147

софиянец

преди 1 година

ами естествено,че ще харчим бе. 2022ра е бе,лузъри. Парите са ,за да се харчат, изкарват се и пак се харчат. Само *** и неудачник си къта мизерните парички и се самоутешава с мисли за апокалипсис. А що се касае до апартаментите, чакайте да поевтинеят. Само тва чакаме ние собствениците, да ги разпродаваме за по 100 хиляди лева едва ли не. И какво ще правим с тях,ще си купим БМВ. Колко сте жалки...Балонаджии

146

аььаьа

преди 1 година

Вчера бях в Икеа. дадох 100лв и нищо не купих, но имаше опашки и то огромни с млади хора с деца, и вички купуваха ,като за последно .. Хората са богати и докато са богати инфлацията ще расте. Никой не помни времето, когато нямаш какво да ядеш, спират ти тока на 4 часа и ти се радваш , че си жив

145

Софиянец

преди 1 година

Абе аман от разбирачи и анализатори бе, ама в Париж как било, ама по света как било. Бе не са за вас тия имоти щом са ви скъпи бе, майка му стара.

144

Дядо ви

преди 1 година

Продавам 3-стаен 100 кв. за скромната сума от 500к евракис. Може и в долари, злато или диаманти.Много спешно ми трябват за нова жипка.

143

Анонимен

преди 1 година

за година и нещо цените по 2 - това е лудост. Има инфлация има поскъпнали материали и труд но не по-вече от 30% другото е спекула и някаква масова психоза. Това няма да свърши добре.

142

Просто Човек

преди 1 година

Бай *** е жив и в разцвета на силите си. За него най-важно е да не се мине. Е как сега да каже, че си е купил калпаво българско строителство, построено от поредния *** крадец на тройно напомпана цена. Не, той си е купил най-доброто с гледка към Айфеловата кула (от 3000км) и на тройно по-ниска цена отколкото ще струва догодина. Ами честито Бай ***.Аз със спестения милион нямам никакво намерение да храня мафиотската гилдия, ще обикалям света, ще се радвам и няма да бързам да се връщам.

141

Гдг

преди 1 година

А защо не разгледате следния сценарий? Спестил 100 000 лв, инфлацията му яде 20% за това решил да закупи апартамент за 175 000 евро. Разликата в цената и спестените средства я компенсира с ипотечен кредит. В следствие на задаващата се глобална рецесия и повишаването на лихвите, цените на недвижимите имоти тръгват надолу, а ипотечния кредит нагоре. Какво правим в случая? А? Ако остане и без работа, в резултат на рецесията? Купил е имот под въздействие на паника и го продава в истерия!

140

Анонимен

преди 1 година

"Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания..." - Да, не висчки сме Франсоа, който е на 6 колена от бринаското краслкосемейство и нямам десетки милиони, но МАМКА МУ, дори и да 20000 лева да имам, не искам да ги губя. Ти, каот си супер-дупер чок гъзарин, да си жив и здрав!

139

Анонимен

преди 1 година

радвайте се при проточващата се война в свободните ви жилища ще настаняват бежанци за тях сте работили да ги купите те ще ви благодарят

138

Анонимен

преди 1 година

Радвайте се, цените на хляба се вдигнаха 20%, а на апартаментите ви 100%. За догодина ще можете спокойно с парите от панелка в Люлин да си купите апартамент където искате из Европа

137

Антонимен

преди 1 година

90% от живеещите във капитализъм вече не го искат . И това ще се случи до 2 -3 години. Дано доживеем до тогава .

136

До Анонимен

преди 1 година

Цените на арматурата и бетона се понижиха до нива от преди войната, но цените на имотите продължиха да растат. В момента себестойността на строителството е в диапазона 500-600 евро на кв.м. Земята излиза около 200 - 300 евро на кв.м. Т.е. при себестойност от 700-900 евро на кв.м, в момента цена под 1600 евро на кв м на зелено не може да се намери на пазара. Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания...

135

Анонимен

преди 1 година

Как точно ще поевтинеят имотите на зелено, след като всички разходи се увеличават?!? Тук форумните капацитети дават сувети, но явно не са ведяли какво става с цените на строителнитр материали, на електроенергията, на работната ръка. :-) Всеки ден цените вървят нагоре. Спад на цените няма да има, освен ако не направят хиперинфлация и не се махнат 3 нули. :-)

134

Експертът

преди 1 година

По-голяма глупост не бях чел!

133

Марк

преди 1 година

Може би ви е направило впечатление, че обявите на строежи във Фейсбук се увеличиха драстично през последния месец. Ако си продаваха толкова добре апартаментите, щяха ли да имат нужда от толкова реклама? Човек, който в момента обмисля да си купи апартамент на дупка в комплекс с 200 апартамента, трябва да е напълно луд... Да не говорим, че да платиш 2000 евро на квадрат за нещо, което е струвало 800-900 евро да се построи е безумие.

132

Георги

преди 1 година

Ако в момента си решил да купуваш имот, по-добре изчакай 3-4 месеца и ще го купиш с 20% по-ниска цена. В момента продажбите на зелено са напълно замряли и строителите дават без пазарлък 10% отстъпка от обявената цена. Скоро отстъпката ще стане двойна.

131

Бай Иван

преди 1 година

Банкерите се превърнаха в новите дилъри. С години захранваха населението с евтини кредити и когато огромна маса от хора се закачи на въдицата, започват да вдигат лихвите. Само 1% вдигане на лихвите при над 50 млрд. лв ипотечни кредити е над 500 млн лв годишно допълнителна печалба. Дори от наркотици не се правят подобни печалби... Трябва да си напълно невменяем ако в момента изтеглиш Ипотечен кредит, за да купиш апартамент с цел отдаване под наем.

130

Анонимен

преди 1 година

в момента всички нови строителства бързат като за края на света! Строи се понякога на 2 смени, пари има много но трябва да се стигне до акт 14 бързо за да хванат още малко канарчета с евтини (засега) кредити, които да подпишат предварителните договори!

129

.....в някакво село,

преди 1 година

но след като завършил висше, дори не помислил да се върне там. "Забременил" набързо колежка с половин глава по-висока от него, не отишли и в нейното родно градче, а останали в София.Хранят ги родителите и на двамата, живеят на символичен наем у възрастна роднина разчитайки да я наследят, но окото на колегата е в чуждата паница. Защо внучката получава наготово маломерното жилище, което бабата и дядото са купили работейки и пестейки? И балонджиите тук искат някой да строи, пък да им го даде на тях

128

Злобните миНапомниха

преди 1 година

една случка в офиса ни. Починаха един следдруг бабата и дядото на колежка, която беше вече почти на 27 г. Два месеца след това тя се премести в гарсониерата им и се равдаше, че предстои да се съберат с приятеля й, а напролет да мислят за сватба. Дотогава беше живяла в двустаен преходен апартамент заедно с родителите си. Щом излезе от стаята, един неприятен тип занарежда: "Е, не е справедливо! Аз с жена и две деца под наем, а тази е вече с два апартамента!" Този същият си има двуетажна къща на