78

АНОНИМЕН

преди 1 година

Много неграмотно е да се борави с %. Например имам 10 трилиона, при инфлация от 40%, трябва ли да се сдобия със 140 трилиона. Аз в трилион ли жилища живея едновременно, и плащам за ток, парно, и други консумативи? Трилион стомаха ли имам. На кратко това е грешен и най-вече манипулативен подход, винаги в полза на богатите.

77

Анонимен

преди 1 година

Да, наистина лъжите продължават. При Бойко Борисов инфлацията е 39,5% (юли 2009 - април 2021). Казва, че минималната пенсия се вдигнала със 127% за същия период. Реално повишение от 62,7% за 12 години. След Бойко Борисов, от 300 лева минималната пенсия стана 467 лева, повишение от 55,7%. Инфлацията е 17,9% (май 2021 - юли 2022). Реално повишение от 32% и то само за година и 2 месеца.

76

ссс

преди 1 година

До Лъжите продължават...Само математици боравят с %. За последната година минимална та пенсия се качи с 217лв. За справка пазаря за двама/ нищо не съм променила - реалната ми инфлация е 120лв или 60 на човек. Е как тия, на които им подариха по 219лв да са по-зле. То на пенсионера, колкото и да му дадеш, все му е малко. И въпрос колко от децата им и внуците участват и са или в чужбина или в сивата икономика, или те смятат че чуждите деца и внуци са им длъжни!

75

Лъжите продължават

преди 1 година

Събрутев или както там се казва този лъжлив и нагъл *** - да му изясня математиката ! 1. По времето на ГЕРБ минималната пенсия се вдига от 132 лв (2009г.) на 300 лв. (2020г.) или - 2,27 пъти (127 %), като за същия период общата инфлация е около 17,5 %. Т.е. реалното увеличение на минималната пенсия за тези 10 години е 110 %. При "Промяната" от 370 лв. (12.2021г.) до 467 лв. (08.2022) или 26 % при реална инфлация над 30 %. Т.е. имаме на реално НАМАЛЕНИЕ на пенсията с 4 % ! ТОВА Е ИСТИНАТА !

74

чичо Пей

преди 1 година

До Анонимен 68И след 100 години пак той ще е виновен,нали!? Добре,че е Борисов,да си бършете некадърността с него!Джендърски нещастници!

73

До 73

преди 1 година

ДА, вдигнаха пенсиите и на какво, на реален икономически растеж от който във пенсионния фонд има повече като отчисления от заплатите на работещите или със заеми, които ще трябва да се врщат и от правнуците ни? То е лесно така могат и с 200% да ги вдигнат и да му мислят тези, които ще ги плащат.

72

Анонимен

преди 1 година

Минималната пенсия при Борисов беше 250 лева от 1 юли 2020 и 300 лева от 2021. След Борисов от края на 2021 е 370 лева, а от 1 юли 2022 е 467 лева. От 300 лева на 467 лева. Увеличение с 55,7%, над три пъти повече от инфлацията.

71

Нещастници

преди 1 година

Какво сте вдигнали? Вдигнахте ни кръвното и цените астрономически, това вдигнахте.. И вие като Станишев - вдигате на изпроводяк, ама друг ще плаща след това!

70

Анонимен

преди 1 година

Увеличихте пенсиите със заеми, отделно че след увеличението един пенсионер може да си купи по-малко неща от преди. Добре е да се говори ама и да помислиш реално какво сте свършили, и има ли 'файда' от него за хората.

69

Емил

преди 1 година

А бе ейййй лъжец, ако не бяхте ,,увеличили "пенсиите с тая инфлация ,нямаше какво да взимате от нас бе А така хем се биете в гърдите,че сте ,,увеличили" пенсиите хем си взимате увеличението Тия ги дрънкай на старата ми шапка а не на мене.Ясно!

68

Анонимен

преди 1 година

Чичко Боризов пенсойнирай се бе не е страшно! По цял ден ше си пишеш ваф форума със бабишкерите и старчоците

67

Анонимен

преди 1 година

След 12 години управление на ГЕРБ, всичко е в разруха. Много време ще трябва на антимутpенските партии, за да възстановят България.

66

Реалист

преди 1 година

Газът поскъпна много в целия свят и това ме е заради ПП, както ни внушават трoловете на ГЕРБ. Хубавото е, че в България е малка употребата на газ, а и 1/3 от потреблението на газ е на Топлофикация София, т.е. засега поскъпването на газа слабо се отразява на инфлацията.

65

Дарина

преди 1 година

А бе,жълтопаветните момци и моми много ги е страх от Борисов.Е що бе,имахте шанса да покажете какво можете,(да пенсионирате Борисов,) и ясно показахте,че нищо не.можете,uсzRaхте се тотално .И затова,че сте некадърници пак Борисов ви е виновен а?!Я се разкарайте,че колкото повече се появявате ,все повече отвръщавате.Безобразни,нагли лъжци,некадърници

64

Енергетиката е

преди 1 година

колабирала,няма газ,икономиката е в разруха,инфлацията и цените скачат безспир, а на тези ненормалници пенсионирането на Борисов им е в празните чутури.Защо? Отговорът е логичен-защото е конкуренция за властта,която ще им попречи да се върнат и да доусвинят всичко,до което се докопат.Мантрите и опорките,които издигат показват,че те не са се отърсили от виртуалния свят в който живеят,свят в който са велики политици носещи благоденствие(ама за себе си),не виждат грешките си и ги повтарят

63

Анонимен

преди 1 година

А я тогава ми кажете. Защо 2017, когато Европейската комисия заключи, че Газпром извършва нелоялна конкуренция в Източна Европа и страните имат право на обезщетение за нанесените вреди от незаконните практики, нашата страна не го е направила и това ни струваше близо 5 млрд долара ?!?

62

пуйката

преди 1 година

След втори октомври като слушам хората по магазините е по-веояртно Борисов да пенсионира някои от тях от политиката,за да реди кабинет с останалите. Все пак в години далечни депутатите си гласуваха,че след два мандата имат право на най-високата пенсия и само трябва да чакат да навършат годините за пенсиониране.

61

Майора

преди 1 година

Поредната лъжа изречена от хора от партията на подмяната! Публична такна е че газта е руска и се купува чрез посредници , като комисионната отива в ошфоката на Василев , за което се разследва от американски и западни служби! А колкото до пенсиите отворихте голяма дупка от 4, 5 млд ле , която не се знае как ще се запълни! Така че за нищо не ставате синчета на бивши комунисти!

60

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен-първото увеличение беше 30%, а второто с 60. *** трябва да си редко нагъл да кажеш такова нещо.-Ха,Ха! 30+60%? ДЕСЕТ пъти е увеличението на газа откакто си имаме ПодлитеПродажници! От май 2021 до сега!

59

Костов даде анонса

преди 1 година

Преждевременно пенсионира хора, които са висшисти с по 25-30 години трудов стаж и сега вземат минималната пенсия ? ! Защо всички правителства премълчават това ? ! Това са реални факти . Жалки страхливци и некадърници, мързеливци и лъжливи политици . Важното за вас е масовостта , а не отделният случай или случаи . Изводът е ясен - купуване на гласове за изборите !