19

до 33

преди 1 година

Ся, нека те светна къде живея. На село на 40км от София. Имам около 10 декара земи. Овошки, 2 парника със зеленчуци. Сам си ги обработвам с мотиката, като аутсайдерите. Раздавам на приятели, правим си партита- кеф е на село. Но това не ми пречи да си работя ИТ работа онлайн. През 2022ра можеш да работиш каквото и откъдето си поискаш. Въпрос на избор. Жена ми не е ИТ, а и тя си работи от село. Едно 90% от времето сме си на село. От време на време отиваме в града за разнообразие.

18

до 27

преди 1 година

Само да те изненадам леко. Принципал ниво консултант компанията го продава за по 1500 евро на ден. Сам си смятай колко евро на час са това. В общия случай се дели 50/50, но при някои компании 70/30 в полза на консултанта. Айде, смятай. За домашно- разгледай рейтовете из интернет.

17

до 25

преди 1 година

2022ра сме. ВСЯКА компания предлага дистанционна работа. ВСЯКА. Аз си работя от село. Друго?

16

до 23

преди 1 година

Аз ще отговоря какво е учил- вероятно информатика или подобна специалност. Там с лекота се взимат тези пари.

15

До 20

преди 1 година

Прощавайте, ама сте в огромна грешка. Четвърти курс съм- студент. Започнах на пълен работен ден в една немска компания начално за 3800 бруто. И са ми крайно малко. Амбициите са ми доста по-сериозни. Но всичко с опита и времето. Толкова дават начално навсякъде за определен тип знания. Между 2800 и 4000 бруто. Вече при хората, които нямат конкурентни знания, ето ти Лидл и склада- 2500 дават.

14

до 20

преди 1 година

В София може аутсайдерите без капка квалификация да мислят, че е много яко да взимаш 1600лв., но много добро възнаграждение в квалифицираните среди означава над 30000 месечно. Добро е около 15000. Това е моят стандарт, както и на хората около мен. Всеки според възможностите си и за какво е учил.

13

Гост

преди 1 година

в София немските хипермаркети 1500-1600 бруто или 1200-1300 чисто се смятат за много "добро" възнаграждение, а реално това е пара за половин месец за да изкараш цял трябва да се лишиш от доста неща

12

емигрант

преди 1 година

Само да ви кажа ей така между другото, не че ще се замислите, защото вие сте най-умните и най-знаещите, в Испания относно паричните възнаграждения всичко започва да се измерва от "най-ниската заплата" и "най-ниската пенсия", дали те стигат за разходите и прехраната, а не от средната ! Така е във Франковата "фашистка" Испания, човекът е наистина човек, нищо, че "миел чинии", но пък се чувства човек и не се срамува от никаква работа !

11

NZ

преди 1 година

При минимален праг на бедност от 590 лева чисти пари, които получават като помощи някои общества и минимална заплата нето 612.17 лева, където работника има и други разходи, като транспорт, храна, облекло и др., можете да си отговорите на въпроса "Защо тези общества не искат да работят?".

10

Анонимен

преди 1 година

Вижте, минималната заплата е инструмент на сивия сектор. НИКОЙ, ама НИКОЙ не работи на нея, освен пенсионерка хигиенистка в училище в някое село. 20% уж работели на нея, а реално се осигуряват на нея, а остатъкът е на ръка. Няма как и кой да повярва за тая минимална, при условие, че продавачка (продавачка, хора ...) взима вече над 2000лв. в големия град и 1000- на село. Ей го на- в селския магазин търсеха продавачка. 1300 бруто. А в западните компании студент на 20 вече започва на 4000 бруто.

9

Анонимен

преди 1 година

Средно аз и баце вземаме по 2 милионаева аз 500 той 3500000 тава есредното

8

Алооо

преди 1 година

Българина го притесняваше повече състоянието и погребението на бабичката на англия, пък това са бели кахъри, колкото вземе толкова...

7

чекмеджето

преди 1 година

Засега съм затворено, но скоро ще се отворя, че има още место за запълване, така ще се разберем най-добре нали сме си всите пRости ! Вие ще ми ръкопляскате защото ще бъдете пак гладни, но ЖИВИ !

6

Уонко Нормалния

преди 1 година

Пак се Бълнува по Европейски! Когато Ние сме имали Писменост и Християнство, тия на запад не са се къпали в Калта. Ние Меч и Щит срещу Ислямистите! ТЕРВЕЛ. За тва ни мразят и сме в тоя Геноцид. Помнят скритите им уж Елити Кои сме.

5

анонимен

преди 1 година

Започне ли се нещо със СРЕДНО,значи започва поредната измама ! Защо не се започне с МИНИМАЛНА например,за да се обезпечат хората с най-ниски доходи,да се почувстват и те ЧОВЕЦИ,един взима 1700 друг 300 средната била 1000 лв. На единия стига и му остава,а другия стои гладен и без топло ? *** на коректната и демократична аритметика и на фалшивите профсъюзи ! Отвратителна държава сме със страхлив народ като овце,затова и ще се върне оня с чекмеджетата,той най ни подхожда на простотията !

4

Истината

преди 1 година

масовия българин не заслужава вискока заплата, необразован, невъзпитан, мързелив, неработещ, работещ работа с ниска добавена стойност и т.н

3

Анонимен

преди 1 година

Какъв цинизъм за българина трохи по зле от африканец те поне не мръзнат

2

радомир

преди 1 година

Най-добре е да искаме дерогация на това европейско законодателство за МРЗ да не важи за България. При нас няма условия за такива нива на МРЗ,тук производителността на труда е ниска, разходите на фирмите са високи, отделно хората имат села и от там могат да преживяват, т.е. няма нужда да купуват много храна. Не е за нас тази методика.

1

Анонимен

преди 1 година

Средната има няколко неудобства това е средна брутна заплата, а минималната не е брутна.Как да не е брутна минималната 710 лв. вече чисто ли го дават? Ако е така добре.