80

Анонимен

преди 1 година

Сега е времето на шмекерите и далавераджиите!

79

Анонимен

преди 1 година

След погрома над селското стопанство на България, който ни спретнаха първо СДС, а после ГЕРБ, това поскъпване е доста малко.

78

Анонимен

преди 1 година

Това с тока е смес от малко инфлация и много от спиране на регулацията на тока. Когато след две години и тока за бита спрат да го регулират, и битовия ток ще поскъпне в пъти

77

Анонимен

преди 1 година

Всичко си имаше едно време, но с ограничен и качествен асортимент. И вицове си разказвахме, доста по-пиперливи от тази измислица и никой не пострада от това.

76

Финансист

преди 1 година

Инфлацията си е съвсем нормално икономическо явление. Това за поскъпването и времената преди 1989 г. го кажете на работещите в банките. Специални поздрави за депутатите и работещите в БНБ, които не знаят как да си направят бюджетите, като България приеме еврата.

75

Анонимен

преди 1 година

Всеки, който твърди, че заьавтомобил се чакало 10 години или повече, или лъже или не е живял тогава. Аз си купих през 1986 година новата лека кола две седмици след като си направих вноската за този модел, без някакви предимства, като всички останали Проблемът ми беше да избера за кой модел да ми е вноската. На практика за почти всички се чакаше по-малко от месец до първата доставка.

74

Анонимен

преди 1 година

Основните разлики с времето преди 1989 година е, че тогава храните бяха качествени е евтини, а сега са некачествени и скъпи. Тогава нямаше такива скокове в цените, каквито има сега. Примерно преди 1989 година пластмасова кофичка истинско кисело мляко от 500 грама струваше 23 стотинки много години. Сега намалиха грамажа, че на хората им излиза много скъпо даже и тази имитация на кисело мляко, която ни пробутват

73

Анонимен

преди 1 година

Шоколад имаше навсякъде, кафе също. Имаше един период с проблем с кафето, но бързо отмина. Който пише, че ги продавали само в Кореком или лъже съзнателно или преповтаря някакви опорки.

72

Анонимен

преди 1 година

Хайде стига сте лъгали колко било зле преди 1989 година. Изчакайте да свършат хората живяли съзнателен живот тогава и да останат само някои, които са били с жълто около устата, но твърдят, че били живяли тогава. Ако не е работил поне 5 години тогава какво знае, нищо не знае. Вярно е, че някои стоки не достигаха, но всеки, който искаше си ги купуваше с няколко дни или месеци чакане. Сега е същото с новите автомобили - чака се поне 6 месеца. Две жилища обзаведох "без връзки" по времето на соца. К

71

Анонимен

преди 1 година

Кафе и шоколад се продаваше с валута само в "Кореком" както , транзистори Хитачи , спортни облекла обувки и джапанки ----ТОВА БЕШЕ МАГАЗИНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ , ЗАЩОТО САМО ТЕ ИМАХА ВАЛУТА---ЗА ДРУГИТЕ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО ДА ИМАТ ТАКАВА!

70

Стга лъга

преди 1 година

1,20лв. бяха само БТ кутия. Всички дри цигари бяха мн по-евтини

69

Анонимен

преди 1 година

Перални се купуваха със записване от месеци и се чакаше от 3-часа през ноща пред магазина! Телевизорите --също!

68

Анонимен

преди 1 година

Цигарите "Стюардеса " у нас бяха на 1,20 -лв...а , СССРто --17-копейки ...ограбваха ни до шушка!

67

Анонимен

преди 1 година

И не само че съм живял, ами и съм работил по време на комунизма. Затова че, като ви казвам нещо, слушайте малко! Пари имаш, не защото е евтино, а защото няма какво да си купиш! Това е! И сега, ако не си купуваш нищо, пак ще имаш пари! Но няма как, да слезеш от кон, на магаре. Всеки иска да се глези, а не да ходи при комшията, за да гледа телевизия!

66

До СМЕХ...

преди 1 година

Къв свободен пазар ве??? Защо в др държави се субсидира за сметка на БГ. Изхранвахме целия СССР, а сега не ни дават сами да се храним. Като има свободен пазар що не ни позволяват да си горим въглищата и да си купуваме евтин руски газ и гориво за АЕЦ???

65

ПЕНСИОНЕР ОТ БСП

преди 1 година

1965 Г. В ЦУМ СЕ ВЪРТЕШЕ РЕНО ДОФИН - СВОБОДНА ПРОДАЖБА 5000 ЛВ. АМА ЗАПЛАТИТЕ БЯХА 60 ЛВ! ХОДИХМЕ ДА СЕ ВОЗИМ НА ЕСКАЛАТОРИТЕ, А СЕЛЯНИТЕ ГИ БЕШЕ СТРАХ ДА НЕ ГИ ЗАХАПЕ! ГЛЕДАЙТЕ НЯКОЙ КАДРИ ОТ СТАР ФИЛМ ОТ ТОВА ВРЕМЕ И ЩЕ ВИДИТЕ ПО УЛИЦИТЕ САМО КАМИОН, ТРАМВАЙ АВТОБУС И НЯКОЯ ДЪРЖАВНА ВОЛГА ЗА СНИМКИТЕ!

64

СМЕХ...

преди 1 година

НЕ ВАДЕТЕ НА НАРОДА СТАТИСТИКИ ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО---ЗАЩОТО ДОКАТО СЕ ГЛЕДА НА НЕГО , КАТО НАЧИН ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА СЕЛСКИЯ ТРУД И ДОБИВ НА ЕВТИНА СЕЛСКО-СТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ ---ТО , ВИНАГИ ЩЕ ИМА ТОТАЛЕН ДЕФИЦИТ И ВИСОКИ ЦЕНИ НА ПАЗАРА В БЪЛГАРИЯ!ИСТИНАТА Е--- В ПРОФИЛИРАНЕТО , МЕХАНИЗИРАНЕТО И БОРСОВАТА ТЪРГОВИЯ НА ГОТОВАТА ПРОДУКЦИЯ НА УТВЪРДЕНИ ТЪРЖИЩА ЗА СВОБОДЕН ПАЗАР!--ВСИЧКО ДРУГО Е СОЦ-ПРОСТАШКИ ПОДХОДИ И НАЧИН НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ОГРАБВАНЕ !

63

До 80

преди 1 година

Естествено, на 54г съм! Според теб, да ли съм живял

62

Българин

преди 1 година

ЕС да ни компенсира незабавно! Ние нямаме вина за това, а инфлацията е основно внесена от ЕС. Като най-бедни и лоялни членове следва да бъдем компнесирани незабавно. Положението за много хора вече е критично и не се знае как ще оцелеят зимата. Какъв е смисъла да членуваме в съюз, в който ще ставаме все по-зле.

61

НРБ

преди 1 година

Сега на тази статия ли да вярвам или на съседната, в която пише, че инфлацията е 17,6% ???