17

Пари-само за богатит

преди 1 година

В съдебната система, къде има огромни, незаслужени заплати, се плащат по около 160 000 лева за пенсиониране. Тоест ако прокурор от ВКП се пенсионира получава 160 000 лв-20 заплати по 8000 лв. Значи-за бедните няма пари за подпомагане, но в отрупаната с привилегии съдебна система има по 160 000 -при пенсиониране. А да-и се плащат ежегодно по 3000 лв безотчетни пари за дрехи. При наличие на огромни заплати. Но за бедните-пари няма.

16

до 14

преди 1 година

Еми вие там пушки нямате ли бе?!Какво чакате?!Как да се спрат тези далавери?!

15

Пари-само за богатит

преди 1 година

Финансова подкрепа-само за богатите. Спомнете си как държавата раздаде пари на туристическите фирми, за да бъдат върнати на клиентите, за нереализирани пътувания по време на ковид-а. Пари на клиенти не бяха върнати, а парите.подарък, си останаха за фирмаджиите. Или как беше намален ДДС за книгите, зените не спадната, а ДДС-те остана при издателите, съвсем не бедни хора. Същото и при заведенията.

14

Анонимен

преди 1 година

Не бе,то и на запад подпомагат фирми,ама тук няма журналист,който да разрови и да се види на кого дадоха и после кой отнесе актовете от НАП за да си ги вземат обратно.Има фирми и фирми.Не си ли от техните гориш!!!!

13

Пари-само за богатит

преди 1 година

Спомняте ли си как, през 2008 за по 5000 лв бяха "продавани" парцели в кв Черно море на несебър. Оказа се,че тези парцели бяха давани на богатите, уж като крайнонуждаещи се-ама по документи. нито един беден не получи парцел, а парцелите бяха давани на богаташи, за без пари-примерно за 5000 лв, при пазарна цена 100 000 евро. Виждате-подпомагането е само на богатите.

12

Анонимен

преди 1 година

Време е да преминем открито към латиноамериканския модел на пазарна икономика, където държавата се грижи за богатите да не обеднеят, а населението живее в друг, паралелен свят на мизерия и осигурява почти безплатна работна ръка. Наш модел на развитие трябва да бъдат либертарианските държави като Индия, централноафриканските държави, латиноамериканските държави.

11

Пари-само за богатит

преди 1 година

Пари-за богатите, за бизнеса има. За бедните-не. Богатите винаги купуват с 20 процента по-евтино от бедните, защото си теглят ДДС-то като данъчен. И коли, и храна, и ток-всичко за богатите е по-евтино, защото си теглят ДДС-то. Дори и да купуват за лично потребление, купувач е формално фирмата им, и за богатите всичко, ама всичко е с 20 процента по-евтино.

10

Анонимен

преди 1 година

А това да даваш пари на калпак на всички които се наричат "работодатели" как се нарича бре другарю "икономист" Ганев?

9

до 5

преди 1 година

От части си прав,но не за всичкия бизнес.Само за свои фирми дават помощи.Ако дадат на други следва проверка от НАП!Сещаш ли се?!Има честни бизнеси,които си плащат чинно сичко и няма помощи за тях.Недей да мислиш,че за всички.Иначе за населението си прав.

8

Анонимен

преди 1 година

Вместо да се занимават с глупости и харчове да затворят борсата за ток, да разкарат ненужните посредници, които незнайно защо наричат търговци и да почват довършването на Белене. За газа, да се обърнат към само към производители, които са готови да доставят суровината само по петролната формула, без тесните евро измами наречени "спот пазари" TTF и виртуални сайтове за търговийка на финансови деривати. Това е решението... А че ЕС щял да ни глоби... Голяма работа. Да вземат на босия цървулите....

7

Анонимен

преди 1 година

1. Ще дадем държавни пари на бизнеса. 2. Ще дадем държавни пари на богатите. 3. Ще дадем държавни пари на партиите. 4. Ще дадем държавни пари на обръчите от фирми. 5. Стига сме давали. Безумен социализъм е да даваме пари на всички. На пенсионерите и работниците няма да дадем, защото сме капиталисти, десни и либертарианци. Ще ги пратим на свободния пазар на ток.

6

Анонимен

преди 1 година

Конституцията (ако още означава нещо) не допуска дискриминация на българските граждани основани на обществено или имуществено положение. Ако ще се дават помощи, то следва да се дават на всички. Така е справедливо, логично, а и лесно за администриране. Не може да даваш на едно семейство помощи за газ, а на друго, което имало "допълнителни доходи" да не дадеш. И кой ще се занимава да проучва семейство по семейство, човек по човек данъчните им декларации, за да ги установява тези обстоятелства.

5

Анонимен

преди 1 година

Не, Ганьов. Градим социализъм и комунизъм за бизнеса и богатите, а за населението градим див капитализъм. Бизнесът под носа ни строи комунизъм за себе си чрез субсидии, безплатен ток и газ, ниски данъци за него, а вкарва населението в свободния пазар на ток и газ и ограничаване на доходите му. България е социална държава за бизнеса и богатите, крайнодясна за населението.

4

Анонимен

преди 1 година

И кой дава на всички?Като ме затвориха за ковид 2 години една стотинка не ми дадоха от тази държава-ФАКТ!Обаче Али - бегащият иска още!Сега вдигнаха двойно пелетите и пак за мен няма компенсация.Обаче се говори за тези дето се топлят на газ.Е до кога бе?!

3

Анонимен

преди 1 година

Гешев ако махнем всичко ще се оправи

2

!!!

преди 1 година

БСП не изпитват притеснение от големи дефицити и повишаване на дългови нива.ПП също, *** нещо никаква дума за тях :D

1

Анонимен

преди 1 година

Затова си раздават само на тях