8

до7

преди 1 година

тук не става въпрос за фалшивите документални инвалиди. Има хора с истински проблеми, но те не се виждат. И помощтта там я няма или е крайно недостатъчна.

7

Тука е така

преди 1 година

Първобитна работа. Всеки ще остарее и ще изпадне в това положение. България е ад за инвалидите. Фасадна демокрация...

6

До Асан /№ 4/

преди 1 година

Не само инвалидите в колички са улеснени от скосяванията на тротоарите, но и майките с бебешки колички, и повечето от хората над 60-65 г., защото коленете им са вече увредени от артроза, а също и такива, които са се родили с някакъв дефект на долните крайници. Улесняваха и мен, докато бях с контузено коляно и не можех да си позволя да си стоя у дома, като проблемът отшуми. Повечето от тези хиляди хора, за които качването на тротоар без скосяване е проблем, цял живот са плащали данъци на Общината

5

До №2 - Наложи ми се

преди 1 година

да отида в Първо РПУ за смяна на личната карта точно в периода, когато бях с контузено коляно и за да изкача няколкото стъпала до вратата, а после да сляза по тях, използвах вместо парапет тази опакована рампа. Беше много трудно, но ако това нещо не беше там, как щях да се добера до вратата на РПУ-то? Някой трябваше да ме пренесе на ръце. Питам се как е възможно на толкова много обществени места да има стълбища без парапети? Тогава, с контузията проумях как се мъчат хиляди хора с болни стави.

4

История

преди 1 година

В наше село имаше две женички - Невена и Димана се казваха. И двете бяха с увреждания. Невена по природа беше глуха и малко не добре с разсъдъка, а Димана пък беше сляпа по рождение. Имаха по-голям брат - Димитър се казваше, той почина, те всички починаха, само жената на бай Димитър е жива - Гиздена. Над 80-годишна е, много лошаа и проклеета жена е! Много тормозеша двете болни сестрички, особено Димана. Веднъж водеше леля Димана навън и я хвърли в едни камъни, тя с напипване и се изправи.

3

Асан

преди 1 година

Да им купим по един нов електрокар Тесла :)))

2

Анонимен

преди 1 година

Минете по шипченски проход и погледнете рампата за хора с увреждания на стълбите на първо рушветчийно. Опакована е все едно Мъск ще я праща на Марс с е-коня,консервирана,увита,овързана с въжета. Та то някой ако му се наложи да я ползва трябва да даде заявка две седмици по-рано. Така е навсякъде пред държавните учреждения и институции. Пазят ги да не се хабят. Хем са там,хем не може да се ползват, хем не се самоглобяват за това че са недостъпни за хора увреждания.

1

хюго капет

преди 1 година

Белег на цивилизованост на една страна е отношението към инвалидите. Като идеш в Европа виждаш хора с инвалидни колички по улиците, в кръчмите с приятели, в градския транспорт и т.н. В *** инвалидна количка не можеш да видиш. И това е, не защото инвалиди няма.