69

Стойне от Чукурово

преди 1 година

На "потребителската ни кошница" са останали само дръжките

68

До 86 Анонимен

преди 1 година

Оохх, те отдавна убиха нашето селско стопанство - и предишниге ГЕРБ и сегашните. Нас никой не ни мисли. Тях ги интересуват само парите от ЕП-фондове и беж към чужбина, където са им имотите. Нас тука кучета ни яли. Ама наводнения, "срутища"-научете се бе хора на бълг. език, инфлация, безработица - ами на тях им е лесно -там са им децата и парите - тук само нас ни правят на опитни мишки, докато издържим! Иначе сме ИЗБИРАТЕЛИ - на кой, бе хора да се довериш? *** до серсема! Но Господ има!!!

67

Анонимен

преди 1 година

Сега разни експерти на хранилка, взимащи по 60 бонки от БНБ ще почнат да ни опяват как не е зле положението, не е като виденовата зима, стига да не харчим. Лесно им е, те не знаят да харчат, те само прибират.

66

Анонимен

преди 1 година

Значи въпросът е с какво да се натровиш - с нитрати или с натрий, със зеленчуци или с месо.

65

От Вселената

преди 1 година

Едно сурово изпито яйце на ден бие доктора от мен. Отиваш в гората, горе в планината. Лисицата ти хваща заек и ти и се отплащаш с кeкс. Връщаш се в къщи даваш заека на жена си да го зготви и казваш: Успях да го хвана с Кeкс, така че тая нощ не ставам за кeкс, а жена му отговаря: Бях в магазина да купя кeкс и се оказа, че и аз след като го изядох не мога да правя кeкс.

64

Анонимен

преди 1 година

Месото в магазините не става. Всичките меса са обработени, за да издърват години и да са розови. Вижте само издутите като балони цели пилета на какво мязат. Същото е и с другите меса, а колбасите са си направо отровни.

63

Анонимен

преди 1 година

държавните управленци е време да започнат да мислят за българското селско стопанство, да бъде подпомогнато, както е в останалите европейски държави, защото сега го убиват, а продуктите ни са вкусни, за разлика от вносните

62

анонимен

преди 1 година

Евтиното месо е от внос,а българското е по-скъпо.

61

Анонимен

преди 1 година

то па едно месо

60

Анонимен

преди 1 година

Сега сме пазарна икономика. Всеки е свободен да печели пари и да си купува каквото си иска. Само глупавите хора не им харесва щото не могат да печелят пари. През социализма държавата се грижеше за глупаците да не умрат от глад. Сега пазара решава.

59

Анонимен

преди 1 година

До До 76 77"Явно не си много добре с математиката..." Явно си пeдepacT щом мислиш, че някой ти се връзва на празните приказки и лъжи. Сега в средната заплата влизат и доходите на хора, които получават по 100х.лв. месечно, а тогава едвали някой е имал заплата по - голяма от 1000лв. месечно!

58

До 77

преди 1 година

Явно не си запознат с цените и заплатите. През 1989 средната брутна заплата е 274,33 лева, а средната нетна заплата е 258 лева. През 2021 година средната брутна заплата е 1530 лева, а средната нетна е 1190 лева. 1190 лева са 4,6 пъти повече по номинал от 258 лева. Хайде пак смятай цените с колко са се вдигнали. Примерно килограм кисело мляко беше 46 стотинки, сега колко е?

57

Жеко Стоянов агент

преди 1 година

Месото почти навсякъде е отвратително. Най-добре да се яде само леща, ориз и яйца. Друго не му трябва на човек

56

мръвкарче

преди 1 година

9-10 лв. котлети и 5лв. домати. Милите прасенца, прокълнати да са вкусни...

55

До 76

преди 1 година

Явно не си много добре с математиката щом си мислиш че по Тошово време е било по евтино. Но това е типично за бедните, те могат да смятат. Има нещо което се нарича ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ. Едно време може да е струвала мръвката 1.50лв. ( но и заплатата е била средно 150 лева. А сега е 1500 лева. Тоест сега е доста по евтино.

54

Сиво искърско

преди 1 година

Месото идва от колективния ЕС.Над 20 годишно,залежало по фризерите,идеално за някой държави да си изчистат залежали наличноси за помя--ка България.

53

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 65----- " ВЕГЕТАРЯНЕЦ СЪМ "------ поне да се беше научил как се пише!

52

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен73Бърз преглед в Наказателния кодекс, чл. 220 сочи длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години. Звучи някак иронично, защото на Кирчо и Кокорчо българските граждани им повериха не просто предприятие или организация, а цяла държава.

51

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен72Тази информация добре допълва публично известната ни около манифестираните от Кирил Петков в края на май месец танкери с американски газ, за които дори не можахме да разберен доставиха ли на страната ни по-евтин газ или не, защото Кирчо и Ленчето, придворната дама, не можаха да се разберат 4 пъти по-скъпо или 4 пъти по евтино.

50

Анонимен

преди 1 година

Прехвалените харвардски възпитаници Кирил Петков и Асен Василев са обект на разследване от страна на ДАНС във връзка със сключените сделки на Булгаргаз за доставка на синьо гориво до страната ни.Заради съмнителни сделки за доставка на газ, сключени от Булгаргаз, дружеството се е превърнало в обект на проверка от ДАНС.