165

Анонимен

преди 1 година

До РККА 193 - ама дали????? кога???? знаеш ли нещо повече, да помагам

164

Анонимен

преди 1 година

много противоречиви статии вече, не се знае какво точно става, явно фейк новини

163

РККА

преди 1 година

До АнонименДържавата ни е фашиска,и ще си плати за наглоста и гаврите с българите,един ден ще има народен съд за предателите

162

Анонимен

преди 1 година

Не е точно така Бялата армия губи за съжаление но Червената армия печели войната и е създаден СССР. Украйна влиза в състава на Съветския съюз с Киев и още 2 области. После Комунистите им дават Донбас за да имат и те пролетариат. После Сталин им дава Западна Украйна, а Хрущов им дава Крим. Това е известно като грешката на Хрущов.

161

Анонимен

преди 1 година

Не е точно така Бялата армия губи за съжаление но Червената армия печели войната и е създаден СССР. Украйна влиза в Киев и областта. Комунистите им дават Донбас за да има пролетариат. После Сталин им дава Западна Украйна, а Хрущов им дава Крим. Това е известно като грешката на Хрущов.

160

до 198 емигрант

преди 1 година

Защото наистина са били освободители за Украйна, през първата световна война Русия капитулира и Германия, Австро-Унгария и България принуждават Русия да подпише Брест-Литовския мирен договор, според който Украйна и др. държави получават независимост от Русия. В края на войната обаче този договор е анулиран и Украйна е върната на СССР от великите сили.

159

емигрант

преди 1 година

Преди 10 години се запознах с един 90 годишен германец от западен Берлин,и той ми разказа,че по време на втората световна война е бил три години в Украйна и че Украинците са възприемали германските войски като освободители.

158

Анонимен

преди 1 година

Кви войски кви 5 лева, освен с ядрено с друго война не може да има. Няма кой да се бие, всички са у снап чата и тик ток. Шепа пияндурници се правят на войска и от двете страни един дол дренки. Само китай и северна корея може да излязат с войски другите са посмешища.

157

Жалък трол си

преди 1 година

"Живея в Сибир и съм българин...." нищо повече.

156

Анонимен

преди 1 година

Русия навлезе в Украйна с една цел.Да разруши страната.Прави го , спор няма.Русия с десетилетия трупа разрушителна техника .Потенциал има .Но русофилите да не бързат да се радват.Русия все повече се отдалечава от световната общност и възможността нормално да общува на дипломатични и дори културно ниво Културата и интелектуална среда се фашизира .Този процес достигна и задмина Хитлеристка Германия преди войната.Това е срам и позор.А не повод за празненства.

155

Анонимен

преди 1 година

До ,забравихте ли... Не сме забравили никой и нищо не е забравено но врага се оказа много силен. След като Русия политически бе принудена да отстъпи Херсон започна да ми става ясно че за сега възмездие няма да има . Може би ще има втора украинска война и тогава Русия ще отмъсти на нацистите. Не е последно.

154

Чичи

преди 1 година

До АнонименИ на мен ми стана смешно с това "възстановяване ". Без да съм гледал Украинска ТВ. Просто в другата статия украинската управа моли народа да напусне страната за зимата.Колко жалко зелено човече... Путин е бесен и заради подривните атентати из Русия.

153

Анонимен

преди 1 година

Да но как да стане като Запада не иска силна и единна Русия. В същото време нямаха нищо против Германия да се обедини и тогава Русия не се възпротиви постъпи благородно и си изтегли войските но Нато започна разширение на изток и милитаризиране на украйна и така се стигна до днешните проблеми.

152

elo

преди 1 година

Най правилното е Украйна като държава повече да не съществува.(преди много години участник във ВСВ беше ми казал ,че Украинците се предавали в плен на немците като казвали че не са Руснак а е Украинец мислейки че тях ще отделят от пленените Руски войници. Има период когато Украинците масово са дезартирали предавайки се в плен това се премълчаваше с години) разделена на области като една част независима друга присъдинена към Русия да бъде такава къквато е била до 1917 година - Само област Украйна - Това е историческата справедливост защото ---Ленин по късно Сталин Н. Хрущов присъдини Крим къ

151

Анонимен

преди 1 година

май има разлика между Херсон и 1/2 Херсон - щото май само единият бряг е на укрите

150

Анонимен

преди 1 година

Половината от немските гаубици PzH2000 са извън строя,що така бре?

149

пасарела

преди 1 година

Тоя Путин с памуклийката има мозък колко нема патица !! За какво му е тая империя на злото !!! Малко ли му е една шеста от земята , дано се задави и да не му стигне никога !! От какво се толкова пази като първескиня , нали има най модерните оръжия , защо , защо , срам ме ,че ползва кирилицата !!!

148

Albi

преди 1 година

Малко да зъзнат и те.

147

до 164

преди 1 година

Какво пламенно слово в защита на петвековните ни поробители! Направо отивай да ставаш поданик на Ердоган.

146

Анонимен

преди 1 година

Великият еврей не иска примирие, значи великите укрей ще стоят на тъмно и студено. Постепенно нещата ще си дойдат на местата, просто трябва достатъчно натовци да наторят земите край Днепър и да су утилизира съответното количесто оръжие. След това Зеленски ще го скрият/думнат и ще започнат преговори.