24

Карл Бенц

преди 1 година

Ако влезеш в his и си намериш изписаните лекарства се обади на Г. Николова!Нищо не въвеждат!Ако отидеш на платен прием в държавна болница(без направление), също не се въвежда в his.Когато някой започне да обяснява как старото е по-добро от нещо ......!

23

бонго

преди 1 година

Натискът от фармацевтите е щото бившата министърка им издейства по 4лв. за обработка на ел. рецепта. А предписаните лекарства по принцип си остават в досието на пациента, без значение дали той ще влезе с хартия в аптеката или ще си казва само ЕГН-то - та който иска да следи и контролира, пак може да го прави.

22

До 23 схемаджийката

преди 1 година

Уникално просто парче си душо, най добре не си мисли толкова сложни неща за малкото си мозъче, мисли си за ***, че само за тва ставаш

21

Анонимен

преди 1 година

Сещам се и за далавера. Скъпи лекарства, изписване, "връщане" на лекарствата срещу "бонус", нова "продажба", или пренасочване към болница /като извършено лечение/. Обаче, не съм запозната с подробности за съвременното отчитане на лекарства. Едва ли е за по-голям контрол на лекарствата. Обаче вече за хрема, май лекарствата са много специални, "безплатни", ковидни. И болнични дават, стимул да има.

20

Анонимен

преди 1 година

До Таралеж Накълбо"Те сигурно и смартфони нямат в 30-те години на 21век." ...... И аз нямам. И какво? Така ми е добре, и не е от безпаричие, както може би си мислиш.

19

Анонимен

преди 1 година

Ами то тогава да отпадне и тайната между обвиняем и адвоката му - адвоката да въвежда всичко в някакъв електронен регистър,...за да не стават грешки!?

18

Анонимен

преди 1 година

До хаха И когато те самоубие мафията, никой психиатър не може да докаже, че не те е виждал никога. Всичките ти роднини ще си спомнят как са се карали с теб за глупости и ще отговарят "Ами да, нервен беше напоследък!" Ако ме разбираш сега, колко са важни личен подпис, от лекар, с лекарски права, правилна дозировка, правилно лечение.

17

БикБратър

преди 1 година

С електронните рецепти отпада тайната между лекар и пациент, на която някои държат и ходят на частни лекари! Сега всеки Cyльо и доктор ще може да провери, какви болести криете и какви хапчета пиете, които не искате да се знаят от колеги, работодател или политически опонент - диабет, трипер, психически проблеми. БигБрадър обаче иска да знае всичко за вас ...и да ви закове, когато реши!

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16 - Кои сте вие?

15

хаха

преди 1 година

До Анонимен 16е това е проблема ..въведе ли се система за контро ...българиан изпада в паника...независимо за рецепти ли става на въпрос ..за администрация ....за училиша ..или каквото и д е ....та за това мъркат .....защото със електронните рецепти се въвежда контрол ... а на тях им е по лесно да изписват антибиотик за зачервено гърло...убеден съм че електронните рецепти ще подобрят здр. система .... така псевдо-докторите ще лъснат

14

Анонимен

преди 1 година

След като ние сме задължени да имаме годишен гехнически преглед и застраховка, защо те пък да не са задължени да имат компютър? Май проблема е другаде. С електонните рецепти ще стане черно на бяло кога доктора бърка лекарства и дозировки

13

хаха

преди 1 година

До Гнuдаи аз като съм на море не мога да отремонтирам телефона на жена си ...и трябваше да го дам за ремонт в Несебър...а на съседа е монтьор и не можа да си отремонтира сам колата ...ами я даде на някакъв местен майстор....а браджеда не можа да измаже къщата на хазайина ...та трябваше да викат някакъв местен......абе голям проблем е че не си издал рецепта на жена си !

12

Анонимен

преди 1 година

Както всяка ИТ система в БГ, правена е мееегаааа злетак! Отначало си мислех, че нашите ИТ-та са зле ... псолед гледаш, че ги правят фирми, дето наемат по 20 стутднета на стаж, дават зпалати по 1500 лева ... АХХАХАХАХ! Ясно! Няколко шефчета са си купили няколко нови мерцедеса.

11

Анонимен

преди 1 година

До Таралеж Накълбо - Не всички имаме "смартфони".

10

Гнuда

преди 1 година

На море съм, лекар съм, жена ми се разболява - не мога да й изпиша лекарство на хартиена рецепта, защото мога само от компютъра в кабинета!Г-н учител, а може ли сега да отида до тоалетната? Добре, ще изчакам междучасието,...но аз вече се наnukax!

9

Българин

преди 1 година

Много по-красиво и четливо са написани рецептите на ръка.

8

Таралеж Накълбо

преди 1 година

Поредната тъпня. Да си купували компютри ли? Те сигурно и смартфони нямат в 30-те години на 21век. При всички пари, които смъкват с опасност за живота на Нас. Нещастници.

7

хаха

преди 1 година

че има проблеми има ... но това е бъдещето...вместо да се връщаме назад .. е по добре да се оптимизира/промени системата....това че 2% от случаите имат проблеми ...не значи че системата не работи...

6

Анонимен

преди 1 година

Българските административни тъпотии край нямат! Има лекари, които не работят с НЗОК и пациенти, които не са осигурени - какво, те да умират ли? Ами, чужд гражданин, как ще си вземе леккарство от българска аптека - трябва да кандидатства за българско гражданство и ЕГН ли?

5

Отговор:

преди 1 година

за пари!