78

Анонимен

преди 1 година

а урук хай , които отидоха там, какво правят, мъдобаранье ?

77

Анонимен

преди 1 година

Висока цена на енергийните ресурси, сорошните проблеми с доставките от Китай и изведнъж се вижда, колко силна е немската икономика, ако някой не я помпа с евтини продуукти и ресрусри. А и работниците - ами вие им предлагаата 1800 евро заплата, след таксите му остават 1200 ... а на помощи взима 1100 + екстри. Чакай да ти работи. 2020-а, потока на нови емигранти се секна, а старите знаят чалъмите.

76

Анонимен

преди 1 година

Е, как да нямат кой да работи - нали си внесоха няколко милиона афганистанци и сирийци! ? Или те работят пълнене на тоалетни чинии??

75

ПЕДАНТИЧНО

преди 1 година

ХАЙДЕ-ХАЙДЕ 380 000 ПРИ НАСЕЛЕНИЕ НАД 80 000 000 И ВЕРОЯТНО РАБОТЕЩИ 40 000 000 ДАВА 0,95% НЕДОСТИГ ИЛИ ВЪВ ФИРМА С 1000 БАЧКАТОРИ НЕ ИМ ДОСТИГАТ 9-10 РАБОТНИЦИ. ГОЛЕМ КАХЪР...

74

Крети

преди 1 година

Истината е че описаните фирми напускат Германия заради цената на Газта и статията е написана така зада не злепостави ***.ло.ум.ното немско правителство.

73

Анонимен

преди 1 година

Как става това, не разбирам. Хем населението на Германия се увеличава постоянно, хем производството се автоматизира и все по-малко човешка намеса е необходима, в същото все повече кадри липсват! Кък стаа това???

72

Анонимен

преди 1 година

До Х417- Личи ти, че не разбираш много от "роботиката".

71

Анонимен

преди 1 година

Значи хем аутсорсвате навсякъде по Света, хем ревете, каот квалифицираните специалисит не тичат с 200 към вас, зада бачкат в чужбината ви, хем отказвате, да квалифицирате други хора.

70

Х417

преди 1 година

Като либерастите си заминат и се промени парадигмата ( капитала СЪЗДАВА нарочно безработни за да "бере" евтини работници), решението ще се окаже много просто както винаги. Гарантирани средства за живот на всеки, а който иска нещо повече си работи и взима много НАД другите. Естествено за да стане това, роботиката трябва да навлеззе силно и веднага навсякъде .

69

Джери Бадалуна

преди 1 година

99% от предприятия и фабрики са в ръцете на евреи,а те както е известно са циции и никой не иска да работи за тия....

68

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 72 - Братле, малко са. Преди месец, бивш работодател, за когото работех като готвач, в кухня, в която предизвикатеслтвото беше, да не заспиш от скука, със сравнително добро заплащане, храна и договри, ми звъни да ми се моли, да намеря хора. Ако беше преди 5 години, казвам ти, само спменавам на няколко познати и ако не те, то до половин час ще ми намерят няколко човека. Сега питах 15 парчета ... йок. Никой не иска. Всеки си има работа, нови хора нямало.

67

Анонимен

преди 1 година

E, как така няма работници? Що индженери и астрофизици посрещнаха с мечета, па ся...

66

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 70 - Проблемът е от няколко години. Просто доскоро хората бяха "достатъчно", ама намаляха. Преди за позицията на мияч отнемаше точно 20 минути, преди да почнат първите каднидати. Спокойно за ден имаше по 30-40 души. Днес за 20 дена, ще имаш 6-7 души, ама като почнеш да ги разпитваш, то единия вече работил някъде, другия имал работа, ама проверявал, дали не давали повече и ако случиш на читав и свободен си е късмет.

65

Анонимен

преди 1 година

Не е пробелма в кадрите, има. Ноо центие не енергията са високи и вече не могат да са конкурентни на пазара, ако продават на себестойност. Пропускат да пишат, че и много изнасят производство там където има и са евтини суровните. Още не мога да разбера, как индустриите се връзват още на правителството, а не са скочили? Какво толкова са им обещали..

64

Анонимен

преди 1 година

ЕС ни даде тоалетна хартия и банани, мерцедеси и беенвета и да можеме да бегаме на запад, а Русия само москвичи и текезесета.

63

Анонимен

преди 1 година

Как до миналата година имаше работници, а сега няма? Да не би да се има в предвид, че газчицата поскъпна драстично и не е рентабилно да се работи?

62

69

преди 1 година

До 68 - И допълнение ще кажа, че и за доста нискоквалифицирани позиции няма хора. Посто помощите са далеч по-добър ваиант. Работиш 4-6 месеца, "разболееш се" полоовин година, и я гле - събрал си достатчно, за да отидеш на борсата! И дкато си на борсата, пак ще се разболееш. После ще отидеш на курса за преквалификация, който е правен за хора, които не могат да броят до 10 ... и ще цуцаш 2-3 години, след което повтаряш прцеса. Кой нормален, ще ти работи постоянно тогава?

61

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 68 -Това се случи, когато обществото като цяло започн да изисква по-малко от учениците и студентите си. "Оставате децата, да бъдат деца!" е добър съвет за тези, които притискат малките, да учат неща, които са за 5-6 години над възрастта им, но абсолщтно ужасен, когато кажем, че "тормозим" детето с това, да прекарва 10-15 часа на седмица в писане на домашни. А за университетаа, не ми се говори - нивото няма нищо общ с това, което беше преди само 25 години.

60

Анонимен

преди 1 година

Гладът за квалифицирани кадри е огромен по света. За жалост, нашият емигрант в 99% от случаите е берач на малини, кофражист, чистач или шофьор. От такива икономиката отдавна няма нужда, затова и заплащането там е 30-40 пъти по-малко от квалифицирания труд. Същото и у нас, прочее. Ще се избият 1000 за обява за склададжия, а в ИТ сектора има по 0.7 души за позиция.

59

Анонимен

преди 1 година

ЖИВИ ДА ГИ ОЖАЛИШ НЕМЦИТЕ, НЕ Е ЦЪФТЕЖ КАТО В РУСИЯ...