30

Случаен минувач

преди 1 година

Хахо, не се прави, че не разбираш. Стронцият е изтекъл в река Припят и се намира в 30-километровата зона, силно радиоактивна.

29

Анонимен

преди 1 година

Нищо чудно утре Киев да каже, че АЕЕТерасите бяха използвани да разгледат кое как къде вътре в територията е раположено за да нанасят удари смущаващи, но но не разбиващи реакторите и складовете за ново и използвано атомно гориво. Подлстта на Киниеф няма лимит

28

Анонимен

преди 1 година

Явно болшинството русофили са от малцинствата по гетата. В коментарите им се наблюдава тотална липса на интелект.Нали, ако някой стреля точно по централата досега 100 пъти да е станала белята? Естествено, че руснаците стрелят около.... нея за да шантажират Европа.

27

Антони

преди 1 година

Чета и не вярвам колко глупави хора има в България.. това не е единствения АЕЦ в Украйна. Има такива все още украйнски. Защо им е на руснаците да обстрелват точно този който е под техен контрол?!?

26

Хахо

преди 1 година

До Случаен минувачДемек всички хора на Земята са умрели 6-7 пъти след аварията в Чернобил.

25

Случаен минувач

преди 1 година

Никога досега в историята на цивилизацията не са се водили военни действия около АЕЦ. Това разбира се е много опасно, особено ако някой реактор бъде пробит и започне радиоактивен теч. Плутоний 239 се полуразпада за 24 000 години. Стронций 90 е най-опасен. Полуразпада се за 28 години, но според учените 1 чаена лъжичка от него може да умъртви всички хора на Земята. От Чернобил например е изтекло количество - около 6-7 чаени лъжички.

24

Анонимен

преди 1 година

Слава на Руската Федерация, без тях западните хиени ще ни довършат

23

Случаен минувач

преди 1 година

До Аха 24Токът на централата е украински. Ядреното гориво обаче, от което се произвежда той (уран-235) е руски. Получен и обогатен в Русия. А това е трудоемка, сложна и опасна работа. Отпадъците от централата (силно радиоактивни) пак Русия ги прибира. Не е открит досега начин за абсолютно безопасно съхранение на ядрени отпадъци. Хайде да бъдем обективни. Така че Русия осигурява безопасната работа на централата, да не стане втори Чернобил.

22

Анонимен

преди 1 година

Как върви контраофанзивата ? Какво превзехте днес ?

21

аз

преди 1 година

Абе аз да попитам...... Нали руснаците държат АЕЦ-а, за какво им е да го обстрелват щом е в техни ръце?

20

ЕС+САЩ=цензура

преди 1 година

До АнонименДемек малоумният ти Евроджендерастки Русофобски мозък позволява УкроФашистите на Урсула и Байдън да стрелят с гаубици на "само" 400 м от АЕЦ? Боже, колко промит ЕвроатлантическиЛибералноПродажен мозък има!

19

Христо Христов

преди 1 година

Я останалите 57, кога?!

18

Ельоменат

преди 1 година

До Българин.Това от Комсомолская правда ли го прочете? Толкова да сте д3били, че няма на къде. Какво стана с три дневната операция бе ***? 6 месеца боксува на място пияните алкаши

17

Българин

преди 1 година

Тази сутрин близо 100 украински военни с катери и лодки се опитват да акостират в АЕЦ Запорожие. Целта е ясна - точно преди пристигането на МААЕ, централата да бъде под техен контрол. Но се натъкват на добре подготвена засада от руската армия. Почти всички от украинските специални сили, които са в тази операция са избити и лежат на брега на реката. Няколко десетки оцелели се разбягват, но скоро са намерени и арестувани или ликвидирани. Толкова за украинското настъпление.

16

Аха

преди 1 година

ТАСС да обясни какво правят руските войски в украинска АЕЦ !

15

Анонимен

преди 1 година

Пpocтите русофили така и не разбраха,че руснаците стрелят и , че стрелбата е ОКОЛО централата, а не по нея, където се крият техните сънародници... Целта е ядрен шантаж и недопускане на МАГАТЕ за проверка.

14

Бау

преди 1 година

А останалите от десанта са отищли при Зеленски да докладват за хода на офанзивата! Къде са хората, бе, журналисти? Десант в който участват определен брой бойци! Трима пленени! Какво направихте с останалите?

13

до ВОЛОДКА

преди 1 година

По последно инфо към 1700 убити, ранени поне два пъти повече. Голяма загуба за укрите, даже Зеленски млъкна.

12

Анонимен

преди 1 година

Ха-ха-ха! 500 руснаци има в централата, а 3 украинци ще е я превземат....., Ха-ха-ха!

11

Смятай

преди 1 година

Сега да помислим, значи от март месец Русия е превзела централата и е под неин контрол и сега се обстрелва сама, за да плаши някого при положение,че във всеки един момент може да направи каквото си поиска с нея.Това ми напомня за блокираните Български кораби от Русия,които обаче по думите на Бг.моряци бяха спасени от руската армия.Тези с тая пропаганда да измислят нещо по приемливо на тея тъпотии и дете в 1 ви клас няма да повярва