23

Анонимен

преди 1 година

Че македонизма си е фашистка идеология. Бил фашист а се борел срещу фашистка идеология.

22

Анонимен

преди 1 година

Нали в Македония се радваха, когато Симеон Сакскобургготски се завърна в България и го приветстваха?

21

Анонимен

преди 1 година

Долни еничари, забравили род и родина.. няма лек за това.

20

Анонимен

преди 1 година

"да гласуват за проруските партии на тези избори?" - А кой ви гарантира четези избори бяха честни и демократични? Да не би някой от тук пишешите лично да е броил хартийките от машините, че дасте сигурни че не са ни изиграли? Кой организира тези избори - най-русофилското правителство, което някога сме имали. Който брои бюлетините - той печели изборите.

19

Анонимен

преди 1 година

Македонците да ги оставим, ами тук проблема са русофилите? От къде се пръкнаха в България 360 000 русофила за няма и месец за да гласуват за проруските партии на тези избори? Възраждане преди 2 месеца едвам събираше 200 човека на най-големите си протести в столицата и то след като ги бяха докарали с автобуси от провинцията. Това е пропагандна атака на Москва, която се опитва да се меси във вътрешните политики на България.

18

Tozi

преди 1 година

Като не искат Цар Борис III да го прекръсим на Гоце Делчев Български

17

Анонимен

преди 1 година

"много българи по онова време желаят автономията на Македония" - Едно е да се създаде автономна държава, а съвсем друго е да се измисли нова нация с измислена история, отричаща произхода си. Все едно да се създаде източноруменлизъм и нов народ източнорумелийци, само защото е отделна държава от княжество България.

16

Турист:

преди 1 година

Тия знаят ли колко са гнусни и прости? На македонец "фандък" - НИКОГА! Само газене. От друго не разбират тези бок...у.ци.

15

Анонимен

преди 1 година

Кралска Югославия се нарича Кралство на сърби, хървати и словенци. Няма македонци в тази държава. Областта Македония е в границите на Сърбия от 1913 до 1941.

14

Милост няма да има!

преди 1 година

Много интересно ще стане, когато изгори Кремъл и титовите из.чадия- коминтерновци ще трябва да се укриват от ударите на българският закон. И в България има много коминтерновци за укриване...

13

Ддд

преди 1 година

Тогава албанците да си открият клуб "Енвер Ходжа", и макета ще са щастливи.

12

Анонимен

преди 1 година

Макетата би требвало да знаят, че никога не е имало нация македонци, дори през Филип и сина му Александър Велики, те са си били етнически гърци :))) За област Македония разбирам, но тези сърборизирани неандерталци да се нарекат нация........това е смешно :)))

11

художника

преди 1 година

"Македонски борци, антифашисти"??? Хахахахаха...... "партизанинът- комарджия" Душко Наумовски убива приятелят на баща си- българският фашистки окупатор Петър Колев, който пък е родом от Смилево. С това се приключва партизанската война против "окупатора". Хахахахаха..... Големи герои били тия партизани.

10

Анонимен

преди 1 година

Македонизмът е югославска идея, която започва реално след ВСВ. Преди ВСВ областта Македония е в Сърбия и се нарича Южна Сърбия. Те са окупирани от Сърбия.

9

Анонимен

преди 1 година

Хмх

8

Анонимен

преди 1 година

"Какъв борец против македонизма е Борис? По негово време нямаше македонизъм" - много българи по онова време желаят автономията на Македония. Това Македония да бъде разделяна е саксоно-руска идея. Ако прочетеш междусъюзническия договор от 1912 ще видиш, че Македония по изришно настояване на България е трябвало да бъде автономна държава. Слаби познания по история Коларов, ама такъв е живота като не търсиш автентични исторически източници, а вярваш на учебници писани от англо-саксони и руснаци.

7

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Значи макетата си имат цар Самуил и после.......къде свършва макешката история :))) Това е най-смешния се самоопредилил според сърбетата "народ" :)))

6

Анонимен

преди 1 година

До 3 - не си наясно с историята защото четеш англо-саксонски учебници. Ако искаш да разбереш истината за македонския въпрос те съветвам да потърсиш книги от издателство "Хемусъ" от периода 1918-1930г. На мен лично най-описателна ми се струва една издадена от Македонското освободително движение - Македонкиятъ въпросъ въ чужбина на Хр. Ал. Божковъ от 1923г.

5

Христо Христов

преди 1 година

Всички нормални хора мразят кобургите.

4

Анонимен

преди 1 година

Абсолютно никой не се интересува от макетата и те почват да ни дразнят, може би за да се почувстват значими :)))) И какво по дяволите е това македонизма, некаква нова религия лие ? :)))