41

r3v0lv3r

преди 1 година

До юлиянВече четох от поне 3-4 руски анализатори, които са близко до фронтът, че резервни няма и затова въпреки, че подтискат защитата не могат да превземат бързо теротория. Просто нямат достатъчно пехота.

40

юлиян

преди 1 година

До r3v0lv3r;Резерви има.Просто засега не са нужни.Зеленски да мисли за резерви.Неговата армия се топи като лански сняг.

39

r3v0lv3r

преди 1 година

До Не фен на Путин.Какви местни войски сънъващ. Руснаците прехвърлиха 10-15 БТГ от донбаския фронт, основно десантни части и морската пехота, защото в Херсон и Запорожие бяха останали почти без хора. От регионът показаха, че обучават 50-100 бойци и истината е, че ако имаха поддръжката на хората до сега щяха да са направили референдуми. Руските резерви ги няма, за това и се опитват трескаво да набират доброволци с бомбастични предложения, които не спазват и вагнер масово събират затворници.

38

юлиян

преди 1 година

До анонимен 36;Да кажеш,че на най-авторитетния политик в последните десетилетия, липсва интелект и ерудиция си е признак на явно политическо късогледство.Някой,който поне да се доближава до него,Байдън,Зеленски.Изключение може да се направи само за Орбан,Ердоган и Меркел,ако не беше направила фундаменталната грешка с масовото нашествие на ''джихадисти''.

37

юлиян

преди 1 година

До Анонимен36;Изтриха ми отговора.Опитаха се да ти направят услуга.Употребяваш прекалено натруфени и високопарни фрази.Тук не е подходящото място.Много малко са законите,военни и икономически които не са се променили през хилядолетията.Виж, закономерностите са повече,но закон и закономерност са различни понятия.Репарации плащат само победените,напр.Германия,България-на два пъти,ако не си забравил.Така че,руският народ подобна опасност не го грози.А Европа ще връща конфискуваните руски авоари.

36

profetey

преди 1 година

За тези които си мислят че провива на Писки от ДНР е нищо - не е така. Точно тази линия около Донецк и Головка е много важно за украинците да я държат. Причината е проста. Русия и ДНР държат големи части на тази линия, защото ако ако отстъпят - украинската армия може да влезе в Донецк или Головка. Напредването по тези линии значи че тези войски ще могат да маневрират, а в един момент да са свободни да настъпват. Затова е това е важно събитие.

35

Анонимен

преди 1 година

стига толкова лъжи,укронацистите губят безславно,и ако не воюваха като терористи досега войната да беше приключила.Украинец не може да воюва,не може да работи,те само могат да крадат,да лъжат и да проституират

34

Анонимен

преди 1 година

До Заловиха двама Слушай неграмотнико, На друго място ако го кажеш това ще затвърдиш окончателно мнението на околните за комуноинтелекта. То всеки обект от централата няма GPS координати и една гаубица / те стрелят без пряка видимост/ няма компютърно управление. Или може би насочват артилерията към собствените си глави, като вземат местоположението от Google maps. Tа това си е отчитане на дейност от руските фуражки и понеже не подлежат на контрол по постсъветските телевизии ще им кажат "молодци

33

Анонимен

преди 1 година

И войната и икономиката си има закони, които никой за 4000 години не е успял да промени. Най малко едно политическо ченге има интелекта и манталитета и ерудицията да се намеси в правилата балансиращи разнопосочните интереси в тоя свят. Когато след време се стигне до репарациите може и някой да се сети, че е имало човече като Путин, ама целокупния руски народ ще плаща. Поняли?

32

юлиян

преди 1 година

Пак лъжи и опит за подмяна на истината с автор Йоанна Цонева.Видите ли името и можете директно да прескочите статията и да потърсите нещо по-правдоподобно.Лъжите и манипулациите в нейните ''статии'' са гарантирани.Просто ''дойче веле''.

31

Заловиха двама

преди 1 година

Интерфакс: В Енергодар са задържани двама насочващи артилерията от въоръжените сили на Украйна. И двамата са работили в Запорожката атомна електроцентрала. Отбелязва се, че "за международен тероризъм (насочване на артилерия към най-голямата атомна електроцентрала в Европа) ги грози присъда от 10 години до живот"

30

Па съм я бе

преди 1 година

Малорусите че заапат дървото,ама полека.С вазелинче.Не боли много,*** е обидно.

29

Не фен на Путин.

преди 1 година

До r3v0lv3r- Та викаш написаното от мен е лъжа ли: "А всъщност става дума предимно за местни войски от ДНР, ЛНР, Херсон, напоследък и батальон от Одеска област които воюват срещу Зелен и азовците му."

28

Анонимен

преди 1 година

НекадърНите руснаци губятвойната срещу укрите. Кеф!

27

До авторката

преди 1 година

Три листа безсмислени недоказани измислици за успехите на Украйна...и нито една дума за истинското положение на Източния фронт. А именно че нацистите отстъпват методично изтласквани от руските части които прочистват по две три населени места освободени на ден от бандеровците. Дотук 40 % от Украйна е освободена. Със всеки изминал ден само ще става повече. Изхода за Украйна е колкото по скоро поиска мир, толкова повече територия евентуално ще има. Ако има.

26

Анонимен

преди 1 година

Докато тези циркаджии ще разтеглят локуми на полската граница, руснаците днес представиха доказателства във Виена относно това кой обстрелва Запорожкия АЕЦ. Снимки, части от американски ракети с името на производителя и серийните номера, но бас хващам, че няма да напишете нито ред за това и ще се правите на ударени като португалския клоун.

25

r3v0lv3r

преди 1 година

До Не фен на Путин.Стига с тая опорка за 10-20% от руската армия, като се говори, че руската армия е 1 мил. това не означава, че има 1 мил пехота. В руската армия има 100-200 хиляди администрация, 250 хиляди флот, 100 хиляди ядрени войски, още поне 100-200 хиляди охрана на военните съоръжения, поддръжка и логистика. Реално руската армия може да използва около 200 хиляди без да остави другите граници без защита и без да раздадът автомати на матросите и на полотите.

24

Не фен на Путин.

преди 1 година

Не се карайте. Дискутирайте. Например медиите и Зеленски непрекъснато повтарят "руската армия" това,-"руската армия" онова. А всъщност става дума предимно за местни войски от ДНР, ЛНР, Херсон, напоследък и батальон от Одеска област които воюват срещу Зелен и азовците му. Чертаят картата! Русия им помага там с минимален брой сухопътна армия. Разбира се има и наемници, каквито има Зеленски. Но да повтарят че цялата руска армия воювала в Украйна е лъжа. Или че русия обстрелвала своите завзели АЕЦа

23

r3v0lv3r

преди 1 година

До АнонименЛъжеш, няма информация за пробив при Николаев. Говореха за успех в Запорожие до АЕЦ-а, където естествено го ползват за прикритие и да провеждат атаки от там.

22

Анонимен

преди 1 година

На тоя който е писал статията му се иска да е ,,задънена улица,, От вчера руснаците са започнали обкръжение на Николаев . Има и отбити атаки но само за два дни има значителен напредък . Ако бяха в задънена улица щяха вече да се водят преговори . Все пак мисля че основния прилом ще е есента като паднат листата от дърветата и за иранските дронове станат ясни позициите на американските ли бяха гаубици които са английски аве евроатлантически.