26

Анонимен

преди 1 година

А да помолим родителите д адофинансират? Какво искаме? 200 лева за хран на дете на месец? 9 месеца в година, 1800 лева отгороре? 60000 ученика на набор, 12 клас - честито! Милиард лева на година!

25

....

преди 1 година

Всяко трето било със затлъстяване??Ами тези калории трябва и малко да се изгарят с малко спорт.Или ако си благословен с бърз метаболизъм и нищо не ти се лепи си ок.

24

Анонимен

преди 1 година

До Аре стига глупости - "Демонизираме" прекалените количества сол, както и прекаляването с E621, познато като мононатриев глутамат. "Сурови зеленчци" можеш да си ги ядеш винаги. И има разлиа между "непременно месо" (ах каква си драма ...) правилно хранене. Дори солътт да не е проблем (а е в днешно време), остават обасни ми, как хлябът масово стана сладък - все едно ям блат за торта, особено тоя евтиния, отстерен, дето го дават на децата.

23

Аре стига глупости

преди 1 година

Мазнините са неизменна част от храната на човека! Нищо лошо няма в запръжките! Ако е със свинска мас, още по добре. Филия намазана със свинска мас и глава лук е великолепна закуска. Демонизирате солта? Аре опитайте една седмица без сол в менюто и да видим какво ще ви се случи с електролитния баланс! Сурови плодове и зеленчуци не е лошо, но УМЕРЕНО - два път седмично, не повече. И месо - непременно месо! Изграждаме кости, органи, зъби, имунна система, незаменими аминокиселини трябват.

22

Анонимен

преди 1 година

До Бля бля бля - пази боже, да правиш сосбтвена продукция и да я рекламираш, като хубава, здравословна и бъгларска - Ако не мутрите, то някой "бизнесмен" ще те погне, а ако и тогава успееш да се опазиш, ще кажат, че си националист и лош човек. Смешното е, че далеч по-леви страни, като им кажеш, че е меснто и екологично чисто производство, хората веднага го взимат. Ама там са средно с по 20 кила по-леки от нас.

21

Анонимен

преди 1 година

До Albi - Това. Другото е, да заредят детето със сладки. Да си похаппва. Една ни вдигна скандал. Уча съинът си, да не прекалява със сладко. Обаче едно друго, чиято майка му дава кутия с шоколади, вафли, бонбони и локуми ... Предложило на моето шоколода. Моето казало, че не иска, защото ще го заболи корема и ще стане дебело. Това другото се раревало, обадило се на майката, а кукувицата идва у НАС, да ми вдига скандали. СИНЪТ ТИ Е НА 8, а тежи 75 кила!!! Как АЗ съм бил лош родител?

20

Бля бля бля

преди 1 година

"Данните са на СЗО..." хм,загрижили се! Продажните политици унищожиха икономиката ни, селското стопанство, образованието и здравеопазването по заповед на западните господари!България е разграден двор и внасяме всякакви от*ро*ви отвсякъде, включително и Окраинско зърно, без проверки и тро*вят българското население.Еероценности,сър!Господарите ни нямат нужда от нас като население,а от територия,колонизирана и разграбена,а народа държан беден и в подчинение! Това е положението!

19

Анонимен

преди 1 година

До Де да занам - А най-лооото е, че защото са БЪКАНИ със сол, захар и "още нещо", което хем те кара, да сикаш още и още, хем, защото са въглехидрати, минават през теб супер бързо, уморяваш се и не можеш да изгориш нищо, почваш да другпа мазно и след 3-4 часа си готов, да изядеш още един! Прави чудеса за стомаха, кръвообращението, сърцето, черния ти дроп и бъбреците...

18

Анонимен

преди 1 година

До Де да знам 14 - Стига си приказвал глупсит. Пицата, във вараинта в който ти я познаваш, е далеч по-полуплярна в САЩ и в Италия ти я предлагат, защото туристите са като коне с капаци и вярва. Аде се много месо, кашкавал, пие че вино, набляга се яко на зехтин, а онея си обичат и доматите. Питаш ме, какво му има на дюнера? 2000 калории в едно ядене, 75% въглехидрати, а месото, хлебчетата, картофтките и сосовете, не се правят там,а са гаден полуфабрикат, на ръба на законна

17

Анонимен

преди 1 година

"меню да съдържа супа, нещо готвено и нискокалориен десерт - най-добрият избор е плод" - Уоууу! Диетичните разбирания от 1983-а, повлияни от Арнолд ...

16

До 1

преди 1 година

Аз такива, бабо, сандвичи не ям...Между две филии, резънче салам! :(

15

Дрън-дрън

преди 1 година

А купонът тази година е по-скъп с почти 35%, като се има предвид, че и миналата пролет го увеличиха с 40%. Общо с 88% се вдигнали цената за учениците от пролетта до сега. А качеството под всякаква критика. Че те със субсидията се изравняват с цените в ресторантите по центъра на София! Това си е направо пладнешки обир!

14

Де да знам

преди 1 година

Бе пицата била вредна. В южна Италия закусват, обядват и вечерят с пица. Едни от най дълголетните в света. Какво му има на дюнера? Печено говеждо /агнешко, пилешко/, неквасен хляб и малко пържени картофки. Ама пържените картофки в Белгия са национална храна и нещо нямат проблеми със здравето като нас. В сандвича ,и маруля, и домат сложи с шунката - къде е проблема? Палмовите гадории дето разрешиха вноса им са проблем! Навсякъде са. От баничката до сиренето.

13

Анонимен

преди 1 година

Тая е диетоложка колкото аз съм хидроинженер! Мазнините не са лоши, с изключение на силно преработените транс мазнини! Лоши са последните мазнини и ВСИЧКИ рафинирани въглехидрати - сладко, тестено и т.н.!

12

1

преди 1 година

Аз такива, бабо, сандвичи не ям...

11

Анонимен

преди 1 година

Чипс, дюнер, пица и сандвичи. Захар, мазньоч и сол. За пиене - енергийни отрови и газирано. В голямото междучасие - бело, зелено или червено.

10

една жена

преди 1 година

За съжаление най-полезната и най-лесна за приготвяне храна си остава недостъпна и за децата, и за възрастните през деня, когато са на грижите на общественото хранене :) Това са суровите плодове и зеленчуци. Не е проблем да дадете на детето в училище едно киви :) Проблемът е как то да го изяде :) Преди другата храна, а не - след. Друг е въпросът, че повечето деца не са приучени да ядат сурови плодове и зеленчуци, а само захарни изделия и пържени храни :(

9

Хайде, хайде

преди 1 година

Метаболизма на хлапетата е достатъчно бърз да разгради каквито и да е храни. Спортно училище съм завършил. Който не е бил в такова училище, той не е наясно за какво плюскане става дума. Закуска, обяд, няма ден без месо, две междинни закуски и почти винаги имаше и шоколад. Гребците и борците ядяха по един хляб със супата си. Ама като те издрънчат с двуразовите тренировки /понякога и триразови/, всичките ти калории се изпаряваха. Оправете им спортните игрища на хлапенцата!

8

Асан

преди 1 година

Салам народен от Кауфланд :)))

7

aнонимен

преди 1 година

A, бащите ръцете къде са ги е сложили ,жената не е многоръката Шива