39

процент от печалбата

преди 1 година

Пирамидата е ясна...Тези на върха прибират всичко, а ние им развиваме бизнесите и работим за трохи. Заплатата трябва да стане процент от печалбата...

38

процент от печалбата

преди 1 година

Заплатата трябва да се определя като процент от печалбата, а не собствениците да прибират всичко, а ние да им развиваме бизнесите и да работим за жълти стотинки.

37

инженер

преди 1 година

не знам кое как какво но в по малките градове има две три по големи фирми които казват заплатите са такива с 50 лв по големи от минималката и после се оправдават ами тука такива са заплатите даде ама не са познали за цнц машини нема ни оператори ни програмисти за 6 месеца един не се е появил

36

Бай Дрън

преди 1 година

Поредната голяма измама се гласи.

35

Анонимен

преди 1 година

Чисто технологично няма как да стане това с минималната да е не по-ниска от 50% от средната и от 60% от медианата заплата. Когато се определя минималната заплата тези две средни заплати не са известни. Примерно за 2023 година би трябвало минималната да се определи с бюджета за 2023 година, а бюджета се прави през втората половина на 2022. СДвете средни заплати за 2023 ще са известни през 2024 година, неясно кога. Днес 16 септември 2022, последната средна заплата на сайта на НСИ е за 2020 годин

34

Най-късно 2025 г.

преди 1 година

Пилееее, до 2025г доста хора може да умрат от глад и студ...

33

Минималната

преди 1 година

да се изравни с депутатската и да се актуализира по два пъти годишно,според инфлацията!

32

Анонимен от Пловдив

преди 1 година

Елсте да видите какво е в Пловдив :никакви синдикати не се допускат в Тракия икономическа зона, има негласно наговсряне между фирмите за ниско заплащане, в резултат голямо текучество. В Либхер какво постигнаха-нищо, изгониха организаторите.

31

Коко

преди 1 година

Да стане минималната ,50% от средната заплата .

30

Анонимен

преди 1 година

До 23Какво учиш и какво работиш?

29

Аноним

преди 1 година

Благодарете на Кокорчо че остави работещите отново да са бедни.Заложи 710 лв МРЗ до 2024 г.А корнелата насипа пари за пенсиите които пенсионерите не могат да изхарчат.СТигнахме до там МРЗ да е по малка от пенсия

28

Фън

преди 1 година

И кво стана? Селяните си се върнаха на село работейки онлайн. Само защо трябва да ни убеждават, че видиш ли тяхния начин на живот е по-качествен от градския? Не съм психолог, но мисля че по-скоро убеждават себе си. Все пак говорим за големи градове и досега не съм чул да има селски мегалополис. Та така де, гледайте си кокошки, а ние ще си живеем конфортно в градовете.

27

До 41

преди 1 година

Въх... Атос и КапДжемини ги изритахме от един проект, че само аутсайдери там. 100 евро на час са доста малко. Синиър, предполагам?

26

Анонимен

преди 1 година

Много се кефя как под всяка статия за пари се появява някой добре платен, разлая функционално неграмотните мразещи всичко и всеки успял бедняци, и изчезне.

25

Къде останахте

преди 1 година

бе, алоооо специалистите по ИТ, в час по безизходица ли влезнахте ? Умнотията изчезна, завряха се в друга статия да демонстрират комплекси си.

24

Анонимен

преди 1 година

При такова неравенство при нас, пак ще е ниска.

23

Виготура

преди 1 година

Да се въведе минимална почасова ставка за една и съща работа, която да зависи за отделния човек от неговия опит, образование и умения. Така ако един оксиженист със 6 м стаж и с основно образование почва на 20 лв на час, друг оксиженист със средно образование и 5 г стаж да започва работа на 30 лв на час. Примерно.

22

до 36

преди 1 година

Кажи къде и в коя фирма не ми говори като клюкарка ! Посочи ми адрес, нали говориш истината, значи знаеш къде ! Аз ще проверя сам кажи адресът !

21

до 35

преди 1 година

Личи си кой работи за много и кой се бъхти за малко. Само да вметнем, че в ИТ сектора с лекота вече се изкарват над 10000 с работа има-няма 2-3 часа на ден.

20

Тук пак се

преди 1 година

събра безработицата да показва умнотия, тоз бил един какъв си вземал еди колко си, ама само в сънищата му, защото ако вземаше примерно 4000 лв. или повече колкото си мисли, нямаше да драска тук, а да работи, защото за тези пари трябва работа плътна 8 часа, а не пред клавиатурата да си изказва мечтите ! Всички сте шмекери тук опростачени и манипулирани. Аз съм пенсионер зная какво е труд и манипулиран човек, а вие тук сте манипулирани които се опитвате да манипулирате от безработица !