129

Анонимен

преди 1 година

Да се беше явила на избори в Индия. По-голям успех щеше да има

128

При Ромите е вродено

преди 1 година

Бат Иван

127

лъже като тръмпист

преди 1 година

Деси вместо да говори глупости и лъжи как не са и давали да ходи на училище на 5, уж поради произхода и да вземе да се заитересува кой, защо и как е попаднала в сиропиталище, кои са биологичните и родители и защо са я изоставили. Да не би да са ци гани/роми? И защо във "сиропиталищата" в България няма нито един различен от нейният цвят, боя и етнос, ако и това да е неполиткоректно да са казва.

126

До: От Шикаго

преди 1 година

Видял съм Хилбилис и Реднеци да плюят, но високообразовани, цивилизовани, трезвомислещи хора не съм. А ако ти и в Шикаго, дъ мелтинг пот с кметица тъмнокожа гей жена продължаваш да да плюеш по различните мястото ти е обратно на село.

125

До 137

преди 1 година

Драги До от Шикаго, ако не си видял цивилизован бял да плюе по цветен в Шикаго, значи не живееш там. Но да се върнем на темата - "българска ромка" плюе по България, защото не й давали да ходи на училище, а тя много била искала. По-*** виц от това ром да се оплаква, че българската държава не му позволява да ходи на училище, няма!

124

До “от Шикаго”

преди 1 година

Не знам на коя плантация работите в Шикаго, но за 20 години в Шикаго не съм видял ни един цивилизован бял да плюе по цветен.

123

Уот дъ хек???

преди 1 година

Абе що плюете по жената??? Добре знаете какво е отношението на леличките в домовете към по- тъмните деца. Дори и убеждават осиновителите да си взимат по- белички. Представете си какво отношение е получила в дома за да й остане такъв горчив спомен. Битът определя съзнанието!!! Помислете с този начин на мислене какъв бит създавате за вашите деца.

122

Джипси

преди 1 година

В България интеграцията е НЕВЪЗМОЖНА заради омразата на мнозинството към малцинствата. Българинът възпитава децата си да мразят различните и съответно различните дават отпор. Аз лично съм от етническо-малцинствен произход. Израстнал съм в средно голям български град и нито аз, нито родителите ми сме живели в гето. Помня, от ранна детска възраст до университетът никой не ми спести, разбира се зад гърба ми да спомене цветът на кожата ми. Това ме принуди да избягам от БГ и сега се чувствам ЧОВЕК.

121

Корените на Деси

преди 1 година

не са български, само е била българска гражданка по месторождение. Похвално е, че планира екскурзия до България, за да научи повече за ромското малцинство. Дано да разбере какви са корените й и коя е една от най-характерните черти на нейните съплеменници. И дано да спре да лъже, че не са й давали да ходи на училище, защото била "ромка". И да разбере, че не е, никога не е била и няма да бъде "част от българската култура и идентичност".

120

от Шикаго, U$A

преди 1 година

Питат ме приятели и колеги - ама и вие ли имате индианци, отговарям ами да, и те подобно на вашите индианци не се поддават на интеграция, предоставяме им специални квартали, където те живеят близко до природата, с коне и кучета, и те си падат по огнена вода. След което колегите и приятелите ми американци започват разбиращо да клатят глава в съгласие.

119

Айде сега

преди 1 година

"годините ми в сиропиталището не бяха лесни. Помня, че когато бях на 5,не ми даваха да ходя на училище, защото бях ромка" - първо не стана ясно защо е попаднала в сиропиталище. Къде е било семейството й? Второ, от 1995 г. работя в системата на образованието. Още тогава учителите обикаляха по гетата да издирват ромчета, които не ходят на училище, и бяха посрещани с камъни от местните. Сега се оказва, че на ромчетата на им давали да ходят на училище?!? Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина

118

ромско заболяване

преди 1 година

"Помня, че когато бях на 5 не ми даваха да ходя на училище, защото съм ромка". Кръвта вода не става! Дори и да я занесеш на другия край на света. Някои не се правят на луди само, докато спят. Ами и на мен не ми даваха да ходя на училище, когато бях на 5. Когато станах на 7 нямаше проблем.

117

анонимен

преди 1 година

Ей сега като нищо ще се намери нейната рода след като очевидно преуспява в Щатите. Ще мажат сълзи и сополи защо бяха "принудени" да я изоставят в детски дом. Иначе за самата нея е браво, че е борбена и въпреки несгодите от ранните години смело върви напред.

116

Анонимен

преди 1 година

Спечели ми симпатиите като прочетох че е кандидат на републиканците. Дано не е RINO като много уж други републиканци, примерно като Мит Ромни и Джон Маккейн. Жалко че в либерастичната клоакка Илиной и шанса й не е много голям. Пак зависи от кой район е кандидат де, може да й се получи.

115

Анонимен

преди 1 година

Успех момиче ти желая,шапка свалям на такива умни деца като теб които въпреки трудното детство успяват в живота!А това ,че си ромка още повече те прави една достойна българка ,независимо от какъв етнос си.....ти ще прогресираш и ще докажеш на целия свят

114

РАЯ

преди 1 година

До Анонименот "белите айдуци" нормалните млади и умни хора не могат да се доредят....

113

bbbbb

преди 1 година

Това момиче е живяло в Бг през 90-те. От опит мога да ти кажа, че тогава децата от малцинствата не бяха третирани добре. Винаги бяха обиждани. На 5 години не е била за първи клас, но е била достатъчно голяма за детска градина, което все още се води училище. Така, че напълно е възможно да не са я пускали да ходи.

112

Аноним

преди 1 година

Срам и позор това че е кафява не я прави по малко Българка, жалки сте за това сме на това дереже. Браво на жената, господ те е спасила от тази наша бяла България.

111

Анонимен

преди 1 година

Съдба карма и късмет ..От Каспичан *** осиновена от американци на друго място друг живот друг свят и стига докъдето си иска.А тук в България сякаш умишлено не ти позволяват да се развиваш не с ецени човека качества умения талант а Добротата която е в оставата на съществуването на човека на земята във временото му физическо тяло , също не се вижда цени ..и прилага. На българите проблема им е самите те.. култура мислене възпитание работа - мързеливи са.. много хора особено младите поколения

110

Анонимен

преди 1 година

Средата е от изключителна важност - ей на, на запад българите измислят компютри, стават губернатори, президенти (Дилма Русева в Бразилия), кинозвезди - Нина Добрева, а у нас бели преставители на европеидната раса стават най-обикновенни айдуци в парламента.