25

Анонимен

преди 1 година

Подигравка, за хора, които се грижат за здравето и живота ни.

24

Анонимен

преди 1 година

Преди 13 години напуснах България и това беше най-умното нещо , което съм правил. Тогава вземах най-много 680 лв на месец. Сега като лекар- специалист в западноевропейска държава в държавна болница печеля по 7500 евро на месец основна, без дежурствата. Не стойте в България, учете езици и заминавайте. В България не ви ценят, не ви уважават и не ви плащат.

23

Арнолд Шварц е негър

преди 1 година

Знаете ли, че по закон управителите на болници са длъжни да ви изплатят само основната заплата. В повечето болници основната заплата е 900 до 950 лв. В някои даже е 760.Върху тази заплата се начислява процент трудов стаж, специалност, нощен труд и т. н. ДМС, т. е. пътеките са по негово усмотрение, да това е закон представи си. Пълен феодализъм. Така аз за пълен месец работа, без да съм излизал в отпуска, като титулярен хирург с 10 г. стаж след специалност, получих 980 лв. чиста "заплата".

22

Анонимен

преди 1 година

Заминавайте в Европа, не стойте в това гето!

21

Арнолд Шварц е негър

преди 1 година

Хора, имаме лекарски съюз-най мастийската организация на света. Това те са го договорили след солиден рушвет, разбира се! Важното е GP-тата да са добре, да продължават да им падат кюфтетата от небето.

20

Арнолд Шварц е негър

преди 1 година

2000 лв. за лекар специалист, с все дежурства, спешност и операции. Фелдшер, разбирай GP, неграмотен регулировчик на гара разпределителна, дето единствената му работа е да праща хората на истински лекар-8000 бона.

19

Млад лекар

преди 1 година

Преди 4 години когато започнах работа първата ми заплата беше около 1000лв чисто,сега е 1600лв чисто. Как да живееш и да специализираш и да се развиваш,като курсове,учебници и прочие са изключително скъпи. Един учебник може да струва спокойно над 200 300лв. Е каква мотивация да има един млад лекар се пита в задачата ??

18

Анонимен

преди 1 година

Отново безсрамни нагли лъжи.

17

няма

преди 1 година

Бреди време бях писал в един форум, че съм лекар и вземам 1400лв заплата и не ми повярваха! Разправяха как лекарите в БГ навсякъде земали по 10к лв заплата! и се чудя де са сега онез дето го писаха това!? да кажат как лекарите вземат и по 20к и по 30к!

16

Анонимен

преди 1 година

Ами аз съм лекар. И ужасно се засрамих, когато един 30 годишен набор пред асансьора на болницата ми пробута в ръката 50 лв. Смачкани. Ами това е дъното. Даже не разбрах какво става. Даже минерална вода не ти продават без касова бележка.

15

Анонимен

преди 1 година

Касиерката може ид а не работи по- малко, но за тази позиция не се изисква специално образование и умения.....за лекар всеки знае колко се учи и каква отговорност и стрес поемат. За съжаление има и шарлатани, но и свестни, дано са живи и здрави..

14

Анонимен

преди 1 година

На който не му харесва да е лекар - да си намери друга работа. Масово в болниците взимат пари на ръка. Ей как изразително те гледат в ръцете да им дадеш нещо - и то е да получиш човешко отношение. Не мога и да не спомена, че в Майчин дом София - нямаше погледи за пари, отношението беше толкова човешко, че съм възхитена. За всичко имам фактури.

13

Анонимен

преди 1 година

Нали разбирате, че той не плаща данъци. Взима ти 50 кинта и те са си чисто негови. Да, ама аз плащам данъци и не ми е безинтересно. 2000 лв заплата е само фиктивно. Иначе той взима 200000 и грам не плаща на държавата. Естествено селските доктори не са така, ама я се поинтересувайте от тези в Пирогов, ВМА и МВР болница, примерно Това е професия като всяка друга.

12

Анонимен

преди 1 година

Да не забравя и друго-не получих дори касова бележка. Заплати ще получавате, когато почнете да се отчитате. Нито зъболекар ми дава бележка за сумите, които е взел, нито лекар. Ай сиктир, бря

11

Аз

преди 1 година

Според мен всички да се махат от БГ. По-добре да нямаме лекари, учители, учени. Нека останат само таксиметровите шофьори и диларите в тая страна - да се избият помежду си и да се свършва. Аз надежда не виждам. За бога, вижте политиците - там са от *** нагоре, преди 100 години тези щяха да са в най-добрият случай ратаи - сега са цветът на нацията - най-ученият от тях не може да се сравни по култура със завършил килийно училище. Трагедия.

10

Анонимен

преди 1 година

Върнете системата отпреди 30 години. Болниците не бива да са търговски дружества. И ми обяснете защо дадох 2 бона за пирони на счупен крак като се здравноосигурявам откак се помня. А също ми обяснете защо дадох пари за престой като че съм на хотел. А да, и за гадската храна дадох.

9

ivan

преди 1 година

До Анонимен2000лв е бруто. Със стажа, моята съпруга получава 1600 нето. Сметнете си за 22 работни дни какво се пада чисто на ден.

8

до 7

преди 1 година

5 бона си мислиш, че са нещо ли?! 5 бона са 2500 евро... Взимат ги студенти в западните компании вече. И аз имам много приятели лекари и работят на 3 места, за да докарат толкова, колкото аз за 2-3 часа на ден в ИТ сектора. Ами, жалка картинка е. Един лекар би следвало да взима минимално 1.5 средни заплати у нас. В София СРЗ е 3000лв. (реално е много повече заради сивия сектор, включен в статистиката), значи минимум лекар би следвало да взима 4500.

7

Сахар

преди 1 година

Лекарите около мен са едни от най-богатите хора, които познавам.Най-скромните работят по 6 часа в държавна болница и после приемат в частни болници/кабинети.Не падат под 5 бона на месец чисто.

6

Анонимен

преди 1 година

Абе във Велимотърновска област зная 3 лечебнизаведения които не да изпълнили заложенотп от Салчо