Снимка: Istock

Продукти:

  • 400 г сварен боб или готов от консерва
  • 1 супена лъжица лимонов сок или повече
  • 1- 2 скилидки чесън
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 3-4 супени лъжици сушени домати в зехтин
  • няколко листа пресен босилек
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В блендер или кухненски робот комбинирайте боба (който сте отцедили от консервата и изплакнали в гевгир), лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер. Докато се смилат, ако уредът ви позволява, бавно наливайте зехтина, ако няма такъв отвор, постепенно го добавете. Следва да добавите доматите и босилека. Смелете за още няколко секунди и редуцирайте на вкус подправките. По желание може да сложите разядката за няколко минути в хладилник или да сервирате веднага.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase