53

Т. Пацирева

преди 1 година

До АнонименИ Вие не сте кой знае колко грамотен. Между "по" и прилагателното след него се поставя тире. Пише се "иЗключително".

52

Анонимен

преди 1 година

Като чуя и/или прочета думите тебЕ, менЕ, незнам, напримерНО, в предвид, на предвид, сАжЕлявам и много, много други. Запетайката да се поставя между ТАКА ЧЕ или САМО ЧЕ покозва, че масово населението слуша чалга и не чете книжки. Пък и учителите по български език не изискват кой знае колко от учениците.

51

Magister dixit

преди 1 година

Затрудняват ги много неща, а и доста хора.Едни от тях са полуграмотните журналисти, а други са полунеграмотните политици.От гл. т. на езикознанието това е варварската ,,реформа" на правописа,извършена през 1945 г. -- безродническо посегателство срещу свещения български език с цел постепенно да се доближи до руско-съветския правопис. По подобие на лениския правопис са премахнати буквите за ятовта гласна и за голямата носовка. Утвърден е условен правопис на краткия член и на някои глаголни форми.

50

Вера

преди 1 година

Погледнете си платформата edu.mon. Колко правописни грешки има, а е създадена от МОН . Професори, доценти - полуграмотни. Девет буквара за първи клас, одобрени от МОН. Ненужни, но платени от нас , данъкоплатците.

49

Анонимен

преди 1 година

До 53 Петко Младото поколение е исключително неграмотно. Образуванието в последните 30 години за нищо не става. . . . . . . . За да си по интересен трябва така да започваш:МладУто покуление е и3ключителну неграмотнИ. ОбраСуванието в послеТните 30 гУдини за нищУ не сДава. Разбира се фсичку е идна митафора, ама началото трябва да е в редакцията!

48

Анонимен

преди 1 година

Съвсем добре си пишат хората. Основният проблем НЕ са правилата, а словореда. При грешка там може много да се промени смъсъла на казаното. :-) Особено журналистите, за да се правят на интересни праскат заглавия с уникален словоред.

47

Петко

преди 1 година

Младото поколение е исключително неграмотно. Образуванието в последните 30 години за нищо не става. Радвам се че заварших очилище и вишо във годините на лошия комунизъм.

46

Анонимен

преди 1 година

"тия от ЧетириДесет и четвърта съсипаха бг езика с русизми и други правила"---------- Понеже явно живееш на Луната, положението в момента с англицизмите е 5 пъти по-лошо. Ама не ревеш за това.

45

Анонимен

преди 1 година

Съсипахте образованието и после защо, българина е неграмотен, защо няма квалифицирани кадри, защо няма никакви кадри, защо пак ГЕРБ е първа политическа сила, Ами то нещата са свързани.

44

Taq

преди 1 година

Teroristka otnovo pravi atentati

43

Kak

преди 1 година

Koi 6am6ala deto me zapla6vat s razchekvane

42

Анонимен

преди 1 година

Ако всички пишат грамотно и са умни,и можещи,кой ще работи в полицията питам аз? Кой,кой?

41

Анонимен

преди 1 година

тия от ЧетириДесет и четвърта съсипаха бг езика с русизми и други правила, и сеа нема оправия! а начлните даскали са най-неграмотните пенционери и подобни ***! наблега се на изразително четене, учене наизус и краснопис! на даскалите в начлните класове да се създаде нова методика, която да даде резултат. И на на вишиштите на всяка цена! Учи мама, та да не работиш! бг остана без квалифицирани работници, със псевдо вишисти - пълна катастрофа. мноо важно кат си неграмотен, ако си квалифициран ..

40

Чудесна инициатива

преди 1 година

Крайно време е да престанеме да приличаме на англоезичните, пословични с неграмотното си писане.

39

Анонимен

преди 1 година

Прекрасното образование след 89та му пречи на българина

38

га читеш

преди 1 година

куминтарити ши ти стани ясну

37

Анонимен

преди 1 година

Това е световен проблем, надали е само у нас. Интернет и технологични поколения, колко книги са прочели мнозинството - вероятно са прочели някоя в училище. Нищо чудно Бойко да е прочел една повече от съвременните младежи.

36

Анонимен

преди 1 година

Някой може да пробва да обясни на мисиркавите, че не се пише "напът", а "на път".

35

Anonimen

преди 1 година

Явно не но е толкова труден езика работя в Англия основно с българи но има и други успяхме да научим един бразилец да говори български и един суданец

34

Анонимен

преди 1 година

Издигането на простотията в култ помага да има толкова неграмонти хора.