72

Реалист

преди 1 година

"за да започнат и хората да се грижат" -- в Бг народът разбира само от ритник, ама демокрацията не е съвместима ( уж ) с товаи ще си остане мръсно още много дълго време. Глупостта се лекува само чрез смяната да 2-3 поколения, а на Балканите - с 5-6..

71

Анонимен

преди 1 година

Изпушването на една цигара замърсява с фини прахови частици повече, отколкото един движещ се автомобил с ДВГ замърсява за половин час. Всичко това бледнее пред една печка, която замърсява колкото стотици или хиляди автомобили, в зависимост какво се изгаря в нея.

70

Анонимен

преди 1 година

Пак ни лъжат. В София наднормено замърсяване има само с фини прахови частици (ФПЧ) и то само през зимата. Когато има наднормено замърсяване с ФПЧ, основният замърсител е отоплението, а всички останали причини взети заедно имат незначителен дял. Вторият по големина замърсите са неизмитите улици, които причиняват 24 пъти по-голямо замърсяване от автомобилите (тролеи, автобуси, камиони, леки коли).

69

Анонимен

преди 1 година

Нали имаме еко стикери, но се оказа те били за украшение и реално на прегледа не се измерва замърсяването на автомобила а според талона/годината му се определя категорията. Освен това дори и за 5 минути само до магазина да излезна с колата винаги има по един който пуши като за световно и по някой друг рейсър който шари по лентите или изпреварва в насрещното.

68

Трябва

преди 1 година

Трябва да се върне всеки, кой откъде е и ще се оправят нещата. Да си цапат там, къде са се родили. Нали ги виждам тук в Поморие, расхожда кучето и не му събира, слагат туби да си пазят ва улицата паркоместа, селяни големи.

67

Анонимен

преди 1 година

Няма как да сме бедни и чисти едновременно. Истината е, че сме бедняци. Не малка вина за което имат и нашите западни приятели, които така загрижено ни критикуват.

66

Край

преди 1 година

Средната скорост в София е 14-17 км/час. София има три пъти повече коли от сравними нормални градове. Без всякакви изисквания за катализатори филтри и пр.Не сме избирали кмет за да го обичат всички - да се взема в ръце и да почва да управлява града. От мрънкяне по телевизора файда няма.

65

2 X 1

преди 1 година

Не е София, Перник е !!

64

Някой

преди 1 година

Замърсеният въздух намалявал "трудоспособността", и щяло да доведе до намаляване на БВП с 13 % ??? А бе вие майтап ли си правите с нас ? И как го изчислиха? Истината е , че въздухът в София е далеч по-чист от преди! Само в Метрото пътуват по половин милион на ден! Истината е , че някои топят София за да се забранят по-старите коли да влизат в Центъра, и половин Софиянци да не могат да стигнат жилищата си. Да се вдигне бунт, и а дано успеят да гътнат един от най-успешните кметове на Столицата !

63

Емили

преди 1 година

Важното е да забранят тротинетките.

62

Брахмапутра

преди 1 година

Колега, тъй като медитирам по 23 часа на ден на върха на Витоша и следя случващото се, Ви го казвам от първо лице

61

Анонимен

преди 1 година

Хората които имат акъл отдавна се изнесоха от София. Аз го направих още през 2007г. Още тогава осъзнах че този град не става за живеене и ще става все по лошо. Мръсотия, скъпотия, престъпност....защо да живея там? Kогато се появиха първите достъпни видео разговори, и програми като Skype тогава осъзнах че бизнеса мога да го управлявам от всяка точка на света.

60

Анонимен

преди 1 година

До Брахмапутра - Били от " най-долната каста " и горели ***'ми ! Ще ги горят я , в цивилизования свят на това му казва РЕЦИКЛИРАНЕ (сиреч употреба и за други работи ) . апък и Вие защо сте се покатерили в по-горната каста ?! Ако си бясхте стояли на ниското нямаше да страдате !

59

Анонимен

преди 1 година

Това е лъжа.Преди години от балкона на блока трудно се виждаше Витоша. Телевизионната кула на копитото не се виждаше.Сега всеки ден се виждат подробности от планината ако човек се взира може да забележи дори туристи ако дрехите им са ярки.кулата на копитото се вижда много добре останах учуден всъщност колко е голяма.така че тия еколози могат да го подухват. ...бастуни. единственото лошо е че непрекъснато отсичат дървета.

58

21-в още не е минал

преди 1 година

До ЧУДО 21-в - Излизаш на терасата не се диша , влизаш и бързаш да затвориш да не излезе чистия въздух , ама пък сина ти задимил с трева , щерката се ухила от Райски газ , жена ти те гледа в ръцете за пари , а по телевизора говорят само за инфлация ....и т.н. !

57

Брахмапутра

преди 1 година

Кафяви хора от най-долната индийска каста горят *** - над 60% - няма проблемХората карат коли в смога вместо да ходят пеша и да го дишат - 15% - нека да ги накараме да го дишат и да им забраним колите хехехе

56

Анонимен

преди 1 година

До Аз ще кажа - Като се топиихме на нафта, не миришеш толкова, кой каквото да ми разправя.

55

Анонимен

преди 1 година

До ..... - Съболезнования за майка Ви!

54

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 61 - Аз съм си добре с главата, ама намери ми евтино жилище и ще го купя. И да, ще пазя! Ще карам основно колело из града и ще взимам градския.

53

Анонимен

преди 1 година

Един от най-мръсните , но "за сметка" на това и от най-скъпите откъм жилища ?! Българино , много си зле с главата !