстанци има и в САЩ. Последно заредих на Лукойла в Филаделфия. Цените им са наистна по-ниски от Shevron или QT. От началото на годината бензиностанциите на Лукойкл стават все повече в САЩ.

9

О хо хо

преди 1 година

В статията пише, че Мажоритарен собственик на Лукойл - Бургас е Швейцарската Литаско. Сега питам - Чия е рафинерията? Или без значение чия е - тя трябва да престане да внася руски петрол!!! Но ДЕРУГАЦИЯТА НИ РАЗРЕШАВА ТОВА.

8

ъцз

преди 1 година

национализация? таван на цените? санкции?.....аааа нещо се обърках това ли е демокрацията и пазарната икономика? щото ужасно много приличи на едни други режими който за заклеймени като диктаторски

7

?!?

преди 1 година

На българските политици не им стиска. Щот са се продали отдавна.

6

До Антон Тодоров

преди 1 година

Спри да пишеш глупости - Алекперов,синаму и Федун държат 49,8%. около 10 % се въртят на франкфуртската борса.Лубимата ти ING държи 0,00001%.Техните акции се държат от няколко финландски дружества, а те от своя страна се държат от 3 въгледобивни компании в района на Перм.Ако ти се рови провери го.

5

Идкд

преди 1 година

И сега по препоръкана US приятелите да си бутнем рафинерията? Те ще ни доставят нафта, споко.