78

до 95

преди 1 година

А при правешкия...... Бяхме в 20-те най-развити на света! Аз помня свалянето на хунтата в Гърция. Помня революцията в Португалия....

77

Някой до 87

преди 1 година

Може би само за членовете на соц. сектата е имало, а за другите тихо и кротко защото сте по-долно качество. Мене не можело да ме кръстят Таня трябвало е да е Татяна и затова стандартно старо българско име Стоянка. Комунистите имаха привилегии който другите не.... В училищата също имаше деление.

76

Анонимен

преди 1 година

Истината е че до началото на ВСВ България е най-развитата икономическа страна на Балканите и една от най-богатите въобще в Европа, с по-висок стандарт на живот от Дания например. След това идват комунистите с мегаумове като полуграмотния правешки овчар и разултата е тотален фалит, свободно пропадане.

75

Анонимен

преди 1 година

русия обвинява Украйна в нацизъм и национализъм. Същевременно идеологията на съвременната руска държава е краен национализъм и шовинизъм. Смятат, че имат право на специално място в Света, и че имат право на "сфера на влияние" докато по-низши държави като Полша нямат право на такава сфера на влияние и нямат право на самостоятелност. Висши политици като Димитри Рогозин са крайно десни националисти на нивото на Боян Расате. Помни ли някой Жириновски какво ръсеше години наред?

74

Анонимен

преди 1 година

Публикувайте сега една снимка на Йордан Йовков редом с Хитлер. ДА! Й.Йовков има общо. И немците са го оценили даже. Темата за родното, за родината. Много мило! И сега немците се страхуват да използват думата '"родина", за да не ги упрекнат в привързаност към нацизма. Факт. нацизмът си пробива път с"много добри намерения", с които е постлан и пътят към ада.

73

Анонимен

преди 1 година

14/88

72

Някой към 85

преди 1 година

Как да не сме за религии. България е християнска земя и всички останали са гости. Ако не им харесва са свободни да си вървят, ако мислят, че ще командват в чужда къща грешат. За образование и възпитание да говорим ли? За азбуката на която пишеш? ...

71

Анонимен

преди 1 година

Имали сме църкви през соца.Потвърждавам.Затова по-долу пусах,че сме имали комунизъм,но не точно.Сега имаме демокрация,но не точно.Фашизъм си е имало и са им викали "душмани".Ако мислят да връщат фашизма не са познали.Могат,но няма да е точно фашизъм отново...такива като нас не могат да преборят.Ако трябва с вицове ще ги преборим.

70

Анонимен

преди 1 година

русия обвинява Украйна в геноцид над населението на Донбас. Същевременно по данни на ООН за 2021 са загинали 25 цивилни в Донбас от двете страни на фронта. А 2022 русия изравни град Мариупол който бе с население колкото Пловдив. 90% разрушения на сградния фонд. Никой не знае колко са загиналите цивилни. Има спекулации, че може да са десетки хиляди. русия построи няколко панелки набързо и не е ясно колко трупове има под основите на новите блокове.

69

Анонимен

преди 1 година

Парадокса е че на 99% фашизма и комунизма се препокриват, разликата е само в дребните детайли и кресливите им вождове.

68

Анонимен

преди 1 година

русия обвинява Украйна, че Украйна използвала наемници. Същевременно русия масово използва наемниците от ЧВК Вагнер. В редовете на Вагнер има и чуждестранни наемници от Африка и Азия които са в Украйна да печелят пари. Докато чужденците в украинската армия са доброволци които се бият от убеждение и рискуват живота си за пари които могат у дома да печелят като касиери в Лидъл.

67

Анонимен

преди 1 година

До НякойЦърквата в България, не е била изкоренявана изобщо някога, може би само корупцията в църквата, през соца не са забранявали църкви и религия, дори напротив, към българската църква се отнасяха с респект, защото ни е дала книжнината, азбуката, първите училища, кой ви излъга , че през социализма не сме имали църкви?!

66

критерият

преди 1 година

Като се подпишеш под едно псевдонаучноговноговно не значи,че това е истината за историческото развитие на европа и света!Професорчета това,че няма определено изразена идеологическа според вас фашистка партия в България у нас не е имало фашизъм!Г.Димитров-фашизъм е власт на най-реакционната и човеконенавистна част на световния банков и промишлен капитал!Професорчета хвърлете си дипломите..Ама на дали..Власт на човеконенаднивиститната част на банковия и промишлен капитал!

65

Анонимен

преди 1 година

Левски е написал:" Да си кажем кривиците, че да се поправим". Ама да си кажат кривиците, могат само силните хора, а душевно слабите гледат да извъртат, да лъжат, защото са гузни. Проповядвайки "липсата на фашизъм в България" се отваря широко вратата към обезличаване на народа. Ние също не учихме куп важни неща: за жестокостите на цар Калоян, за унищожотелите на столиците Плиска и Преслав, за дрането на живи хора в Македония, за истинските съботия около Самуил, за християнвото, въобще за религии.

64

До 72

преди 1 година

Цялата история преподавана в училищата в периода 1945 - 1989 е лъжа, лъжа, лъжа и накрая още лъжи. Да декламираш червени религиозни догми не е проява на интелект и знания, а пример за човешка деградация!

63

Някой

преди 1 година

Не се карайте и не спорете. Дневниците са подправени, тефтерът изчезна, а флашките какви бяха хахаха

62

Пиров

преди 1 година

Някой път казват, че Правителствата (от 34 до 44) са фашистки, друг път - че не били фашистки. Само че, история, която се влияе от политиката, не е история.

61

Анонимен

преди 1 година

русия обвинява Украйна във фашизъм, а по руските медии постоянно призовават за унищожение на украинската държава и украинската нация. Докато Украйна никога не се е месила на русия и никога не е имала никакви претенции към русия.

60

Анонимен

преди 1 година

Червеното зло е тоталитарната фашистка идеология. И тогава и сега обвиняват противниците си в това което са те самите. Обвиняват Украйна във фашизъм дето Украйна има НУЛА депутати от Десен сектор в парламента, където си има редовни нормални избори и политиците се сменят и където про-руските партии свободно се явяваха на избори. А в русия където Путин е от 20 години на власт и където опозицията е в затвора или в изгнание, а всички медии които не богославят Путин са "чуждестранни агенти" не е фаши

59

Анонимен

преди 1 година

Хора, много внимавайте и не допускайте фашизъм, няма по-мракобесна и терористична идеология от фашизма, пазете се, не допускайте фашизъм в България изобщо, това е крайно опасна идеология, смъртоносна идеология, не просто разделяща обществото, но това е една тиранична и кървава идеология, пазете се!