15

Анонимен

преди 1 година

"А Втората световна война мъллчехте за Хитлер. А нещо да каже за Инквизицията ?" - не мълчат, а помагат и са на тяхна страна както и цялата католическа пасмина. Даже я кръщават трети райх. Наследник на Първия - Франкския райх на Карл Велики и втория райх - Пруския на Бисмарк. Жалки и елементарни *** смятащи, че са с нещо повече от другите раси и хора.

14

ха-ха-хи

преди 1 година

И Светата инквизиция почна да дава акъл....

13

Анонимен

преди 1 година

Папончо къде се бута? Ни укритата го искат, ни руснаците им дреме за него - ама той е на всяка манджа мерудия. Да ходи да проповядва там, където има католици. Почва да наглее като евpeйчугите...

12

Също такова

преди 1 година

Изказване направи и Далай Лама! Общо взето всички духовници смятат руснаците за *** без патриарх Кирил разбира се който обяви целия свят без Русия за сатанисти...

11

Анонимен

преди 1 година

Де бяха папите до сега при всичките войни и разкол по света - Японските унищожени от ядрени бомби градове, Сирия, Либия,Сърбия, Косово, Етиопия, майдана и престъпления в Украйна от 2014 г. насам и т.н., да ги не изброявам, че много са? Що си навря точно сега носа да изпълнява явните поръчки на евроатлантизма? И поради що се смята, че той има някаква първенстваща роля над света, над светската държава и над православието? Ние, православните, нямаме папа. Ние имаме Патриарх.

10

Анонимен

преди 1 година

Че какво да каже за йезуитско списание?!

9

Кой го казва ?

преди 1 година

А Втората световна война мъллчехте за Хитлер. А нещо да каже за Инквизицията ?

8

Анонимен

преди 1 година

"Папата е глава на институция появила V век, къде са били руснаците тогава?" - институция, която е поробила и ограбила ресусиите на 3 континента. Институция, която тъне в злато докато по улиците на Рим обикалят бездомници. С по-прости думи папата е глава/член на най-рицемерната институция за последните 15 века. Ватикана са първия и втория райх. Третия райх сам знаеш кой е. Ходи да му целуваш ръка на тоя прилеп като си толкова сляп.

7

Анонимен

преди 1 година

Много много не се отпускайте с коментарите, щото пак ще ги блокират. Всъщност, много важно. Хората разбраха истината и за "войната", и за ковид лъжата.

6

До Алън Грант

преди 1 година

Поредният краваропоклонник, който не е близък с история,религия и политика. Католичието се е появило след православието. Най-старите християнски храмове саправославни. Дори този в Израел - Йерусалим. Нашата Ротонда "Св. Георги" е дори от преди да има папа - 330 г. Папата не е глава на православната църква. И не знам какво те кара да смесваш църковна със светска власт - такава попара си направил. Даже в Библията пише кесаревото - кесарю, а божието - Богу. Краварска му работа.

5

зловещият Ватикан

преди 1 година

Кажи му йезуит и не го обиждай повече.

4

Защо

преди 1 година

Не си спомням от Библията Христос да е оставил свой намесник на земята наричан Папа. Мисля че е е редно да осъдим греха/войната/ а не грешника защото той не е сам виновен за това. Какво търси НАТО в Украйна и по границите с Русия. Къде беше през 1989 година и къде е сега?

3

Анонимен

преди 1 година

Правилно. Няма само назначения натовски папа да раздава присъди от амвона. Щом той заема явни позиции и страна в чужди конфликти, ще търпи и той да е обект на критика. Освентова православната църква не се ръководи от папа. Той не е никакъв на православните християни.

2

Алън Грант

преди 1 година

Не измествай фокуса на темата с типична русофилска пропаганда! Папата е глава на институция появила V век, къде са били руснаците тогава? А забравих, не е имало нито руснаци нито мизерна Русия! Жалко човече си! П

1

Анонимен

преди 1 година

Папата вместо да гледа Буряти и Чеченци да ни разкаже защо поляци католици горят Православни библии в Украйна. В чуждия двор е най-лесно да се гледа, ама "кел файда"